top of page

Før kamp: Udinese-Milan


To lag i fin form møtes til ettermiddagskamp i Udine. 

Hvor: Stadio Friuli, Udine

Når: Søndag 4. februar kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasport +

Enorm progresjon

Før sesongen var det endel forventninger om at Udinese skulle gjøre det bedre enn den foregående sesongen hvor de endte på trettendeplass, men Luigi Delneri fikk det ikke til å svinge av landets nest eldste klubb og i midten av november måtte 67-åringen ta hatten og dra etter kun et drøyt år i sjefsstolen. På det tidspunktet hadde laget kun vunnet 4 av 13 seriekamper og lå langt nede på tabellen.

Delneri ble erstattet av den tidligere Milan-profilen Massimo Oddo som hadde gått arbeidsledig i 9 måneder etter at han fikk fyken i Pescara tidlig i 2017. Oddos æra startet på verst tenkelig vis med 0-1 hjemme mot Napoli, men deretter ventet 5 strake seire før de spilte uavgjort to ganger og tapte stort borte mot Lazio. I forrige runde slo de Genoa og laget ligger på niendeplass, kun to poeng bak Milan.

Udinese tar like mange poeng hjemme som borte, noe som gjør de til et helt middelmådig hjemmelag.  På eget gress har de variable 5-1-5, men er uten tap på de tre siste (2-1-0) og er således i fint driv også på sin egen arena.

Til dette oppgjøret mot Oddo, som har innført en trebackslinje i sitt lag, klare seg uten skadde Adnan og suspenderte Samir som fikk marsjordre forrige helg. I tillegg er er Widmer usikker.

Gattuso-effekten

Det tok litt tid før ting satt satt under den nye manageren, men nå må Milan kunne sies å være i fin form. I seriesammenheng har laget tatt 10 poeng på de fire siste kampene og i helgen ble det en råsterk seier mot formlaget Lazio. Vi må faktisk tilbake til månedsskiftet februar/mars i fjor for å finne en bedre periode for Rossoneri. Da tok Milan 13 av 15 mulig poeng før de dro til Torino og tapte mot Juventus. Med seier på søndag tangerer de dermed den rekken. I tillegg var laget solid i 0-0 kampen mot Lazio i midtuken (Coppa Italia), og har alle muligheter til å sikre seg sin andre cupfinale på tre sesonger.

Bortebane har vært en stort problem for Milan de siste sesongene, men nå er laget inne i en av sine bedre perioder og står med 3 seire og 2 uavgjorte på de 7 siste kampene på fremmed gress. Forrige bortekamp endte med seier (2-1 mot Cagliari) og spillerne har gode opplevelser friskt i minnet.

På skadefronten er det ikke nye nytt å melde og Gattuso må fortsatt unnvære både Storari, Conti og Ricardo Rodriguez. Sistnevnte sonet karantene i forrige runde og i løpet av uken har han pådratt seg en skade som gjør ham uaktuell her. På den lyse siden var Jose Mauri tilbake i troppen på onsdag og Gattuso har godt med valgmuligheter på midtbanen.

Slik gikk det sist

Da lagene møttes på San Siro i midten av september kom Milan fra et stygt tap mot Lazio (1-4), men fikk sin revansje mot Bianconeri Friuliani. Kalinic sendte hjemmelaget i føringen midtveis i første omgang, men Lasagna utlignet etter en snau halvtime etter en brøler fra Alessio Romagnoli. Like etterpå scoret Kalinic sitt andre og kampens siste, og Milan tok alle tre poengene etter en relativt solid prestasjon både defensivt og offensivt. Montellas gutter hadde flere gode muligheter til å punktere kampen, men som så mange ganger før skortet det på effektiviteten.

Gennaro Gattuso:

«Udinese er et veldig godt lag som vet nøyaktig hva de skal gjøre. Oddo har et fysisk mannskap som spiller fin, offensiv fotball i lengderetning. De har tatt 20 poeng på de ni siste kampene, kun Napoli og Juventus er i bedre form.»

«Vi må spille en perfekt kamp for å vinne og vi har ikke råd til å gjøre feil. Takket være hard jobb fra gutt gjør vi det godt godt for tiden. Vi er en solid gruppe og står sammen. Det er viktig at alle drar i samme retning, for jeg trenger hele troppen. Jeg skjønner at alle ønsker å spille, men jeg vil ikke se en negativ holdning og det er min jobb å unngå det.»

«Vi mangler energi og besluttsomhet på siste tredjedel. Jeg mener at angriperne er de første forsvarene og må hjelpe forsvaret. Gjennom uken jobber vi mye med defensiv organisering og kontringer. Spillerne viser virkelig et sterkt ønske om å lykkes.»

Tidligere Milan-spillere:

Maxi Lopez var på lån i Milan våren 2012.

Tidligere Udinese-spillere:

Cristian Zapata var i Udinese fra 2005 til 2011.

Spillere som har representert begge klubbene:

Oliver Bierhoff, Marek Jankulovski, Thomas Helveg, Giovanni Stroppa, Pablo Armero og Stefano Borgonovo.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

17.09.17 Milan-Udinese 2-1

29.01.17 Udinese-Milan 2-1

11.09.16 Milan-Udinese 0-1

07.02.16 Milan-Udinese 1-1

22.09.15 Udinese-Milan 2-3

Forventede lagoppstillinger:

Udinese (3-5-2):

Bizzarri; Angella, Danilo, Nuytinck; Larsen, Barak, Behrami, Jankto, Pezzella, De Paul, Lasagna

Milan (4-3-3) :

G.Donnarumma; Abate, Bonucci, Romagnoli, Calabria; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Kalinic, Calhanoglu

Odds fra norsk tipping:

H: 2.95 U: 3.00 B: 2.15

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page