top of page

Før kamp: Roma-Milan


Milan får knallhard kamp om poengene når Roma gjester San Siro søndag kveld.

Hvor: Stadio Olimpico, Roma

Når: Søndag 25. februar kl. 20.45  norsk tid

TV: Viasport 2

Formstigning

Foran årets sesong tok Eusebio Di Francesco (eks-Sassuolo) over Roma etter at Luciano Spalletti som forlot klubben til fordel for Inter etter å ha ledet hovedstadsklubben til sin fjerde strake topp 3-plassering.

Til tross for ny manager og ny formasjon var Roma meget sterke og da de slo Milan 0-2 på San Siro stod de med 5-0-1 i serien og kun Inter hadde overmannet Giallorossi. Deretter tapte de for Napoli for en ny rekke med 7-2-0 før det sa stopp borte mot Juventus lille juleaften. Det ble starten på en svak rekke med resultater og på de neste fem kampene tok Roma kun 3 poeng mot relativt svak motstand. Formen har snudd noe og i øyeblikket står Di Francesco sine gutter med tre strake seire.

Det er verdt å merke seg at Roma har slitt mye med de gode lagene denne sesongen. De tapte den første kampen mot Inter før de, noe heldig, tok tre poeng mot Milan. Deretter ventet tap mot både Napoli og Juventus, kun et poeng på to kamper mot Sampdoria, poengdeling i oppgjør nummer to mot Inter og tap mot Atalanta. Det er med andre ord gode muligheter for poeng for Milan, som på tross av en svak sesong må regnes som et av de bedre lagene i serien om man tar form og plassering i betraktning.

Hjemme på Olimpico har det også lugget for Roma denne sesongen og på de første 13 kampene har fire lag dratt fra den evige stad med seier, i tillegg til at Sassuolo fikk med seg et poeng.

I midtuken spilte Roma første kampen i utslagsrunden mot Shaktar i Champions League, og åpent med tap på bortebane (2-1). Di Francesco stilte med sin beste ellever, men maktet ikke å slå det ukrainske storlaget. Til dette oppgjøret må han klare seg uten Gonalons og langtidsskadde Karsdorp, ellers meldes det om en skadefri tropp.

Jakten på Champions League

Milan er i fin form og etter seieren mot Sampdoria i forrige runde står laget nå med fem seire og to uavgjorte på de syv siste seriekampene. Sammen med den varierende formen til Roma, Inter og Lazio har Gennaro Gattuso brakt troen tilbake til den røde delen av Milano.  Det som for noen måneder siden så ut som en krig for å få en ny sesong i Europa League kan fort bli en vår hvor Milan kjemper om plass i høstens Champions League. I skrivende stund er det 8 poeng opp til Roma på tredjeplass og syv poeng opp til Lazio på fjerdeplass, men innimellom ligger også Inter og Sampdoria som garantert vil ha med et ord i laget.

På torsdag gjorde et reservepreget Milan ikke stort mer enn å møte opp hjemme mot Ludogorets, men de vant kampen 1-0 og tok seg greit videre til neste runde. Samtidig fikk flere av nøkkelspillerne viktig hvile i forkant av et meget tøft kampprogram.

Gennaro Gattuso fikk to nye skader i løpet av uken og hverken Musacchio eller Antonelli er tilgjengelige. I tillegg er fortsatt Storari og Conti fortsatt ute, selv om sistnevnte er tilbake i trening og antageligvis er tilbake i løpet av mars.

Tidligere Milan-spillere:

Stephan El Shaarawy spilte for Milan i perioden 2011-15.

 Tidligere Roma-spillere:

Både Andrea Bertolacci (på utlån fra Milan til Genoa) og Alessio Romagnoli har gått gradene fra Romas akademi og forlot klubben i henholdsvis 2012 (til Genoa) og i 2015 (til Milan),

Spillere som har representert begge klubbene:

Jeremy Menez, Philippe Mexes, Alberto Aquilani, Daniele Massaro, Cafu, Christian Panucci, Carlo Ancelotti og Aldo Maldera er blant de mange spillerne som har representert både Rossoneri og Giallorossi.

Managere som har ledet begge lag:

Nils Liedholm og Fabio Capello har ledet begge lagene i Serie A.

Slik gikk det sist

Milan hadde mye ball i hjemmekampen, men slet med å skape de helt store sjansene og laget hadde problemer på den siste tredjedelen. De sjansene Roma skapte var langt større, men det stod 0-0 til pausen. Etter hvilen styrte Milan oppgjøret på San Siro men i løpet av fem effektive minutter i midten av omgangen avgjorde Roma etter scoringer fra Dzeko og Florenzi. Det er verdt å notere seg at Milanspillerne gjorde flere personlige feil gjennom oppgjøret.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

01.10.17 Milan-Roma 0-2

07.05.17 Milan-Roma 1-4

12.12.16 Roma-Milan 1-0

14.05.16 Milan-Roma 1-3

09.01.16 Roma-Milan 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Roma (4-3-3):

Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Nainggolan, Pellegrini, Strootman; Under, Dzeko, El Shaarawy

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez;  Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Kalinic, Calhanoglu

Odds fra norsk tipping:

H: 1.82 U: 3.25 B: 3.60

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page