top of page

Fassone: «Det er ikke bare kjærligheten som avgjør»


Klubbens administrerende direktør om den avsluttede sesongen, Europa League og fremtiden til nøkkelpersoner i klubben. 

Marco Fassone var en av de første personene den nye Presidenten Li Yonghong ansatte og italieneren, med en fortid i Juventus, Napoli & Inter , skal ta opp stafettpinnen etter Adriano Galliani.

En av de første, og kanskje viktigste oppgavene Fassone står overfor er å få Gianluigi Donnarumma til å sette navnet sitt på et stykke papir som binder ham til Milan lengre enn neste sommer.

«Vi håper å beholde ham,» sa Fassone til Radio Uno.

«Det handler ikke bare om hva han ønsker i hjertet sitt, vi må ikke glemme det økonomiske aspektet i kontrakten. Vårt ønske er å forlenge hans kontrakt og øke lønnen betraktelig.»

Fassone mener det ikke er et alternativ å la Donnarumma gå ut kontraktstiden.

«Vi er beredt til å gjøre alt som kreves, selv om det er hans ord som blir avgjørende. Det er egentlig et utenkelig scenario at han drar, men vi kan uansett ikke tillate at han forlater oss gratis neste sommer.»

Mot slutten av sesongen tok Berlusconi-æraen slutt, og den nye ledelsen fikk se Milan kvalifisere seg til Europa League gjennom en sjetteplass.

«Vi bryr oss ikke noe om at vi ikke skal spille i den gjeveste turneringen. Vårt mål er å igjen bli ett konkurransedyktig lag og det første steget er å returnere til Europa, spesielt med tanke på å vende seg til å spille kamp i midtuken.»

«Vi jobber godt i klubben om dagen, men det er ikke noe poeng i prøve å spå fremtiden. Det eneste som er sikkert er at vi skal være tilbake i Champions League etter neste sesong.»

«Det er to veier dit, enten å vinne Europa League eller å bli topp fire i ligaen. Det er ikke enkelt å spille torsdag kveld, men vi skal sørge for at vi har den mentale innstillingen til å håndtere det.»

Det er ventet at Milan vil gjøre store endringer i spillestallen i løpet av sommeren.

«Jeg ønsker ikke å si noe om hva laget trenger, det er opp til Mirabelli og Montella som må komme med deres ønsker.»

«Det er likevel klart at vi må få inn noen erfarne spillere som er vant til å vinne, for våre unge spillere trenger rollemodeller.»

Fassone ville ikke kommentere konkrete spillere da navnet til Alvaro Morata dukket opp i samtalen.

«Jeg har lest om alle disse navnene i avisen, men vi er ikke nære ved å signere noen akkurat nå. Vi har vært i kontakt med noen europeiske klubber, men jeg vil ikke kommentere navn.»

«Vi jobber hardt for at Montella skal få plass store deler av troppen sin tidlig og vi vil handle så fort vi entrer juli.»

Dermed dukket spørsmålet om managerens fremtid opp.

«Kontinuitet er viktig. Vi har fulgt manageren nøye fra utsiden før klubben skiftet eierskap, og gjennom den siste tiden har vi blitt bedre kjent. Han er på riktig spor og vi er overbevist om at han er den riktige treneren for Milan.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page