top of page

Før kamp: SPAL – Milan


Milan får besøk av nyopprykkede SPAL 2013 til sesongens første midtukekamp i Serie A. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Onsdag 20. september 2017 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viaplay

Store favoritter

Milan har startet sesongen godt, men variert. De kampene som «skal» vinnes er vunnet, både i kvalifiseringen til Europa League, den første gruppespillkampen og i Serie A. Det eneste tapet kom for halvannen uke siden, men da ble Milan ettertrykkelig gruset av rivalene Lazio.

Selv om San Siro er en mektig stadion og bør være en fryktet arena for de fleste har Milan hver eneste sesong siden 11/12 tapt minst 4 hjemmekamper, ofte mot antatt svakere motstand. Det er verdt å ha i bakhodet når nyopprykkede SPAL kommer på besøk sent onsdag kveld. Når det er sagt er Milan enorme favoritter og bør, dersom spillerne er nogenlunde tilstede, få med seg en grei seier uten for mye dramatikk.

Vincenzo Montella uttalte etter seieren mot Udinese at han måtte bruke troppen når kampene kommer så tett, og det ligger an til flere endringer i startoppstillingen. Han må dessverre klare seg uten forsvarerne Gustavo Gomez, Luca Antonelli og Andre Conti, i tillegg er Riccardo Montolivo utelatt fra troppen av ukjente årsaker.

Askeladder

Jubelen var enorm i Ferrara da SPAL i vår stod for bragden å rykke opp til toppdivisjonen, kun et år etter opprykket til Serie B. SPAL 2013, som opprinnelig het CAL (Circolo Ars et Labor), byttet navn allerede etter 7 år og frem til sommeren sommeren 2005 gikk de under navnet SAL (Società Polisportiva Ars et Labor). Den gang gikk klubben konkurs og ble gjenfødt som SPAL 1907. Det gikk ikke mer enn 7 nye år før klubben fikk konkurs for andre gang og i 2012 ble klubben gjenfødt som SPAL 2013, og startet opp sitt nye eventyr i Serie D.

SPAL 2013 rykket opp til nivå 3 i 13/14, nivå 2 i 15/16 og i vår stod klubben for et sensasjonelt opprykk til Serie A og denne sesongen er klubben tilbake i det ypperste selskapet for første gang siden nedrykket i 1968.

SPAL 2013 har hentet flere spennende spillere foran comebacket, deriblant de gamle Milan-angriperne Borriello og Paloschi. I midtforsvaret er rutinerte Felipe (Udinese) hentet inn for å være sjefen, mens de på midtbanen har fått inn rutinerte Serie A-spillere som Salamon (Cagliari) og Grassi (Napoli). I tillegg er flere lovende spillere hentet inn på lån fra andre Serie A-lag.

Leonardo Semplici er mannen bak spakene i Biancazzurri. 50-åringen har vært med helt siden desember 2014 og dermed ledet laget til to opprykk på 2.5 sesong.

SPAL åpnet sesongen med et sterkt poeng borte mot Lazio før Udinese ble slått hjemme på Stadio Paolo Mazza, men da de dro til Milano i runde 3 ble Inter for sterke og de lyseblå tapte 2-0 mot Inter. I helgen fikk SPAL besøk av Cagliari, en kamp gjestene vant 0-2. Torsdagens gjester har dermed gått på to strake tap og er nummer 14 før onsdagens kamp på San Siro.

Vincenzo Montella:

«Jeg har et strålende forhold til Leonardo Semplici og jeg er glad for å møte ham igjen til dyst i Serie A. Jeg vil benytte anledningen til å gratulere dem med dobbelt opprykk. De er godt koordinerte og vanskelige å slå, det kunne man se da de møtte Lazio og Inter. Jeg tror denne kampen blir avgjort på faste situasjoner av enkeltspillere. Det er fordi SPAL er godt organiserte og kompakte. Vi må gå til kampen med riktig innstilling fra start av. Det blir ikke enkelt.»

«Vi vil forsøke å rotere så mye som mulig. Vi har mange kamper i vente og har knapt tid til å forberede oss. Trening og videoanalyse er helt vitalt for oss. Det er viktig at alle storlag har konkurranse innad. Denne sesongen er lang og vi har store ambisjoner. Vi har mange spillere med ulike ferdigheter, og vi vurderer hver enkelt spiller foran hver enkelt kamp.»

Tidligere Milan-spillere:

Bartosz Salomon, Alberto Paloschi og Marco Borriello har alle spilt for Milan.

Tidligere SPAL 2013-spillere:

Ingen i dagens Milantropp har tidligere representert SPAL 2013.


Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

21.01.68 Milan-Spal 3-2 24.09.67 SPAL-Milan 1-4 16.04.67 Milan-SPAL 2-0 27.12.66 SPAL-Milan 1-1 20.02.66 Milan SPAL 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (3-5-1-1) :

G.Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Abate, Kessié, Biglia, Calhanoglu, Rodriguez; Suso; Silva

SPAL 2013 (3-5-2):

Gomis; Salamon, Vicari, Felipe; Lazzari, Schiattarella, Viviani, Grassi, Mattiello; Antenucci, Borriello

Odds fra norsk tipping:

H: 1.20 U: 5.50 B: 8.25

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page