Fininvest bekrefter at flere kjøpere har vist interesse for Milan.berluier3_big

La Repubblica meldte lørdag forrige uke at Fininvest og en Thailandsk investor hadde kommet til enighet om salget av Milan. Etter kampen mot Empoli gikk Fininvest ut med en pressemeldingen hvor de benektet salget av Milan, men hvor de samtidig bekreftet at det finnes flere interesserte parter.

Det er ikke første gang at en avis påstår av Silvio Berlusconi endelig skal ha gitt opp Milan og står klar til å selge klubben. La Repubblica hadde et lignende oppslag i sin avisutgave lørdag. De skrev at en Thailandsk investorgruppe skal være klare til å kjøpe Milan for €1 millarder, og at Fininvest skal ha godtatt tilbudet.

Avisen forteller videre at avtalen ble signert for nærmere to uker siden i Berlusconis villa i Arcore. Ryktene sier at Thai-investorene først vil kjøpe 30% av aksjene for €300 millioner (som er summen Berlusconi flere ganger har sagt at 30% av Milan er verdt), for så å gradvis overta klubben over en periode på tre år.

La Repubblica forklarer at den (påståtte) avtalen vil gi den Thailandske investorgruppen eneretten til å kjøpe opp Milan, noe som vil utelate den kinesiske Wanda Group og Infront som også har vist interesse. Skal vi tro avisen så vil det være et avgjørende møte mellom Fininvest og Thai investorene i Italia neste uke. De føyer til at «alt kan skje», men at det «mest sannsynlige» utfallet er enighet og at avtalen materialiseres.

Enrico Curró og Luca Pagni som har skrevet saken antyder at Fininvest, som er eid av Berlusconi-familien ikke lenger er kapable til å drive Milan med de høye kostnadene som følger med. Journalistene påstår at i avtalen om salg har Thai-investorene sagt seg villige til å dekke hele Milans gjeld (€256 millioner) og det nåværende underskuddet (€65 millioner).

I følge avisen skal Silvio Berlusconi få fortsette i sin rolle som president i klubben. Barbara skal angivelig også få beholde sin post, mens Galliani visstnok skal få revurdert sin rolle.

Benektelsen fra Fininvest kom rimelig kjapt etter at La Repubblica publiserte sin sak, der de motsier det meste av det som er skrevet over. Alikevel bekrefter de at det finnes parter som er interessert i å kjøpe klubben:

“Selv om flere parter har vist interesse for et partnerskap med Fininvest når det kommer til Milan, så vil Fininvest kategorisk benekte eksistensen hva gjelder konkrete forhandlinger, for ikke å nevne enigheter rundt en skriftlig avtale eller «avgjørende møter» i kommende tid.”

Nærmer det seg slutten på Berlusconis æra? Hva tenker du om et potensielt salg av Milan?

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle