top of page

Fassone svarer på Raiolas kritikk og ønsker Donnarumma med videreVi har tidligere i dag rapportert at Mino Raiola har holdt en pressekonferanse og latt seg intervjue om Donnarummas manglende kontraktsforlengelse. Som et tilsvar til dette har Milans direktør, Marco Fassone, uttalt seg på vegne av klubben.

Etter at Fassone og Mirabelli holdt pressekonferansen hvor de offentliggjorde Donnarummas beslutning har det stormet rundt Milan, og spillerens agent er ingen ringere enn Mino Raiola. Det er ensbetydende med bråk, og bråk ble det. På den tidligere omtalte pressekonferansen den nederlandske agenten holdt kom det en rekke anklager mot Milan og som en følge av dette har Fassone latt seg intervjue om saken. Vi forsøker å gjengi denne etter beste evne og tar også for oss Fassones offentlige uttalelser i etterkant av pressemeldingen.

Fassone åpnet med å uttale seg på generelt grunnlag om Raiolas utsagn og situasjonen som helhet: «Donnarummas avgjørelse er å ikke fornye. Jeg mener vi har vært konsekvente i forhandlingene fra starten av. Det jeg sa til Raiola i april er det samme som jeg sa forrige uke. Jeg mener ikke vi har gjort noe galt. Dette er hva jeg mener om Raiolas uttalelser.» På spørsmål om hva han tenker om de påståtte truslene har Fassone følgende å si: «Klubben har ikke kommet med noen trusler. Vårt ønske har vært klart hele veien. Donnarumma skal ikke selges og vil bli værende i Milan kommende sesong. Montella vil avgjøre hvem som spiller fra uke til uke og fra ledelsens side kan Donnarumma spille alle kampene neste sesong. Vi må dog ha en plan for veien videre, og vi kan ikke ha en keeper som er på utgående kontrakt og kanskje tenker mer på Real Madrid. Det er en vanskelig situasjon, og vi må ha en keeper som er klar, har roen og er fysisk rustet for å spille.»

Milans direktør uttalte seg også om hvordan den unge målvakten har fått gjennomgå både i sosiale medier og de angivelige truslene som skal ha kommet: «Dødstrusler? Det fikk vi høre fra Raiola. Jeg har kun sett kritikk av deres fremgangsmåte. Kritikken kan forstås fra en supporters ståsted, der man trodde Donnarumma hadde fargene til Rossoneri tatovert på huden. Jeg har forsikret Raiola og Donnarumma om at vi vil ivareta Gigio. Vi synes det er trist å se hvor ekstreme uttalelser som kommer som en følge av fotball, og tar avstand fra hetsen Donnarumma har fått.»

Fassone ble videre spurt om samarbeidet med Mirabelli, etter at Raiola kritiserte Milans sportdirektør på sin pressekonferanse. Til det hadde 54-åringen følgende å si: «Jeg har jobbet med Mirabelli i mange år. Det har aldri vært noen som har klaget på aggressivitet eller trusler tidligere. Han er en ærlig sportsdirektør. Transparent og kompetent, men en mann som ikke aksepterer noen halvhjertede kompromisser. Det han gjør, gjør vi sammen. Det er ikke noe Mirabelli eller Fassone. Det er én gruppe, Milan. Alle avgjørelser som tas, alle forslag, alle telefoner gjøres med enighet. Ingen skal få komme mellom oss. Dersom det Raiola sa i går var et forsøk på å skape splittelser innad i klubben sendes det tilbake til avsenderne. Vi er én klubb, og alle drar i samme retning.»

Donnarummas fremtid

Fassone uttalte seg også om fremtiden til Donnarumma i klubben, og meddeler at døren på ingen måte er stengt dersom 18-åringen ønsker å fortsette i Milan. «Om Donnarumma skulle ombestemme seg står vi med åpne armer og ønsker ham velkommen. Det tror jeg også vil gjelde for våre supportere.» Det virker også som om klubben er villige til å fortsette forhandlinger med hans nåværende agent, på tross av Raiolas uttalelser de siste dagene: «Vi har døren stående åpen for Raiola, og vil svare om de tar kontakt. Det er vanskelig, men man skal aldri si aldri. Vi må ha et svar innen 3. juli. Vi vil ikke ha spillere på utgående kontrakt etter dette, som tenker på andre ting enn Milan. Dette gjelder Donnarumma så vel som de andre spillerne.»

Milans direktør virket å være noe uforstående til avgjørelsen og innrømmet at han ble overrasket over valget: «Når jeg har snakket med Gigio har jeg en opplevelse av at det er en mann som er forelsket i Milan og som ønsker å bli. Jeg har en følelse av at dette er en avgjørelse tatt av Raiola. En økonomisk avgjørelse, som medfører at Donnarumma blir den som lider.» I sine samtaler med keeperen skal han aldri ha fått noen indikasjon på at en fornyelse ikke ville skje: «Gigio viste aldri noe ønske om å dra, aldri! Han svarte alltid at han ville bli, helt frem til jeg pratet med ham to dager før møtet.» Fassone understreket at Milan har gjort alt de kan for å beholde sin ungdomsstjerne: «Som klubb vet jeg ikke hva mer vi kunne gjort for å tilfredsstille Gigio og hans familie for at de skulle bli værende i Milan.»

Når han så ble spurt om det er aktuelt å selge unggutten sa Fassone følgende: «Hvis noen vil ha Donnarumma må de by det han er verdt. Vi kommer ikke til å selge han for 20 millioner euro.» Med det som utgangspunkt kan det se ut til at Donnarumma blir værende i Milano ut neste sesong, før han kan finne en ny klubb vederlagsfritt. Fassone virker å ha fått med seg hva alternativene angivelig skal være og navnga to klubber i sitt intervju: «Dersom det er Juventus som står bak Donnarummas avgjørelse vil det ikke bare være et økonomisk tap, det vil også være en fornærmelse overfor klubben. Man ville gå glipp av store summer, og det ville også styrket en av våre største rivaler.» Det virker dog mer sannsynlig at Real Madrid er neste stoppested, og Fassone uttalte seg også om et slikt valg: «De pengene Real Madrid ikke betaler oss havner i lomma på agenten. Vi vil bruke de pengene til å investere i italiensk fotball.»

Bitterhet

Fassone innrømmer også at Milan er noe bitre over avgjørelsen, eller i det minste måten det ble gjort på: «Ingen har stilt spørsmålstegn ved legitimiteten ved avgjørelsen. Det er helt normalt å ville bytte klubb. Måten det gjøres på er dog ikke etisk riktig, og vår bitterhet kommer som en følge av måten det har blitt håndtert på. Det kunne vært gjort uten å skade klubben, som mister 100 millioner euro om han velger å forlate oss på denne måten. Dersom Donnarumma er verdt så mye som 18-åring skylder han klubben å ikke gå på en slik måte, da klubben har investert i ham og hatt stor tro på ham. Han kunne sagt at han ikke ville fortsette i Milan og fornyet med en utkjøpsklausul. Da kunne han fått dra allerede i sommer om han virkelig ønsket det, dersom en klubb var villig til å betale det han koster.» Fassone avsluttet det hele med å sende en liten takk til fansen for den støtten de har fått i saken: «Vi ser ikke på situasjonen som et mareritt. I fotball må man forvente og akseptere ulike valg, men selvfølgelig er det bittert. Dersom valget blir stående mister vi en champion og svært store beløp, men vi har fått en støtte fra fansen vi ikke hadde ventet i denne saken.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page