top of page

Fassone ferdig som administrerende direktørMarco Fassone er blitt avskjediget fra stillingen som administrerende direktør. Han følger i fotsporene til Yonghong Li og David Han Li.

Etter Lis overtakelse av Milan for fjorten måneder siden, er det nå slutt. Det amerikanske hedge-fondet Elliott Management er nye eiere og et nytt styre er valgt i klubben. Aksjonærene i Elliott-Milan hadde sitt første møte i dag tidlig, hvor oppryddingen i administrasjonen var et tema.

En representativ for Rossoneri Sport Investment – gruppen som eier Milan – som nå er styrt av Elliott tok til talerstolen:

«Dagens sammenkomst omhandlet fjerningen av Yonghong Li, David Han Li, Lu Bo, Renshuo Xu og Marco Fassone som ledere for klubben.» Elliott var ikke fornøyd med Fassone, som var adm. direktør under de kinesiske eierne, på grunn av hvordan han håndterte kontrakter innad i klubben, hans ansvar i de fremtidige planene og for kunnskapen om strukturen i det kinesiske markedet. Forslaget om å fjerne de nevnte styremedlemmene ble støttet av flertallet.

Det nye styret, som ble foreslått og godkjent, består av: Paolo Scaroni (President), Marco Patuano, Frank Tuil, Giorgio Furlani og Stefano Cocirio fra Elliott, Salvatore Cerchione og Gianluca D’Avanzo fra Blue Skye, og Alferdo Craca fra Fivelex. Så fremt uventede endringer ikke forekommer, vil dette være det nye styret frem til 2020.

Arvtakeren til Marco Fassone som den nye administrerende direktøren er ikke utnevnt. De klareste kandidatene er Umberto Gandini (som var i Milan under Berlusconi-æraen) og Arsenals Ivan Gazidis. Det ryktes også at Gandini og Gazidis kan jobbe sammen og dele på oppgavene som adm. direktør. Frem til stillingen er utfylt, vil Scaroni fungere som midlertidig adm. direktør.

Kilder: Rossoneri Blog

53 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page