top of page

Før kamp: Sassuolo-Milan


Milan skal forsøke å kopiere forrige sesong mot en av marerittmotstanderne i Serie A. 

Hvor: Mapei Stadium, Modena

Når: Søndag 05. november kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasport 2

Forferdelige på hjemmebane

Etter opprykket i 2013 har I Neroverdi vært i konstant progresjon, men forrige sesong sa det stopp og for første gang ledet ikke Eusebio Di Francesco sitt mannskap til en bedre tabellposisjon enn året før. Sassuolo ble nummer 12, men 48-åringen ble likevel hentet til storklubben Roma og Cristian Bucchi tok over Sassuolo. Både Pellegrini og Defrel, to nøkkelspillere, slo følge med Di Francesco til den evige stad.

I høst har Sassuolo kun tatt 8 poeng på 11 kamper og ligger utsatt til på en 17. plass. Hjemme på Mapei har laget tilgode å vinne en fotballkamp denne høsten, og laget står med 1 fattig mål foran egne fans. Det er over 300 minutter siden Politano reduserte til 1-2 hjemme mot Juventus i runde 4, men de grønne og sorte kommer nok til å selge seg dyrt søndag kveld. Sassuolo har historisk sett et brukbart tak på Milan hjemme i Modena, og Milans 1-0 seier forrige sesong var den første siden Sassuolo sin retur til Serie A i 2013 (3-0-1).

Cristian Bucchi må klare seg uten Berardi – som har gjort det bra mot Milan tidligere -, Goldaniga, Alfred Duncan Adjapong, Dell’Orco og Letschert.

Enklere program

Etter en periode med svake resultater mot både gode og mindre gode motstandere går Milan nå inn i en periode hvor det bør plukkes en del trepoengere, og laget bør starte borte mot Sassuolo som fortsatt ikke har vunnet på hjemmebane denne sesongen.

Selv om Milan har hatt en særdeles skuffende sesongstart etter de store investeringene i sommer, må det ikke glemmes at de har knallhard konkurranse om en plass blant de fire øverste lagene. Titter man på tabellen er det en kjensgjerning at de fem øverste lagene har vært overraskende gode, kanskje med unntak av Juventus og Napoli. Både Roma & Inter hadde nye managere ved roret, mens Lazio solgte flere av sine profiler i sommer. Likevel har alle fem tatt drøssevis med poeng og samlet sett har de tapt fire kamper. Juventus har tapt mot Lazio, Lazio har tapt mot Napoli mens Roma har tapt mot Inter og Napoli. De fem topplagene har altså kun tapt kamper internt mot hverandre, og når Milan famler litt i blinde blir det fort litt avstand opp til Champions League.

Den avstanden er i skrivende stund 12 poeng og ingen av de fem øverste lagene møtes til interne oppgjør i helgen. Dermed vil neppe avstanden bli kortere selv om for eksempel Inter (Torino hjemme) og Roma (Fiorentina borte) har relativt tøffe kamper.

Til dette oppgjøret må Vincenzo Montella klare seg uten Andrea Conti, Davide Calabria, Lucas Biglia og Giacomo Bonaventura. Lagkaptein Leonardo Bonucci har sonet ferdig sin karantene og er med stor sannsynlighet tilbake i trebackslinja.

Vincenzo Montella:

«Situasjonen er komplisert, tallene snakker for seg selv. Vi må og vil komme tilbake på vinnersporet. Men vi må gjøre mer, hurtigere spill, bygge opp angrep bakfra som gir spissene flere muligheter. Dette laget har stort potensial, vi må bli bedre på å tolke de forskjellige fasene av en kamp. Vi må forbedre oss som en gruppe, taktisk, fysisk og så videre. Vi har flere skudd, men vi scorer ikke nok. Laget må bli roligere, mer samlet og satt. Vi gjør det bra fysisk.»

«De (Sassuolo) startet ikke sesongen så godt, nå har de endret taktikken som gjør at de spiller sånn som de kan. De gjorde det bra mot Napoli, men det forskrekker ikke oss så mye; vi må fokusere på oss selv, på vår innstilling. Jeg vil så de samme laget som jeg så mot Chievo, uten å repetere den negative første omgangen vi gjorde i Athen. Da gjorde vi det ikke godt på grunn av at vi ble for stillestående med ballen. Vi sliter mot lag som mannsmarkerer spillerne våre over hele banen».

«Jeg syns ikke vi spilte dårlig (mot AEK). Vi gjorde det bra i den 2. omgangen. Uavgjort er et godt resultat, selv om vi ville sikre ‘kvallik’ til neste runde allerede i Athen, så er vi fortsatt tabell-ledere.»

«Vi signerte Borini fordi han er en anvendelig spiller, han gir alltid 100 prosent på trening og i kamp. Calhanoglu? Jeg er sikre på at talentet hans vil eksplodere. Våre rivaler gjør det veldig godt, men de har ikke spilt så mange kamper seg i mellom. Jeg er sikker på at vi fortsatt kan klare 4. plassen.»

«Vi er på rett vei. Jeg ser at spillerne er ivrige til å jobbe og å forbedre seg. Vi vant mot Chievo, tapte mot Juventus og spilte uavgjort borte i Europa League, så tilstanden har ikke blitt verre i løpet av de siste tre kampene. Jeg er fokusert og klar for å kjempe. Dette er den 7. kampen vi kommer til å spille i løpet av bare noen få dager, det er mulig å tenke seg at vi ikke vil rotere på mannskapet . Jeg bruker hele troppen, ikke bare 11 mann. Jeg snakker med Han Li så mye jeg kan, når jeg kan. Vi har analysert hele prosjektet. Om dere vil se meg her foran kampen mot Napoli den 17? Inntil det motsatte bli bevist, ja. Vi kommer til å vinne i morgen».

Tidligere Milan-spillere:

Francesco Acerbi og Alessandro Matri har begge en relativt trist fortid som Milanistas.

Tidligere Sassuolo-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere spilt for søndagens verter.

Spillere som har representert begge klubbene:

Andrea Poli spilte for Sassuolo på utlån fra Sampdoria sesongen 2008/09. Han fikk også 90 kamper for Milan før han gikk til Bologna i sommer.

Managere som har ledet begge klubbene:

Juventus-manager Massimilliano Allegri har ledet begge lagene. Han styrte spakene i Sassuolo i sesongen 2007/08 mens han ledet Milan fra sommeren 2010 og fikk sparken i januar 2014.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

26.02.17 Sassuolo-Milan 0-1

02.10.16 Milan-Sassuolo 4-3

06.03.16 Sassuolo-Milan 2-0

25.10.15 Milan-Sassuolo 2-1

17.05.15 Sassuolo-Milan 3-2

Forventede lagoppstillinger:

Sassuolo (4-3-3) :

Consigli, Peluso, Acerbi, Cannavaro, Gazzola, Sensi, Manganelli, Missiroli, Politano, Ragusa, Falcinelli

Milan (3-4-1-2):

G.Donnarumma, Zapata, Bonucci, Romagnoli, Borini, Rodriguez, Kessie, Locatelli, Calhanoglu, Suso, Kalinic.

Odds fra norsk tipping:

H: 3,00 U: 3,25 B: 2,02

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page