top of page

Før kamp: Sassuolo-Milan


Et Milan-lag som denne uken ble klar for finalen i Coppa Italia fortsetter denne helgen jakten på en topp 3-plassering og Sassuolo er det neste hinderet på veien for Mihajlovic´ menn.

Hvor: Stadio Citta del Tricolore

Når: Søndag 06.03.16 kl. 15.00 norsk tid

TV: Viaplay

Sterkt hjemmelag

Sassuolo lå lenge foran Milan denne sesongen, men en dårlig periode rundt juletider gjorde at Di Francesco sine menn kom ned på jorden. De har dog fått opp dampen og står uten tap på de 4 siste kampene. Forrige tap kom i starten av februar mot et formsterkt Roma. Sassuolo spiller sin tredje strake sesong i Serie A og er igjen i ferd med å imponere der de ligger på sin 7. plass, 6 poeng bak Milan. På eget gress har Neroverdi kun tapt 2 ganger, mot Bologna i tillegg til det nevnte tapet mot laget fra den evige stad. Sassuolo kommer rett fra en 2-0 seier borte mot Lazio og bør ha godt med selvtillit før Milan, et lag de aldri har tapt mot hjemme i Serie A, kommer på besøk

Formlaget Milan

Mihajlovic har virkelig fått sving på sakene etter jul og Milan har 6-4-0 på de siste 10 seriekampene. I denne perioden har man i tillegg slått Alessandria 1-0 og 5-0 og laget er dermed klare for sin første finale i Coppa Italia siden trofeet Maldini løftet trofeet over hodet i 2003. På tross av den gode perioden er avstanden opp til topp 3 fortsatt 6 poeng om Sassuolo blir beseiret i morgen. Roma er også i kjempeform og feide Fiorentina av banen med 4-1 sent fredag kveld. Med seier kan Milan gå forbi Inter på tabellen og overta 5.plassen. Avstanden til Fiorentina på 4. kan også bli redusert til 3 poeng, men det krever en solid innsats på en bortebane hvor Milan fortsatt har til gode å vinne i den italienske toppdivisjonen. Det er på tide å vinne på Stadio Citta del Tricolore, og det vil være helt nødvendig om man skal ha håp om å snyte Stephan El Shaarawy og Roma for den viktige 3.plassen.

Mihajlovic:

«Vi er fullstendig klar over at Sassuolo spiller god fotball og de er et farlig lag. De er kommet på riktig spor og det blir uten tvil en tøff kamp, vi har de kvalitetene som skal til og er klare til å kjempe. Milan har aldri vunnet på Mapei Stadion tidligere, men jeg som manager har aldri tapt der. Hvis spillerne leverer som de har gjort i det siste kommer vi til å vinne. Når du er i en vanskelig tabellposisjon er det eneste du kan gjøre er å få tak i så mange poeng som mulig, men det er ikke sikkert det heller er godt nok. Vi har tatt en del poeng mot lagene rundt oss, men vi vet at vi ikke har råd til å gjøre noen feil. De tre neste kampene blir helt avgjørende for om vi kan kjempe om 3. plassen eller ikke. Vi vil forsøke å gjøre vår del av jobben. Mitt syn på situasjonen, med all respekt for Sassuolo, er at vi kommer til å havne høyere enn dem på tabellen.»

Tidligere spillere:

Milan: Andrea Poli spilte for Milan i sesongen 2008/09.

Sassuolo: Francesco Acerbi spilte for Milan høsten 2012.

Personer som har representert begge klubbene:

Ingen spillere har representert begge klubbene, men Juventus-manager Massimilliano Allegri har dog ledet begge lagene. Han styrte spakene i Sassuolo i sesongen 2007/08 mens han ledet Milan fra sommeren 2010 og fikk sparken i januar 2014.

Se opp for:

Domenico Berardi. Navnet får garantert flere Milan-supportere til å skjelve i buksen. Rask, teknisk, kreativ og en dødelig høyrelabb. Det vet få klubber mer om enn nettopp Milan. I sin første sesong på toppnivå satt han inn 16 mål, fire av disse hjemme mot Milan. I fjor var antallet nedjustert til 15, og følgelig ble det tre mål i hjemmekampen mot Milan. Denne sesongen har det gått litt tråere for italieneren og Berardi har så langt notert seg for 6 mål i Serie A. Men ingen ville blitt overrasket om det tallet er høyere søndag klokken 17.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

25.10.15 Milan-Sassuolo 2-1

17.05.15 Sassuolo-Milan 3-2

06.01.15 Milan-Sassuolo 1-2

18.05.14 Milan-Sassuolo 2-1

12.01.14 Sassuolo-Milan 4-3

Milans tropp:

Keepere: Abbiati, Donnarumma og Diego Lopez.

Forsvar: Alex, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Romagnoli, Simic og Zapata.

Midtbane: Bertolacci, Boateng, Bonaventura, Honda,Mauri, Kucka, Locatelli og Poli.

Angrep: Bacca, Balotelli og Menez.

Utilgjengelige spillere:

Ely, Montolivo og Niang er alle skadet. Adriano er fortsatt ikke kampklar, men er tilbake i full trening. Abate fikk sitt 5. gule kort for sesongen i forrige runde og må stå over denne kampen.

Forventede lagoppstillinger:

Sassuolo(4-3-3)

Consigli; Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Missiroli, Magnanelli, Duncan; Berardi, Defrel, Sansone

Milan (4-4-2)

Donnarumma; De Sciglio, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Kucka, Bertolacci, Bonaventura; Balotelli, Bacca

Odds fra norsk tipping:

H: 2.95, U: 2.95, B: 2.20

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page