top of page

Før kamp: Sassuolo – MilanEtter tre uavgjorte på rappen mot overkommelig motstand i Serie A må Milan komme seg inn på vinnersporet igjen. Men søndagens motstander blir ingen lett match.

Hvor: Stadio Citta del Tricolore, Sassuolo

Når: Søndag 30. september kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive

Kjente fjes på motsatt banehalvdel

De to kanskje største truslene i form av enkeltspillere på motsatt banehalvdel søndag er to fjes Milan-fansen kjenner godt. Manuel Locatelli ble i sommer lånt ut til naboklubben fra sør og har virkelig vist seg fra sin beste side så langt denne sesongen. Han har med ungt pågangsmot styrt midtbanen fra sin dype ankerrolle. Lenger fremme på banen har Kevin Prince Boateng gjort stor suksess som en ‘falsk nier’. Boateng, som spilte 85 kamper over to perioder for Milan, returnerte til Serie A i sommer etter to gode oppholde i Las Palmas og Eintracht Frankfurt. Så langt denne sesongen har ghaneseren vært i sensasjonell form etter fire mål og en assist på seks kamper i cup og serie.

Khouma Babacar og Federico Di Francesco har også vist seg som to nøkkelmenn for Neroverdi, men Roberto De Zerbis mannskap, i likhet med Milan, har vært mye bedre offensivt enn defensivt. 2-0 seieren mot SPAL forrige torsdag var Sassuolos andre kamp med null baklengs så langt denne sesongen, men de har sluppet inn 8 mål på 6 kamper. Det er en trend Milan bør kunne utnytte.

Spisskrise

Higuain var ute mot Empoli, noe som gjorde at Borini fikk sjansen på topp. Han fikk seg en trøkk i ankelen under kampen, så han er ikke 100 % klar innrømmer Gattuso. Det er ikke sikkert at Borini rekker å bli kampklar før lagene entrer gressmatta på Stadio Citta del Tricolore. «Higuain prøvde seg på trening fredag og hadde en liten føling. Å risikere en spiller for så og miste han i en eller to måneder er ikke klokt. Han får siste ordet, men hvis han ikke er 100 % er det ikke noe poeng i å foreta flere fysiske tester», sa Gattuso lørdag.

Han sa også dette om Cutrone: «Det samme gjelder for Patrick. Det er beundringsverdig at han vil spille uansett hva, siden han hver dag tilbringer tre til fire timer på Milanello til behandling. Vi må alle sammen jobbe med samme mentalitet og det er noe jeg setter pris på, men vi må også beskytte han».

Skadeproblemene gjør at Gattuso sitter igjen med ingen rene spisser. Suso og Calhanoglu er bedre på sidene, så Castillejo ser ut som det beste alternativet per nå til å starte mot 3. plassinnehaver Sassuolo. I tillegg til angrepsspillerne er Conti og Strinic fortsatt uaktuelle, mens Caldara er usikker.

Tidligere Milan-spillere:

Alessandro Matri har en relativt trist fortid som Milanisti. I tillegg har tidligere Milan-yndling Kevin Prince Boateng sluttet seg til Sassuolo i sommer, i likhet med Locatelli som tilbringer sesongen der på utlån.

Tidligere Sassuolo-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere spilt for søndagens verter.

Spillere som har representert begge klubbene:

Andrea Poli Har representert både Milan og Sassuolo.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

08.04.18 Milan-Sassuolo 1-1

05.11.17 Sassuolo-Milan 0-2

26.02.17 Sassuolo-Milan 0-1

02.10.16 Milan-Sassuolo 4-3

06.03.16 Sassuolo-Milan 2-0

Forventede lagoppstillinger:

Sassuolo (4-3-3):

Consigli; Lirola, Magnani, Ferrari, Rogerio; Bourabia, Locatelli, Sensi; Berardi, Boateng, De Francesco

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Biglia, Bonaventura; Suso, Castillejo, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 3,10 U:3,45  B: 2,26

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page