top of page

Før kamp: Sampdoria-Milan


Etter et skuffende hjemmetap sist drar Milan til Genova for å møte Sampdoria.

Hvor: Stadio Luigi Ferraris

Når: Fredag 16. September kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Denne runden starter fredag kveld og Milan skal møte Sampdoria på bortebane, som hadde Vincenzo Montella som manager forrige sesong med blandet hell. Han tok over et lag som slet stort, og maktet i det minste å sikre plassen i Serie A med god margin.

Imponerende start

Sampdoria har åpnet årets sesong på en fin måte og står med seks av ni mulige poeng. Etter seier borte mot Empoli (0-1) og hjemme mot Atalanta (2-1), ble det tap mot Roma i den evige stad (3-2) etter at evigunge Francesco Totti avgjorde på overtid. Etter en sommer hvor de mistet både Correa, Fernando, Cigarini og Soriano, var det mange spørsmål knyttet til laget før seriestart.

Skuffende

Milan skuffet stort ved å tape 0-1 hjemme mot Udinese sist, en kamp hvor laget hadde fullstendig kontroll på oppgjøret. Offensivt skortet det dog mye, og for å telle antall sjanser Milan skapte trengs det knapt en hånd. Defensivt så det bedre ut for Montella, men laget feilet da det gjaldt som mest og Abate glapp sin mann i feltet. Som for hans forgjenger Sinisa Mihajlovic har han problemer på siste tredjedel i starten av Milan-karrieren.

Det er ventet å komme et par endringer på laget siden sist. På backene kan både De Sciglio og Calabria starte på bekostning av Abate og Antonelli. Sistnevnte måtte ut med en hodeskade sist og blir neppe klar. På midten kan Bonaventura trekkes ned og erstatte Poli, mens Niang er tilbake fra suspensjon og tar sin vante plass ute til venstre. Franskmannens ferdigheter en mot en er utrolig viktig for dette trauste Milan-mannskapet, og Niang er en av få som har evnen til å skape ubalanse hos motstanderen med rå kraft og fysikk. Milan vant det motsatte oppgjøret 0-1 forrige sesong etter scoring av Carlos Bacca.

For Milan venter Lazio (H), Fiorentina (B) og Sassuolo (H) i de kommende kampene og for at Vincenzo Montella skal få litt arbeidsro utover høsten blir det viktig å få med seg noe fra Genova, for de neste oppgjørene blir svært tøffe for den gamle storscoreren.

Vincenzo Montella:

”De har byttet ut mange spillere i forhold til forrige sesong når jeg var der, men det er et godt sammensatt lag. De er gode defensivt og har viktige spillere i angrep.”

”Jeg vil ikke se spillere som står med lua i hånden i morgen. Bortsett fra rent tekniske og taktiske valg ønsker jeg å se spillere som er sultne og som responderer bra.”

”Alle spillerne her må bevise at de fortjener å spille. Det starter på treningsfeltet, men når ting ikke går riktig vei i kamp er det alltid de eldre spillerne som får høre det mest. Gutta er klar over dette.”

Tidligere Milan-spillere:

Matias Silvestre, Antonio Cassano og Djamel Mesbah alle spilt for Milan tidligere.

 Tidligere Sampdoria-spillere:

Alessio Romagnoli og Andrea Poli har begge spilt for Sampdoria tidligere.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alberigo Evani, Ruud Gullit, Pietro Vierchowod, Clarence Seedorf og Luca Antonini.

I tillegg har Sinisa Mihajlovic spilt for Sampdoria og trent begge klubbene, mens nåværende Milan-manager Vincenzo Montella både har spilt for og trent Sampdoria.

Se opp for:

Fabio Quagliarella. Italieneren er vel det man kan kalle for en omreisende spiss med sine syv klubber på toppnivå i Italia, deriblant to opphold i Torino og Samdoria. Han kom til klubben i januar 2016 for å erstatte Eder, som dro til Inter. Han kom fra Torino på et seks måneder langt lån og signerte en permanent kontrakt med klubben i sommer. I fjor ble det kun 8 seriemål på 32 kamper, men 33-åringen har startet langt bedre i år og står med to mål så langt. Det som først og fremst kjennetegner Quagliarella er finesse i avslutningsøyeblikket og en utrolig fin skuddteknikk. I tillegg har han et godt teknisk repertoar og er flink til å kombinere med sine lagkamerater. Det er viktig at Milans forsvar er i stand til å forstyrre ringreven tidlig, slik at han ikke får tid til å vende opp og gå på mål eller se etter sin meget hurtige partner Muriel.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

17.04.16 Sampdoria-Milan 0-1

28.11.15 Milan-Sampdoria 4-1

12.04.15 Milan-Sampdoria 1-1

08.11.14 Sampdoria-Milan 2-2

23.02.14 Sampdoria-Milan 0-2

Utilgjengelige spillere:

Luca Antonelli, Cristian Zapata, Andrea Bertolacci, Mati Fernandez (alle skadet) & Juraj Kucka (suspendert)

Forventede lagoppstillinger:

Sampdoria (4-3-1-2):

Viviano; Sala, Silvestre, Regini, Pavlovic; Barreto, Torreira, Linetty; Alvarez; Murie, Quagliarella

Milan (4-3-3):

Donnarumma, Calabria, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Bonaventura, Montolivo, Sosa; Niang, Bacca, Suso

Odds fra norsk tipping:

H: 2.90 U: 3.05 B: 2.15

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page