top of page

Fassone: «Helt nødvendig å sparke Montella»


Milans sportsdirektør snakket med pressen dagen etter at Vincenzo Montella fikk sparken som manager.

I går kom nyheten om at Vincenzo Montella var ferdig i klubben etter 18 måneder. Etter en sommer med stor pengebruk ble 0-0 hjemme mot Torino tungen på vektskålen. Milan har alt i alt hatt en svak sesongstart og er milevis unna målsetningen om en retur til Champions League.

«Man nyter aldri å ta slike beslutninger,» fortalte Fassone til Sky.

«Det var smertefullt, men likevel helt nødvendig. Det er øyeblikk i fotballverdenen hvor du er nødt til å foreta deg noe, man kan ikke bare sitte å vente på at ting kanskje blir bedre.»

Den administrerende direktøren ville ikke peke på en kamp som fikk begeret til å renne over.

«Dette er en avgjørelse som er tatt i løpet av de siste ukene. Vi er takknemlige for jobben Montella har gjort og han harmoniserte godt med troppen.»

«Det var ingen enkeltkamp som var avgjørende. Det er Mirabelli som styrer det sportslige, det er han som må overbevises og som må ha troen. Vi forventet en endring, men den kom aldri.»

«Per dags dato har vi ikke engang 1.5 poeng i snitt per kamp og derfor mener vi at dette var det beste valget. Det var nok til det beste for Montella også. Han gjorde alt han kunne, men mislykkes. Nå vet vi hvertfall hva vi må gjøre for å få suksess.»

Fassone hintet om press fra kineserne.

«Jeg snakker med eierne hver dag. Det er internasjonale forretningsmenn som ønsker at laget presterer godt. De har ofte klagd til meg.»

Han innrømmet også at praten om Scudettoen i sommer var feil.

«Mirabelli har gradvis innsett at noe er galt. Vi er enige om troppen vår. Den er ikke bygd for seriegull, men den er god nok til å spille Champions League. Det har blitt begått feil, noen ting har ikke fungert men jeg er sikker på at vi er tilbake på riktig spor på søndag.»

Samme dag som Montella fikk sparken ble det klart at klubblegenden Gennaro Gattuso tar over hovedansvaret.

«Han er ikke hentet inn midlertidig. Han vet sin rolle og har akseptert den. Han er fra og med i dag ansvarlig for Milans A-lag, noe som er en stor oppgave.»

«Når vi kommer til mai må vi summere opp. Det er mange ulike utfall, men det som er sikkert er at Ivan har fått jobben permanent.»  

«Vi er overbevist om at Gattuso vil plukke flere poeng og at laget returnerer til der vi hadde forventet oss å være før sesongen.»

Den nyansatte manageren får neppe midler å handle for i januar.

«Vi har ingen planer om å involvere oss i vinterens overgangsmarked. Vi mener at troppen er mer enn god nok til å oppnå viktige resultater.»

Sportsdirektør Massimiliano Mirabelli hadde også sitt å si om situasjonen.

«Vi gav Montella 23 kamper på å vise oss resultater, men det har han ikke klart. Det har kun vært glimtvis, og derfor tok vi denne beslutningen.»

«Vi mener fortsatt at Montella er en god trener, og det er lett å sitte nå og peke på hva som gikk galt. Han var vårt førstevalg og er fortsatt en dyktig person.»

«Det ble heller ingen opphetet diskusjon da jeg gav han beskjeden. Vi har hatt et flott forhold hele veien.»

Sportsdirektøren mener troppen er bedre enn hva Montella har fått ut av den.

«Vi har ikke sett den virkelige verdien av laget vårt, vi vet at vi har en mer enn konkurransedyktig tropp. Det er lett å kritisere våre kjøp i sommer, men det blir feil. Vi ønsket å investere i unge, sultne spillere som kunne forme ett nytt Milan som er sammenlignbart med fortiden.»

«Samtidig er det ikke bare nykommerne som har sviktet. De som har vært her fra før av har heller ikke levert som forventet.»

Mirabelli ble spurt om hvorfor valget falt på Primavera-trener Gattuso.

«Han kjenner laget godt, han er en sterk karakter og har Milans DNA. I tillegg har han tanker og ideer om fotball som jeg liker. Han kan tilføre oss mye viktig.»

«Nå får vi en restart med Gattuso og han har fått en unik mulighet. La oss se hvordan det går.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page