top of page

Før kamp: Samdoria-Milan


I kveld gjester Milan et Sampdoria-lag som man har hatt meget god kontroll på de siste årene og få ting hadde smakt bedre enn en seier i debuten til den nye manageren Cristian Brocchi.

Hvor: Stadio Luigi Ferraris, Genova

Når: Søndag 17.04.16 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Plassen så godt som sikret

Sampdoria sin høstsesong var etter de første 5 kampene et sorgens kapittel og det var ikke mye som stemte for klubben fra Genova. Etter jul har de dog fått opp dampen, og den nye manageren Vincenzo Montella har ledet laget bort fra nedrykksstriden og til en relativt trygg 15. plass, 8 poeng over streken.

Lagets toppscorer Eder forsvant til Inter i januar og ble erstattet av ringreven Fabio Quagliarella, i tillegg har både Luis Muriel og kanskje spesielt Roberto Soriano vist bedre form enn tidligere. Selv om Eder scoret mange mål utfyller de offensive spillerne hverandre vel så godt som tidligere.

Sampdoria har ikke allverdens å spille for, men det finnes muligheter til å klatre ganske mange plasser på tabellen. Det er kun 6 poeng opp til Torino på topp ti, mens Udinese lurer på plassen bak og kan gå forbi med seier denne runden. I tillegg er det snart 6 år siden Sampdoria klarte å ta alle tre poengene mot Milan så Montellas menn bør være revansjelystne.

Debut for Brocchi

Sinisa Mihajlovic er borte og erstattet med tidligere trener for Primavera, Cristian Brocchi. Det blir interessant å se hvordan han angriper denne oppgaven som må kunne sies å være hans største oppgave som lagleder noen sinne. Det er forhåndsmeldt at han ønsker å spille med en trequartista og to angripere, hvorav to av disse spillerne skal fungere som flankespillere når laget ikke har ball. Hvordan dette kommer til å fungere i praksis er det nok flere som lurer på, og det er ikke mange timene igjen til vi står med fasiten i hånden.

Det er ikke den verste kampen for Brocchi å debutere i. Sampdoria har ikke allverdens å spille for, i tillegg er det et av de lagene som Milan har best resultater mot i de senere årene. På de syv siste oppgjørene i alle turneringer står Milan med fire seire og tre uavgjorte, og det forrige tapet kom tilbake i august 2012.

Denne sesongen har lagene møttes to ganger. Hjemme på San Siro vant Milan hele 4-1, den største seieren i Serie A denne sesongen. Lagene møttes også i Coppa Italia før jul og Milan vant det oppgjøret 2-0 på bortebane.

Håpet om Europa har svunnet bort for Milan, men i takt med egen svak form har heller ikke Fiorentina evnet å ta spesielt mange poeng i det siste, så det laget som finner formen raskest bør ha en god mulighet. Etter 32 runder ligger Fiorentina 7 poeng foran Milan, men 4 poeng på de siste 6 kampene lover ikke godt for Viola. De har et vel så tøft kampprogram igjen som det Milan har, så om managerbyttet får de ønskede effektene umiddelbart er det faktisk fortsatt mulig å kvalifisere seg for Europa League gjennom sluttplasseringen i Serie A.

Skulle det dog ikke gå som Brocchi håper må Milan se opp for Sassuolo (møter Fiorentina borte i ettermiddag) som kun ligger 1 poeng bak på en 7.plass.

Cristian Brocchi:

«Det er gode muligheter for at Bonaventura starter bak angriperne. Han har alle kvaliteter som skal til for å spille i en slik rolle. Jeg har testet ut en del ting i løpet av uken, men jeg er fortsatt nødt til å bli bedre kjent med spillerne mine.»

«Jeg kommer til å be dem om å presse høyt fra første stund, være aggressive og skape rom offensivt. Jeg vil at angrepsspillerne skal skape rom for å komme seg til avslutninger og komme seg inn i boksen. Jeg vil ikke at de skal komme for dypt når vi har ball. Det er denne måten jeg ønsker at vi skal spille på. Man kan ikke forvente å vinne kamper uten at angrepsspillerne er en del av forsvarsarbeidet eller de oppbyggende fasene.»

«Midtbanen er den viktigste delen av laget når du skal utvikle ditt eget spill og jeg ønsker at pasningene skal komme via midtbanen. Jeg tror at en diamant-formasjon gir laget større muligheter i både forsvar og angrep.»

Tidligere Milan-spillere:

Matias Silvestre, Antonio Cassano og Djamel Mesbah alle spilt for Milan tidligere.

 Tidligere Sampdoria-spillere:

Alessio Romagnoli og Andrea Poli har begge spilt for Sampdoria tidligere.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alberigo Evani, Ruud Gullit, Pietro Vierchowod, Clarence Seedorf og Luca Antonini.

I tillegg har Sinisa Mihajlovic spilt for Sampdoria og trent begge klubbene.

Se opp for:

Roberto Soriano. Hvis Sampdoria får lov til å ha ballen er dette mannen å passe seg for. 25-åringen står med 8 scoringer og 5 målgivende pasninger i ligaen denne sesongen og har et meget godt overblikk, tekniske ferdigheter med ball og evnen til å avslutte angrep selv. Soriano er fast inventar i Antonio Conte sine landslagstropper og i så måte en av Italias beste sentrale/offensive midtbanespillere.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

28.11.15 Milan-Sampdoria 4-1

12.04.15 Milan-Sampdoria 1-1

08.11.14 Sampdoria-Milan 2-2

23.02.14 Sampdoria-Milan 0-2

28.09.13 Milan-Sampdoria 1-0

Utilgjengelige spillere:

Samdoria: Ranocchia (suspendert), Carbonero, Ivan og Sala (alle skadet).

Milan: M´baye Niang (skadet)

Forventede lagoppstillinger:

Sampdoria (3-4-2-1):

Viviano,; Diakite, Silvestre, Moisander; De Silvestri, Fernando, Krsticic, Dodo; Soriano, Alvarez; Quagliarella

Milan (4-3-1-2):

Donnarumma; Abate, Romagnoli, Alex, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Bonaventura; Balotelli, Bacca

Odds fra norsk tipping:

H: 2.65, U: 3.10, B: 2.30

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page