top of page

Før kamp: Sassuolo-Milan


Milan har plukket jevnt med poeng før møtet hjemmesvake Sassuolo på Mapei Stadium. 

Hvor: Mapei Stadium

Når: Søndag 26. februar kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasat Sport

Svak sesong

Sassuolo har hatt en stigende kurve helt siden de entret den øverste divisjonen for snart fire år siden, men denne sesongen har I Neroverdi fått et tilbakeslag og ser ikke ut til å kunne følge opp den flotte sjetteplassen fra i fjor.

Esuebio Di Fransesco maktet å erstatte Simone Zaza med Gregoire Defrei før fjorårssesongen, men da Vrsaljko og Sansone forsvant i fjor sommer ble det verre. Når i tillegg en av hans beste offensive spillere, vingen Domenico Berardi, mistet halve sesongen med skade ble det enda vanskeligere å holde tritt med rivalene. Erstatteren het Alessandro Matri og den gamle Milan-spissen har ikke klart å score nok mål for å holde laget på øvre halvdel så langt. På nyåret var Berardi tilbake og Sassuolo har tatt godt med poeng siden den italienske teknikeren kom tilbake på banen.

I 2017, alle kampene med nevnte Berardi involvert, har Sassuolo vunnet fire, spilt en uavgjort og tapt to kamper.Med det poengsnittet fra sesongstart ville Sassuolo vært helt der oppe og kjempet om Europacup-spill, men Di Francesco sine gutter har altså hatt en tung høst.

Hjemme på Mapei Stadium har Sassuolo kun vunnet fem kamper av tolv kamper og på den statistikken er de grønnkledde dypt plassert på nedre halvdel, men med en oppadgående kurve og en Domenico Berardi på vei mot vårformen er det mye som tyder på at Milan får en tøff kamp om de tre poengene som ligger i potten på søndag.

Bedre resultater

Etter en flott høstsesong startet Milan sine problemer i starten av desember og resultatet ble nesten to måneder med svake resultater. Fra 5. desember til 7. februar vant Milan kun to av ti kamper i alle turneringer (2-3-5), men nå har ting endelig snudd og Montella har tatt syv av ni mulig poeng siden den gang.

Milan har dominert veldig mange kamper uten å få skikkelig betalt denne sesongen, men i de tre siste kampene har strategien forandret seg noe. Fra å styre kampene har Milan inntatt en litt mer forsiktig rolle der strategien er å være kompakte og utnytte overgangene maksimalt. Det har lønt seg i form av tellende resultat, men er det slik Montella ønsker at Milan skal fremstå?

Noe av årsaken til at man har måttet forandre kampplanen er selvfølgelig det store antallet spillere som har vært utilgjengelige i denne perioden. Flere svakere alternativer har fått mye spilletid og da kan det ha vært lurt å endre til en litt enklere form for fotball enn hva lagets mest begavede spillere er i stand til å utføre.

Flere spillere mangler til denne kampen, men både Davide Calabria og Mattia De Sciglio har trent for fullt inn mot helgen og kan være med i troppen. Luca Antonelli, Alessio Romagnoli, Riccardo Montolivo og Giacomo Bonaventura går alle glipp av kampen grunnet skader.

Vincenzo Montella:

«På dette stadiet av sesongen er det kun resultatene som betyr noe. Mot Fiorentina spilte vi godt før pause og skapte flere sjanser, mens vi fokuserte på å forsvare oss etter hvilen. Det er ikke alltid det er så viktig å ha mye ball, det viste både kampen mot Fiorentina (lite ball og seier) og Sampdoria (mye ball og tap). Vårt mål er å spille fin fotball, men for øyeblikket må vi ofre noe av det for å plukke med oss nok poeng.»

«Milan har alltid slitt borte mot Sassuolo, men nå er det tid for å snu denne trenden. Vi møter et lag med mange gode spillere og en del av de har spilt sammen i mange år. De vet hvordan de skal håndtere forskjellige faser av spillet, men vi har tro på at vi har alt som skal til for å vinne denne kampen.»

«Vi passer alltid litt ekstra på når vi møter spillere som Domenico Berardi. Vi må støtte opp vår venstreback for å passe på at ikke Berardi får ballen så ofte.»

Tidligere Milan-spillere:

Franceso Acerbi ble hentet på lån fra Genoa til Milan høsten 2012, men imponerte ingen og avtalen ble avsluttet i januar etter seks kamper for Rossoneri. Den andre spilleren med en fortid i Milan er Alessandro Matri, som til tross for å ha vært eid av Milan i sju sesonger på toppnivå kun fikk 15 seriekamper for klubben. Matri har stort sett vært på utlån til andre Serie A-klubber, men signerte en permanent avtale med Sassuolo foran årets sesong.

Tidligere Sassuolo-spillere:

Andrea Poli var lånt ut fra Sampdoria til Sassuolo i sesongen 2008/09 og spilte fast for laget i Serie B.

Managere som har ledet begge klubbene:

Juventus-manager Massimilliano Allegri har ledet begge lagene. Han styrte spakene i Sassuolo i sesongen 2007/08 mens han ledet Milan fra sommeren 2010 og fikk sparken i januar 2014.

Se opp for:

Domenico Berardi. Milan-dødaren kom tilbake fra skade å nyåret og har spilt samtlige kamper i 2017, dog uten å finne veien til nettmaskene enda. Hans to eneste scoringer for sesongen stammer fra de to første serierundene, de to eneste kampene han fikk før han ble skadet.

Berardi kom til Sassuolo som 16-åring og debuterte to år senere i 2012. I hans første møte med Milan i 2014 scoret han alle målene for hjemmelaget som vant 4-3. Sesongen etter nøyde han seg med tre scoringer på Mapei Stadium og hjemmelaget vant 3-2. På seks seriekamper mot Milan har 22-åringen scoret sensasjonelle åtte mål og stått for to målgivende pasninger. Bli ikke overrasket om den magiske venstrefoten til teknikeren fra Cariati er med på å prege nok en kamp på Mapei Stadium.

Hans evne til å bevege seg i de riktige rommene, kombinere med sine lagkamerater og dra seg innover fra sin høyrekant gjør Berardi til en forferdelig spiller å møte når han er i form. La oss håpe at nettopp formen ikke er 100% enda.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

02.10.16 Milan-Sassuolo 4-3

06.03.16 Sassuolo-Milan 2-0

25.10.15 Milan-Sassuolo 2-1

17.05.15 Sassuolo-Milan 3-2

06.01.15 Milan-Sassuolo 1-2

Forventede lagoppstillinger:

Sassuolo (4-3-3):

Consigli; Gazzola, Acerbi, Peluso, Dell´Orco; Aquilani, Duncan, Pellegrini; Politano, Matri, Berardi

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Gomez; Vangioni; Kucka, Sosa, Pasalic; Suso, Bacca, Deulofeu

Odds fra norsk tipping:

H: 2.70 U: 3.05 B: 2.30

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page