top of page

Før kamp: Roma-Milan


Lørdag kveld er det duket for en klassiker i italiensk fotball når Milan er i den evige stad for å gjeste Roma på Olimpico. Les alt om kampen her!

Hvor: Stadio Olimpico, Roma

Når: 09.01.16 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Sterke verter

Roma startet sesongen forrykende og så lenge ut til å være en soleklar kandidat til ligagullet mens blant annet den store favoritten Juventus famlet i blinde. I slutten av oktober gikk de på et tap mot Inter på bortebane og etter den kampen har de variert noe mer i prestasjonene og står med 2-4-2 på sine åtte siste seriekamper. Dette gjør at de ligger nede på en 5.plass og er «kun» 5 poeng foran Milan. Hva deres hjemmeform angår med den sies å være særdeles sterk og det er kun Atalanta som har tatt med seg alle tre poengene etter et besøk i den evige stad denne sesongen. 

Elendig start på det nye året

Milan skulle vise at de hadde tatt nye steg gjennom juleferien og feie Bologna av banen i årets første seriekamp. Det endte med 0-1 og nok en gang ble vi vitne til et sjansesløseri ut av en annen verden. Avstanden opp til den viktige tredjeplassen som Napoli innehar er nå 10 poeng og Milan er i ferd med å bli stående igjen på perongen med lua i hånden. Borteformen er dog ikke så forferdelig, og Mihajlovic´menn har 4-2-2 på sine 8 siste bortebesøk i ligaen. Forrige gang man gjestet Olimpico endte det med en flott 3-1 seier mot Lazio og klarer laget å gjenskape den defensive klokskapen fra den kampen samtidig som angrepsspillerne makter å score på noen av de sjansene man garantert vil komme til kan det bli en veldig artig lørdagskveld for Milanistas.

Sinisa Mihajlovic:

«Vi vet at det er en stor kamp og at vi møter en sterk motstander, men de har også sine utfordringer. Vi må ha tillit til våre egne kvaliteter og ta vare på de sjansene vi får. Kort fortalt må vi spille med selvtillit og se hvordan det går. Ingen av lagene lever opp til sitt potensiale for øyeblikket, men slik jeg kjenner byen Roma har de det tøffere enn det vi har det. Den eneste veien ut av vår situasjon er å vinne kamper og plukke tre-poengere. Morgendagens kamp vil være veldig viktig for resten av sesongen vår.»

Riccardo Montolivo:

«Målet vårt var å vinne mot Bologna, men dessverre klarte vi ikke det. Når det er sagt leverte vi en god forestilling og gav alt vi hadde for å vinne. Vi vinner den type kamper ni av ti ganger om vi kunne spilt den på nytt. Jeg kjenner treneren vår bedre enn noen andre og det er under press han virkelig leverer på sitt beste. «

Se opp for: 

Miralem Pjanic. Den bosniske playmakeren er nøkkelen i det romerske angrepsspillet og mye går gjennom midtbanespilleren. Teknisk god og en pasningsspiller av rang. I tillegg evner han å dekke store rom defensivt. Denne sesongen har han også levert godt med målpoeng og står med 7 scoringer og 5 assists, flere av disse kommer etter frisparksituasjoner. Milans midtbane er nødt til å flytte beina hurtigere enn de har hatt for vane å gjøre om de skal ha noe håp om å vinne midtbaneduellen med 25-åringen.

Tidligere spillere

Ingen spillere i Roma-troppen har en fortid i Milan, men motsatt er det en rekke spillere som tidligere har representert Roma. Philippe Mexes (04-11), Jeremy Menez (09-11), Andrea Bertolacci (09-12), Alessio Romagnoli (12-14) og Alessio Cerci (02-10).

Spillere som har representert begge klubbene

Alberto Aquilani (I Roma 04-09, i Milan 11-12), Daniele Massaro (I Milan 86-88 og 89-95, Roma i 88-89), Cafu (I Roma97-03, i Milan 03-08) , Christian Panucci (I Milan 93-97, i Roma 01-09), Carlo Ancelotti (I Roma 79-87, i Milan 87-92) og Aldo Maldera (I Milan 71-72 og 73-82, i Roma 82-85).

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

09.05.15 Milan-Roma 2-1

20.12.14 Roma-Milan 0-0

25.04.14 Roma-Milan 2-0

16.12.13 Milan-Roma 2-2

12.05.13 Milan-Roma 0-0

Kamptropper

Roma:

Keepere: Lobont, Szczesny, De Sanctis

Forsvar:Rudiger, Digne, Castan, Maicon, Torosidis, Manolas, Gyomber, Emerson

Midtbane:Nainggolan, Florenzi, Pjanic, De Rossi, Vainqueur, Falque, Machin

Angrep:Totti, Salah,Gervinho, Tumminello, Sadiq

Milan:

Keepere:Abbiati, Donnarumma, Livieri

Forsvar: Abate, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Ely, Mexes, Romagnoli, Zapata

Midtbane: Bertolacci, Boateng, Bonaventura, De Jong, Honda, Mauri, Kucka, Montolivo, Poli

Angrep: Bacca, Luiz Adriano, Niang

Forventede lagoppstillinger:

Roma (4-3-3)

Szczesny; Maicon, Manolas, Rudiger, Digne; Florenzi, Pjanic, Nainggolan; Salah, Umar, Gervinho

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Romagnoli, Alex, Antonelli; Cerci, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Niang, Bacca

Odds fra norsk tipping:

H: 1.95 , U: 3.10, B: 3.35

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page