top of page

Før kamp: Udinese-Milan


Tirsdag kveld er det duket for sesongens første midtuke-runde i Serie A, og Milan drar på besøk til Udine i nordøst-Italia for å møte Udinese på Stadio Friuli, et sted Milan har hatt store problemer de siste årene.

Hvor: Friuli, Udine

Når: Tirsdag 22.09.2015, kl. 20.45 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har per 22.09.15 sikret seg rettighetene, men det vil være mulig å streame på sporten.com og VG nett.

Svak form

Udinese avsluttet fjorårets sesong svakt, og klarte nesten å spille seg inn i nedrykkskampen ved å tape sine fire siste ligakamper, og hentet to seiere på de siste ti kampene. Laget fra Udine har også startet årets sesong svakt, med tre tap og en seier på de første fire kampene. Seieren kom riktignok i serieåpningen borte mot de suverene seriemesterne fra i fjor, Juventus. De resterende tre kampene mot Palermo (H), Lazio (B) og Empoli (H) har alle endt uten poeng. Hjemmeformen er rett og slett begredelig, med fem strake tap. Udinese har ikke vunnet hjemme i Serie A siden 25 april. Hvem møtte de da? Milan selvfølgelig.

Vanskelig arena for Milan

Stadio Friuli har de siste årene bydd på mange tunge stunder for Milan. De siste tre oppgjørene har alle endt med hjemmeseier, og vi må tilbake til 2012 for å finne forrige gang Milan tok med seg tre poeng fra Udine og hjem til Milano, da El Shaarawy ble matchvinner med sin 2-1 scoring like før full tid.

Om Udineses hjemmeform er svak, kan det samme sies om Milans fangst på bortebane. 3-2-5 er fasiten på de siste ti kampene.

Møter sin gamle klubb

For Cristian Zapata blir det et gjensyn med flere tidligere lagkamerater. Han spilte for Udinese fra 2005 til 2011, og fikk over 150 ligakamper for klubben. Han dro derfra til Villareal i Spania, før han ankom Milanello i 2012.

Alexander Merkel er den andre spilleren i på lagene som kunne møtt sin tidligere klubb. Han ble sett på som et stort talent da han kom fra Stuttgart til Milan i 2008, men slo aldri gjennom og ble solgt til Genoa i 2011, før han dukket opp i Udinese for to år siden. Merkel er dessverre skadet og er ikke i Udinese sin kamptropp.

Kapteinene har troen på poeng

Kaptein Montolivo var på pressekonferansen sammen med visekaptein De Jong og hovedtrener Sinisa Mihajlovic.

”Det er en god følelse når vi presterte bra sist, og det gir meg motivasjon for å jobbe videre. Vi har tatt store steg som lag, men har fortsatt en lang vei å gå.”

Også De Jong slapp til med mikrofonen, selv om han for øyeblikket er ute av førsteelleveren.

”Vi er helt klart på riktig spor nå, og vi må bare fortsette. I morgen kommer det til å bli en tøff kamp og vi vet at vi må være på vårt øverste nivå.”

Se opp for:

Antonio Di Natale. Ringreven fyller 38 år neste måned, men spissen vet fortsatt hvor målet står. De siste ni sesongene har Di Natale nettet tosifret hvert år i Serie A, og selv om han står med smultring så langt i år, kan man aldri avskrive denne herremannen. Det er kun tre aktive spillere som har flere kamper i ligaen enn Natale, nemlig Buffon, Gilardino og Totti, og kun sistnevnte som har flere nettkjenninger.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

25.04.15 Udinese Milan 2-1

30.11.14 Milan Udinese 2-0

08.03.14 Udinese Milan 1-0

19.10.13 Milan Udinese 1-0

03.02.13 Milan Udinese 2-1

Antatte endringer fra forrige serierunde

For Milans del mistet vi Abate med skade sist, men Calabria kom inn og gjorde en god figur. Det er ventet at han starter på høyre back. Kucka er også utilgjengelig grunnet en skade, men han er antagelig klar til helgen. De Jong kan gå inn å erstatte han. Mihajlovic snakket varmt om Balotelli på pressekonferansen, men det er uvisst om han starter. Om han gjør det vil nok det være på bekostning av Adriano.

Udinese fikk Kone utvist sist, og Bruno Fernandes går antagelig inn og erstatter han på midtbanen.

Utilgjengelige spillere:

Milan:

Antonelli, Bertolacci, Menez, Niang,Kucka, Abate (skadet) og Mexes (utelatt)

Udinese:

Guilherme, Merkel, Widmer (skadet) og Kone (suspendert)

Forventede lagoppstillinger:

Udinese (3-5-2)

Karnezis; Wague, Danilo, Piris; Edenilson, Badu, Iturra, Fernandes, Adnan; Zapata, Di Natale

Milan (4-3-1-2)

Lopez; Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Boneventura, Montolivo, De Jong; Honda; Adriano, Bacca

Odds fra norsk tipping:

H: 2.90, U: 3.05, B: 2.15

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page