top of page

Fortsetter jakten på nye investorer


Milan ser ut til å gå tomhendt fra forhandlingene rundt refinansiering av sitt lån, og fortsetter med det jakten på frisk kapital.

Det er ikke bare håpet om spill i Europa neste sesong som ser ut til forsvinne fra Milans klyper. Nå rapporteres det fra det italienske nettstedet ANSA at klubben ikke ser ut til å bli enige med Highbridge Capital Management om en refinansieringsavtale for det dyre lånet klubben har hos Elliott Management. Dermed ser det ut til at også håpet om en rask avklaring på den økonomiske fremtiden ser ut til å svinne hen.

I november kunne Corriere della Sera melde at Milan hadde inngått en eksklusiv forhandlingsavtale med det amerikanske investeringsselskapet Highbridge Capital Management, som er eid av J.P. Morgan, den neste største banken i USA. Avtalen innebar at de to partene over en åtte ukers periode skulle forhandle om mulighetene for en refinansieringsplan for det meget dyre lånet klubben allerede har hos et annet amerikanske investeringsselskap, Elliott Management. Refinansieringsplanen besto korte fortalt av et nytt lån hos Highbridge med bedre betingelser, blant annet lengre nedbetalingstid, som skulle brukes til å betale ut lånet hos Elliott.

Milan, det vil si eier Yonghong Li og hans selskap Rossoneri Sport Investment Lux, lånte i forbindelse med oppkjøpet av klubben halvparten av kjøpesummen på € 740M fra nevnte Elliott Management. Grunnen til at det tidlig ble klart at en refinansieringsavtale var ønskelig, var den høye renten og korte tilbakebetalingsfristen. Lånet til Elliott Management skal betales tilbake innen oktober i år, og renten ligger på skyhøye 11,5%. Gjelden er på € 350M, hvorav € 47M er estimerte renter, og det hersker stor tvil rundt Milan og klubbens kinesiske eiers mulighet til å tilbakebetale dette innen fristens utløp. Skulle ikke pengene dukke opp, enten i form av en refinansieringsavtale (som da etter alt å dømme vil være et nytt lån et annet sted) eller nye investorer som har kapital til å betale for seg, vil klubben havne under det New York baserte investeringsselskapets eierskap. Amerikanerne vil da få seg en klubb som for litt over et år siden kostet Yonghong Li € 740M, for bare € 303M.

Nå meldes det altså at Milan kommer til å la fristen for å få i land en avtale med Highbridge Capital Management, som går ut på fredag, løpe ut. Det var BGB Weston, et London basert finansrådgivnigsselskap, som kom opp med Highbridge som en løsning, men klubben skal ikke være overbevist om at denne avtalen er den beste de kan få til og har bedt BGB Weston se etter andre alternativ.

Selv om lånet til Elliott ikke skal betales tilbake før i oktober, ønsker UEFA en avklaring så tidlig som i april. Milan er allerede i søkelyset til UEFA, og kan vente seg sanksjoner etter at de ikke greide å innfri sine forpliktelser i forbindelse med Financial Fair Play.

Jakten på investorer og penger fortsetter, og neste uke skal administrerende direktør Marco Fassone, daglig leder David Han Li og eier Yonghong Li møtes i Kina.

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page