top of page

Før kamp: SPAL-Milan


En ny tøff bortekamp venter Gennaro Gattuso og hans mannskap.

Hvor: Stadio Paolo Mazza, Ferrara

Når: Søndag 10. februar 2017 kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasport 2

Nedrykksstrid

I sin første sesong på øverste nivå på 49 år, og kun fire år etter at de spilte på nivå fire, har det blitt akkurat så tungt som man kunne forvente for SPAL. De startet sesongen på fantastisk vis og stod med fire poeng etter to runder, men deretter tok de kun et poeng på de neste åtte og plantet seg godt nede i sumpen. I motsetning til mange andre valgte ledelsen å la suksessmanageren Leonardo Semplici fortsette i jobben til tross for den svake poengfangsten, og det kan meget vel ha lønt seg. På de neste åtte rundene slapp laget inn færre mål og leverte 2-4-2 før de kom inn i den svake perioden de nå er i, med kun to poeng på de siste fem kampene. Sist ble det 2-0 tap borte mot Cagliari, noe som gjør at SPAL ligger på nedrykksplass med tre poeng opp til trygg grunn.

Lørdagens verter har scoret relativt mye mål (13. best), men til gjengjeld lekker det også bakover og kun de to bunnlagene Benevento og Hellas Verona har flere baklengs. Hjemme på Stadio Paolo Mazza har SPAL tatt 11 av sine 17 poeng, men av topplag som har vært på besøk har både Napoli (2-3) og Lazio (2-5) tatt med seg tre poeng hjem. De to hjemmeseirene har kommet mot Udinese og Genoa, og Semplici må i det minste bedre sitt lags hjemmeform dersom de skal ha en sjanse til å overleve i Serie A. Stadionet er før øvrig oppkalt etter klubbens første manager og deretter sportsdirektør, før han som President var en sterk bidragsyter til at lilleputtene i 1920 rykket opp til Serie A for første gang.

På skadefronten er det noen utfordringer for Semplici som må klare seg uten suspenderte Vicari. I tillegg er både Schiavon, Konate og Borriello ute med skade.

Solid form

Gennaro Gattuso fortsetter å lede laget til bedre resultater enn forgjengeren og står nå med tre seire og to uavgjorte på de fem siste kampene, men det gir ikke mer enn en åttendeplass på tabellen. Likevel er det kun Juventus og Napoli som har plukket flere poeng i 2018 og dersom det fortsetter i samme spor kan resultatet bli meget bra.

Milan leverte en god forestilling sist, men en unødvendig utvisning på Calabria gjorde at det ble for tøft å forsvare ledelsen, og kampen endte 1-1. Det er ikke et dårlig resultat isolert sett, ei heller ut i fra sjanser og spill, men seier hadde vært så viktig med tanke på de lagene som ligger foran på tabellen.

Byrival Inter har sluttet å vinne kamper og når i tillegg Roma har vært svake (vant endelig sist) er ikke håpet om Champions League like dystert som tidligere. Det er fortsatt 10 poeng opp og fire lag som må passeres, men Milan har den beste formen av konkurrentene og dersom det vedvarer gjennom våren kan det faktisk bli spennende.

Dersom håpet skal være nogenlunde realistisk er det naturligvis en forutsetning å vinne her, men Gattuso har noen utfordringer i forbindelse med laguttaket. Storari og Conti er ute, men sistnevnte er tilbake i trening og ryktes å gjøre comeback i løpet av februar. I tillegg er det usikkert om Rodriguez er klar for kamp. Venstrebacken har vært både skadet og suspendert, og ikke vært på banen siden 21. januar. De siste rapporterene tyder dog på at sveitseren er klar og starter på venstre back. I tillegg er Davide Calabria suspendert etter å ha blitt utvist mot Udinese.

Slik gikk det sist

I hjemmekampen på San Siro dominerte Milan fra start til slutt, men slet med å overliste Gomis i SPAL-buret. Hjemmelaget tok ledelsen etter at nevnte keeper felte Kalinic inne i feltet, og Rodriguez ekspederte straffesparket i mål etter en snau halvtime. Etter timen spilt pekte dommeren nok en gang på ellevemetersmerket etter at Kessié ble lagt i bakken. Ivorianeren tok selv ansvar og økte til 2-0. Den siste halvtimen lot Milan gjestene få delta i kampen, men seieren var aldri truet.


Tidligere Milan-spillere:

Bartosz Salomon, Alberto Paloschi og Marco Borriello har alle spilt for Milan.

Tidligere SPAL 2013-spillere:

Ingen i dagens Milantropp har tidligere representert SPAL 2013.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

20.09.17 Milan-SPAL 2-0 21.01.68 Milan-Spal 3-2 24.09.67 SPAL-Milan 1-4 16.04.67 Milan-SPAL 2-0 27.12.66 SPAL-Milan 1-1

Forventede lagoppstillinger:

SPAL 2013 (3-5-1-1):

Meret; Salamon, Cionek, Felipe; Lazzari, Schiattarella, Luiz, Grassi, Mattiello; Kurtic, Antenucci

Milan (4-3-3) :

G.Donnarumma; Abate, Bonucci, Romagnol, Rodriguez, Kessié, Biglia, Bonaventura,; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Odds fra norsk tipping:

H: 4.05 U: 3.25 B: 1.72

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page