top of page

Før kamp: Palermo-Milan


Et desperat Palermo er neste hinder på Milans vei tilbake til Europacup-spill.

Hvor: Stadio Renzo Barbera

Når: Søndag 06. november kl. 15.00 norsk tid

TV: Kampen sendes på Viaplay

Uten seier på eget gress

Palermo så ut til å gå mot nedrykk til Serie B i vår, men en sterk avslutning gjorde at dem klarte å passere Carpi og beholde plassen i den øverste divisjonen. I år har de dessverre ikke klart å opprettholde den gode vårformen og det har vært lite å juble for på Sicilia. Så langt har det blitt en fattig seier for norske Haitam Aleesami og hans lagkamerater, og den er attpåtil kommet på bortebane. Hjemme på eget gress står de med skandaløse 0-0-5, deriblant 0-3 for Napoli og 1-4 mot Torino.

Klubbens President Maurizio Zamperini er godt kjent blant fotballinteresserte rundt om i verden, men kanskje ikke på grunn av måten han håndterer sine utvalgte managere på. Det er nemlig ikke normalt å få styre lenge i Palermo, og Mons Ivar Mjelde sitt «sten på sten» gjelder ikke på Sicilia.

Davide Bellardi var manageren som var med på å redde klubben i vår, men det gikk ikke mange kampene før han måtte forlate sin post og overlot jobben til Roberto De Zerbi. 37-åringen hadde bortimot null erfaring som manager og fortsetter lagets trend inn mot jul er det heller tvilsomt om han får noe mer på Sicilia.

Maurizo Zamperini bytter nemlig raskere enn mange bytter underbukser, og har på sine 14 år som President i Palermo byttet manager 35 ganger. Trettifem! Det er nesten 2.5 forskjellige managere hver eneste sesong og får vår egen Silvio Berlusconi til å fremstå som verdens mest tålmodige President.

75-åringen tok over kontrollen i Palermo tilbake i 2002, og i løpet av kort tid brakte han ikke bare laget tilbake til Serie A, men Palermo har også skaffet seg erfaring fra Europacup-spill under Zamperini.

Gjennom åtte år havnet laget kun utenfor topp 10 en gang, og spilte i UEFA-cupen flere sesonger. Anført av angrepsspillere som Toni, Brienza, Di Michele, Amari, Miccolo, Cavani og Pastore hadde de ofte minst to spillere som leverte tett på 20 målpoeng og berget laget. Som så ofte ellers er mindre klubber tvunget til å selge sine store stjerner og det var også tilfellet for Zamperini, men de maktet alltid å erstatte dem med noen som leverte like godt. Det gjaldt helt frem til 2012/13, da de ikke maktet å trylle frem talenter og de deiset ned til Serie B.

Det ble med en sesong der før de var tilbake i det gode selskap, og anført av Dybala og Vazquez ble de igjen en klubb man virkelig måtte passe seg for. Begge to er nå borte og spørsmålet er om Zamperini kan trylle igjen.

Tilbake til nåtiden og Palermo har en stor jobb foran seg, og det viktigste er kanskje at ikke avstanden til trygg plass blir for stor. Den innehar for øyeblikket Pescara, et poeng foran Palermo og med bedre målforskjell enn Empoli (begge med 7 poeng), men derfra og opp er det hele seks poeng til Sassuolo. Om Pescara og/eller Empoli skulle begynne å plukke poeng uten at Palermo henger med i svingene kan det bli en lang vinter for øybeboerne.

Milans utfordring

For Milans del har det vært en hyggelig sesong og det virker å være mer harmoni i Milan enn på lenge, mye takket være lagets nye manager som har en noe annen tilnærming enn mannen han erstattet.

Vincenzo Montella har funnet et lag han liker og som på mange måter komplementerer hverandre, men han har noen av de samme utfordringene som de andre managerene som har fått prøvd seg i klubben har. Motivasjonen når det ikke er Inter, Juventus eller Roma som står på motsatt banehalvdel virker ikke alltid å være tilstede, og da ser Milan virkelig svake ut. Hverken spillerne eller laget er så godt at det gir poeng når det går på halv maskin. I tillegg er alternativene til startelleveren ikke av samme kaliber, og skader/karantener kan påvirke stort. Begge disse tilfellene har vi vært vitne til to ganger nylig. Mot Genoa var hverken innsatsen eller materialet til å utføre jobben godt nok, mens det mot Pescara virket som at spillerne trodde det kom til å bli seier uavhengig av hvor hardt de jobbet for det. Dette er nok Montella sin største oppgave som Milan-sjef.

Kikker vi på tabellen er det dog grunn til å smile, for Milan ligger på en solid tredjeplass, et poeng bak Roma. Juventus er det neppe noe å gjøre med og den gamle dame har allerede fått en luke på fire poeng. Bak Milan er det tett som hagl og Lazio er kun et poeng unna, mens Napoli er ytterligere et poeng bak.

Vincenzo Montella:

«Ingen kan undervurdere en slik kamp mot Palermo. Vi møter et lag som opplever en krise rent resultatmessig, men de står opp for hverandre og kriger i hver kamp. De Zerbi har gjort en god jobb og de spiller på en bestemt måte. De kan i tillegg stole på en rutinert spiller som Diamanti. Det er en vanskelig kamp for oss.»

«Jeg vurderer å bruke Bonaventura i angrepstreeren, men det er flere spillere som kan brukes der. Både Honda, Adriano og Fernandez er gode alternativer.»

Spillere som har representert begge klubbene:

Christian Zaccardo, Matias Silvestre, Davide Di Gennaro, Massimo Donati, Massimo Maccarone, Matteo Darmian, Marco Amelia, Bryan Cristante og Alberto Gilardino.

Se opp for:

Ilja Nestorovski. Etter å ha banket inn mål på løpende bånd i kroatisk fotball ble Nestorovski hentet til Serie A i sommer, i utgangspunktet for å erstatte fjorårets toppscorer Alberto Gilardino. Det har vist seg å være en tøff oppgave å være ensom svale for bunnlaget, men makedoneren har funnet veien til nettet fem ganger på de første elleve rundene. Alle fem scoringene har kommet i løpet av de siste åtte kampene, og han er lagets største trussel foran mål. 26-åringen er en hardtarbeidende spiss som jobber på alt som kommer og er mer enn villig til å stikke i bakrommet. Sammen med kreative Alessandro Diamanti kan de skape trøbbel for Milans backrekke.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

03.02.16 Palermo-Milan 0-2

19.09.15 Milan-Palermo 3-2

04.04.15 Milan-Palermo 1-2

02.11.14 Milan-Palermo 0-2

17.03.13 Milan-Palermo 2-0

Utilgjengelige spillere:

Calabria, Bertolacci, Montolivo og Vangioni er alle skadet. Niang er syk og derfor ikke med i troppen.

Forventede lagoppstillinger:

Palermo (4-3-2-1):

Posavec; Rispoli, Goldaniga, Cionek, Aleesami; Hiljemark, Gazzi, Henrique; Diamanti, Chochev; Nesterovski

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Sosa; Suso, Bacca, Bonaventura

Odds fra norsk tipping:

H: 4.35 U: 3.45 B: 1.62

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page