top of page

Før kamp: Sampdoria – Milan


Milan står foran en tøff utfordring når de møter ubeseirede Sampdoria på bortebane.

Hvor: Stadio Luigi Ferraris

Når: Søndag 24. september 2017 klokken 12.30 norsk tid

TV: Viasport 2

Ubeseirede verter

Marco Giampaolo har, til tross for relativt svak motstand,  fått en solid start på årets sesong og hans Sampdoria er 1 av kun 5 lag som er ubeseirede etter fem (fire) serierunder (kampen mot Roma ble utsatt grunnet regn). 50-åringen ble hentet fra Empoli, hvor han ledet laget til en solid ellevteplass i Serie A for et drøyt år siden. Han erstattet da Vincenzo Montella, som etter å ha «reddet» klubben fra nedrykk forlot skuten til fordel for større ambisjoner i Milan.

Siden den gang har pilen pekt oppover for I Blucerchiati som endte fjorårssesongen på ellevteplass etter å blant annet ha slått Milan en gang og Inter to ganger. I tillegg var de godt med i de fleste oppgjørene og kun fire ganger tapte de med mer enn 1 mål.

Sampdoria anno 17/18 åpnet sesongen med å slå nyopprykkede Benevento (2-1) og ribbede Fiorentina (2-1) før de spilte uavgjort mot Torino (2-2) og Hellas Verona (0-0). Bortekampen mot Roma i runde 4 regnet bort, og i tillegg har de gått videre fra tredje runde i Coppa Italia. Poengmessig ser det dermed meget godt ut og laget fra Genoa er helt oppe på en åttendeplass til tross for at spillere som Skriniar (Inter), Muriel (Sevilla) og Schick (Roma) forsvant i sommer. Inn har spillere som Caprari (Inter), Ramirez (Middlesbrough), Murru (Cagliari) og Zapata (Napoli) kommet, og det ser ut til at Marco Giampaolo nok en gang har satt sammen et slagkraftig mannskap.

Til denne kampen er det ingen forfall for Sampdoria og Giampaolo kan mønstre sin sterkeste ellever hjemme mot Milan.

Tilbake på vinnersporet

Etter den stygge skrellen borte mot Lazio reiste Milan seg raskt og plukket med seg tre greie poeng hjemme mot SPAL i midtuken, men denne oppgaven blir minst like tøff for Montella når hans gutter skal møte hans gamle arbeidsgiver.

I oppgjørene lagene seg i mellom fikk man oppleve to ulike utgaver av begge to. I kampen på søndags stadion vant Milan 1-0 i det som var en tett og jevn batalje, både i spill og sjanser. I returkampen på San Siro dominerte Milan fullstendig, men endte opp uten poeng.

Milan hadde lenge et veldig godt tak på Sampdoria og frem til februar i år hadde Rossoneri gått ni tellende kamper (8 i Serie A) mot søndagens motstander uten å tape. Da nederlaget først kom forrige sesong må det også legges til at det var høyst ufortjent. Milan førte kampen og dominerte samtlige statistikker bortsett fra den som teller mest. Muriel ble den gang matchvinner fra ellevemetersmerket.

Ser man på årets sesongstart samlet har laget åpnet ekstremt sterk til Milan å være. Vi må faktisk helt tilbake til høsten 2003 for å finne en bedre poengfangst etter 5 spilte serierunder. Den gang stod Milan, anført av en strålende ukrainer ved navn Andriy Shevchenko (6 mål på de fem første kampene), med 13 poeng. For 14 år siden kom ikke det første tapet før i runde 14, og det hele endte som kjent med Scudetto nummer 17.

Milan har faktisk allerede spilt 10 tellende kamper denne sesongen, og sammen med kamper kommer også skader. Vincenzo Montella må klare seg uten Andrea Conti, Luca Antonelli, Gustavo Gomez, Davide Calabria og Riccardo Montolivo, men bortsett fra førstnevnte er det snakk om spillere som ikke er tiltenkt en plass i førsteelleveren. Han kan dermed velge relativt fritt i møtet med sin gamle arbeidsgiver.

Vincenzo Montella:

«Jeg er glad for å være tilbake i Genoa og det er alltid interessante kamper her. Sampdoria er spesielle for meg. Det vil alltid være en tøff kamp og de er veldig taktisk sterke. Vi må være hurtige og godt organiserte, i tillegg til å ha riktig innstilling. De forsvarer seg godt uavhengig av hvem de møter og vi må være flinke til å skape rom på deres banehalvdel.»

«Vi må heve nivået vårt, for de kommende kampene mot Inter, Roma, Napoli og Juventus blir særs tøffe. Både jeg og troppen min er veldig motiverte og gutta er fornøyd med den nåværende plasseringen i Serie A. Vi ønsket oss en slik start, nå er det viktig at vi fortsetter med det harde arbeidet videre inn i fremtiden.»

«Etter fem seriekamper er det kun Napoli som har mer ballbesittelse enn oss, i tillegg har vi flest skudd på mål og vi har sluppet inn færrest mål på de skuddene vi har fått i mot oss i Serie A. Statistikk forteller ikke hele historien, men det er retningsgivende og sånn sett gjør vi det veldig bra. Vi har også den yngste troppen i ligaen og blant de seks yngste i Europa.»

«Vi forventer mye av Bonucci og Biglia, akkurat som vi gjør av de andre etablerte spillerne våre. De er gode eksempler både på og utenfor banen og hjelper de unge spillerne våre. «

«Suso gjorde en god fjorårssesong som ving, men i år er målet Champions League og vi trenger at han hever nivået sitt og scorer flere mål. Ved å spille mer sentralt vil han få flere skuddmuligheter og han kommer til å tilpasse seg raskt.»

«Av spissene våre er Kalinic den mest erfarne og det tryggeste valget, men vi trenger alle tre i løpet av sesongen. Alle vil spille sammen etter hvert.»

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i dagens Sampdoria-tropp har tidligere spilt for Milan.

Tidligere Sampdoria-spillere:

Alessio Romagnoli var på lån fra Roma til Sampdoria for tre år siden og spilte 30 seriekamper for klubben gjennom 2014/15.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alberigo Evani, Ruud Gullit, Pietro Vierchowod, Clarence Seedorf, Luca Antonini, Antonio Cassano, Djamel Mesbah & Andrea Poli.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

05.02.17 Milan-Sampdoria 0-1

16.09.16 Sampdoria-Milan 0-1

17.04.16 Sampdoria-Milan 0-1

28.11.15 Milan-Sampdoria 4-1

12.04.15 Milan-Sampdoria 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Sampdoria (4-3-1-2) :

Puggioni; Berezynski, Silvestre, Regini, Strinic; Barreto, Torreira, Praet; Ramirez; Quagliarella, Zapata

Milan (3-5-2) :

G.Donnarumma; Zapata, Bonucci, Romagnoli; Borini, Kessié, Biglia, Bonaventura, Rodriguez; Suso, Kalinic

Odds fra norsk tipping:

H: 3.00 U: 3.30  B: 2.00

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page