top of page

Før kamp: Roma-Milan


En særdeles viktig kamp går av stabelen i den evige stad søndag kveld. 

Hvor: Olimpico, Roma

Når: Søndag 3. februar kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive

Svake rivaler

Roma har fem sesonger på rappen innenfor topp fire, men bortsatt fra i 2016/17 har hovedstadslaget ikke evnet å utfordre Juventus på toppen av tabellen. Det virker dog som om det ikke gjør noe for ledelsen i klubben, det viktigste er å generere inntekter gjennom spill i Champions League og spillersalg.

Forut for denne sesongen ble klubbens sportsdirektør Monchi kritisert for å selge i overkant mange viktige spillere, deriblant Alisson, Nainggolan og Strootman uten å erstatte de med spillere av samme kaliber. I Champions Leauge havnet Roma i en enkel gruppe og tok seg videre sammen med Real Madrid mens Viktoria Plzen og CSKA Moskva røk ut, men i den hjemlige serien har det buttet i mot.

De startet svakt med kun en seier på de fem første rundene før Di Francesco fikk sving på sakene og ledet troppene til gode resultater i omtrent to måneder før rullgardinen gikk ned. Fra 11 november og frem til romjulen vant Roma kun 1 kamp i alle turneringer (1-2-4) og holdt egentlig kun stand på grunn av sine konkurrenters vaklende form. Igjen fant Roma form når det betydde mest og laget stod med fire seire og en uavgjort før det skamfulle cuptapet mot Fiorentina (7-1) hvor Dzeko ble utvist for å spytte på dommeren.

Hjemme på Olimpico har Roma kun 1 tap i serien (SPAL) og står med solida 9-3-2 i alle turneringer. De tre siste hjemmekampene har alle endt med seier for Di Francesco som virkelig trenger et resultat her etter den stygge smellen sist.

Eusebio Di Francesco må klare seg uten en rekke spillere til denne kampen. Både Nzonzi og Cristante soner karantene, mens Jesus, Perotti, Under og Mirante er ute med skade.

Sterke tall  

Som sine motstandere må det være lov til å være såpass kritisk at man kan si at den eneste grunnen til at Milan fremdeles er med i kampen om Champions League, og forsåvidt også topp 3, er rivalenes manglende stabilitet. Milan har på ingen måte levert en solid første halvdel, men resultatene har likevel vært gode nok til å holde tritt med Inter, Roma og Lazio. I tillegg til firkløveret er også Atalanta og Sampdoria i ferd med å melde seg på og det skiller kun 8 poeng mellom de åtte lagene plassert på 3. til 8. plass.

I seriesammenheng har Milan faktisk en meget imponerende statistikk på ett område; kamper utenfor Milano.Det ble nederlag i Derby della Madonnina (satt opp som bortelag), men utover det må vi helt tilbake til seriestarten mot Napoli for å finne forrige gang det ikke ble poeng på fremmed gress.

Nå har det riktignok blitt tap mot Juventus (Coppa Italia) og Olympiakos (Europa League) samt uavgjort mot Cagliari, Empoli, Betis, Lazio, Bologna og Frosinone, men statistikk kan være så mangt. Milan kommer rett fra to sterke prestasjoner mot Napoli (0-0 og 2-0) og har 1 poeng ned til Roma på tabellen. En seier her vil være ekstremt viktig både med tanke på selvtilliten og tabellsituasjonen.

På skadefronten er Gattuso fortsatt uten Reina, Caldara, Zapata, Biglia og Bonaventura. Det er ventet at samtlige bortsatt fra sistnevnte vil være tilbake for fullt i løpet av måneden. Jack er som kjent ute resten av sesongen.

Tidligere Milan-spillere:

Stephan El Shaarawy spilte for Milan i perioden 2011-15, mens Bryan Cristante gikk gradene gjennom akademiet før han forlot Milanello i 2014.

 Tidligere Roma-spillere:

Både Andrea Bertolacci og Alessio Romagnoli har gått gradene i Romas akademi, i tillegg spilte Fabio Borini for Giallorossi sesongen 11/12.

Spillere som har representert begge klubbene:

Jeremy Menez, Philippe Mexes, Alberto Aquilani, Daniele Massaro, Cafu, Christian Panucci, Carlo Ancelotti og Aldo Maldera er blant de mange spillerne som har representert både Rossoneri og Giallorossi.

Managere som har ledet begge lag:

Nils Liedholm og Fabio Capello har ledet begge lagene i Serie A.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

31.08.18 Milan-Roma 2-1

25.02.18 Roma-Milan 0-2

01.10.17 Milan-Roma 0-2

07.05.17 Milan-Roma 1-4

12.12.16 Roma-Milan 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Roma (4-2-3-1) :

Olsen; Santon, Fazio, Manolas, Kolarov; Pellegrini, De Rossi; Florenzi, Zaniolo, El Shaarawy; Dzeko

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Bakayoko, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 2.15 U: 3.45 B: 3.35

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page