top of page

Før kamp: Sampdoria-Milan


Milan får tøff motstand på ferden mot triumf i Coppa Italia. 

Hvor: Stadio Comunale Luigi Ferraris

Når: Lørdag 12. januar 2019 klokken 18.00 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har rettigheter til Coppa Italia

Formsterke verter

Sampdoria er i ferd med å gjennomføre en ny, fin sesong i Serie A og er i skrivende stund en av utfordrerne til en plass i neste års Europacuper. I Serie A stod lørdagens verter med 4-2-0 før de tapte knepent borte mot Juventus på tampen av 2018, og det er et mannskap som ikke har tapt hjemme på over to måneder som står mellom Milan og en plass i cupens kvartfinale.

I cupen har La Samp allerede spilt to kamper. I midten av august slo de ut Serie C-laget Viterbese med 1-0 hjemme i Genova, mens de i starten av desember sendte SPAL ut etter å ha havnet under tidlig i den første omgangen. Scoringer fra Defrel og Kownacki gjorde at Sampdoria kunne juble for avansement til åttendedelsfinalen foran egne fans.

Sampdoria hadde sin definitive storhetstid på 80- og 90-tallet, og vant den italienske cupen i 84/85, 87/88, 88/89 og 93/94. Forrige gang de kom til finalen var i 2009 da Lazio trakk det lengste strået. I fjor endte cupeventyret mot Fiorentina i åttendedelsfinalen.

Til dette oppgjøret må Giampaolo klare seg uten Bereszynski og Barreto, men Manolo Gabbiadini ble fredag hentet tilbake fra Southampton for € 12 millioner og kan gjøre sin re-debut for klubben han spilte for i perioden 13-15.

Tynn is

Etter at SPAL ble beseiret på tampen av 2018 forlenget Gattuso sin egen fremtid i klubben, men han skal ikke gå på mange blemmer før hans posisjon igjen blir diskutert.

Til tross for at Milan har vært et av de dominerende lagene i Italia har det kun blitt 5 seire i cupen. Laget har dog tredje flest finaler med 14, men det har altså endt med tap i 65% av tilfellene.

Milan har hatt flere gode år i den italienske cupen de siste årene, og kom seg til finalen både i 2016 og i 2018, men ved begge anledninger stakk Juventus av med tittelen slik de har gjort de siste fire sesongene. Forrige gang Milan vant Coppa Italia var i 2003.

Gennaro Gattuso må fortsatt klare seg uten Caldara, Biglia og Bonaventura, i tillegg er Suso utelatt fra troppen grunnet skade. Conti har fått flere innhopp i det siste og blir vurdert som en potensiell mann i startelleveren. I tillegg er endelig Ivan Strinic tilbake i kamptroppen etter hjerteproblemene. De siste rapportene fra Italia tilsier at nyervervelsen Lucas Paqueta går rett inn på laget, Det har blitt spekulert hyppig omkring både Calhanoglu og Higuain sin fremtid i klubben, men enn så lenge er de fortsatt en del av mannskapet som drar til Genova og begge er forventet å starte.

Forrige møte mellom lagene i Coppa Italia:

Sist disse lagene møttes i cupsammenheng var i desember 2015. Som på lørdag ble kampen spilt i Genova, og for tre år siden var det Milan som trakk det lengste strået. Niang sendte gjestene i føringen fem minutter ut i andre omgang, før Zukanovic gjorde det vanskeligere for Doria ved å bli utvist etter en drøy time. På overtid punkterte Bacca kampen med sin 0-2 scoring.

11 av spillerne som var med i troppen den gang er fortsatt en del av mannskapet i Milano. Disse spillerne er Donnarumma, Simic, Zapata, Calabria, Abate, Romagnoli,  Montolivo, Mauri, Bertolacci, Bonaventura og Suso.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

Reina; Abate, Musacchio, Romagnoli, Laxalt; Kessie, Bakayoko, Paqueta; Castillejo, Higuain, Çalhanoglu

Sampdoria (4-3-1-2) :

Audero; Sala, Tonelli, Andersen, Murru; Linetty, Praet, Ekdal; Ramirez; Quagliarella, Defrel

Odds fra Betsson:

H: 2.75 U: 3.40 B: 2.45

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page