top of page

Før kamp: Sampdoria-Milan


Milan må slå tilbake etter landslagspausen for å holde tritt med rivalene. 

Hvor: Stadio Luigi Ferraris, Genova

Når: Lørdag 30. mars 2019 klokken 20.30 norsk tid

TV: Strive Sport

Stabile på øvre halvdel

Sampdoria har etablert seg som en klubb rundt midten av tabellen, men anført av Fabio Quagliarella i sin livs form så det lenge ut til at de kunne ta steget opp og kjempe om en plass i neste års Europa League. Dessverre mistet de noe av kontinuiteten rundt årsskiftet, men med tre seire på de fire siste kampene før landslagspausen kan Giampaolo sine gutter fortsatt kvalifisere seg for spill på kontinentet. De er da avhengige av at en av hovedstadsklubbene faller i fra.

I januar supplerte de et allerede sterkt angrep med Gabbiadini (Southampton) og Sau (Cagliari), og med 49 mål er det kun fire lag som har scoret flere ganger i ligaen. I deres forrige kamp scoret de hele 5 ganger og det er virkelig ikke fremover på banen det skorter. Lørdagens verter slipper heller ikke inn spesielt mye og 7 av 10 tap har kommet med kun ett måls margin. På eget gress har Sampdoria tapt to av sine tre siste og står med 7-2-4 foran egne fans, hvilket holder til topp 10 også på hjemmestatistikken.

Til dette oppgjøret må Giampaolo klare seg uten Caprari, Vieira, Barreto og Ekdal, som alle er ute med skade.

Første tap på lang tid

Milan kom inn til Derby della Madonnina i strålende form, men med tap røk tredjeplassen på tabellen. Det er henholdsvis 4 og 6 poeng ned til Roma og Lazio, så det er ingen tvil om at Gennaro Gattuso må lose sine gutter til jevnlige trepoengere dersom det skal være realistisk med topp fire ved sesongslutt. Fortsatt gjenstår tøffe motstandere som Juventus (B), Lazio (H) og Fiorentina (B).

På bortebane har Milan kun to nederlag (Napoli og Inter), hvor det ene kom i Milano. På de fire siste har det blitt 10 poeng, og det forrige tapet utenfor egen by kom i premieren. Milan har i så måte en statistikk som bør stå gått til Sampdoria, som er noe svakere hjemme.

Gennaro Gattuso er uten Bonaventura, men ellers er det ikke meldt om noen problemer og Milan drar dermed til Genova med en sterk tropp.  Zapata og Caldara skal være klare til tjeneste, men det er tvilsomt at noen av de starter på bekostning av Romagnoli eller Musacchio. Etter Kessie sin feide med Biglia i derbyet tror Gazzetta at de to bytter plass, og den aldrende argentineren kan altså erstatte den løpssterke ivorianeren fra start.

Tidligere Milan-spillere:

Riccardo Saponara var et stort talent da Milan hentet ham fra Empoli i 2013, men midtbanespilleren fikk aldri tillit i klubben og ble sendt tilbake til samme klubb etter en håndfull kamper på 2 år.

Tidligere Sampdoria-spillere:

Alessio Romagnoli var på lån fra Roma til Sampdoria i 2014/15 og spilte 30 seriekamper for klubben.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alberigo Evani, Ruud Gullit, Pietro Vierchowod, Clarence Seedorf, Luca Antonini, Antonio Cassano, Djamel Mesbah & Andrea Poli.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

28.10.18 Milan-Sampdoria 3-2

18.02.18 Milan-Sampdoria 1-0

24.09.17 Sampdoria-Milan 2-0

05.02.17 Milan-Sampdoria 0-1

16.09.16 Sampdoria-Milan 0-1

Forventede lagoppstillinger:

Sampdoria (4-3-1-2) :

Audero; Sala, Colley, Andersen, Murru; Jankto, Praet, Linetty; Ramirez; Quagliarella, Gabbiadini

Milan (4-4-2) :

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Bakayoko, Biglia, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Odds fra Betsafe:

H: 3.25 U: 3.15 B: 2.35

3 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page