top of page

Før kamp: Olympiakos-Milan


Milan kan være avhengig av poeng i Hellas for å gå videre fra gruppespillet.

Hvor: Stadio Georgios Karaskaki, Piraeus

Når: Torsdag 13. desember kl. 21.00 norsk tid

TV: TV 2 sumo

God form

Olympiakos har lik statistikk som Milan i årets gruppespill og har sanket 6 poeng mot Dudelange samt 1 poeng mot Betis. 4 av poengene har kommet på eget gress. Det støtter opp om en solid hjemmeform og i alle turneringer står grekerne med 8-2-1 i Piraeus, kun slått av erkerivalen Panathinaikos.

I månedsskiftet september/oktober var grekerne inne i en svak periode og tok bare 1 poeng på fire kamper i hjemlig serie og Europa, men de har løftet seg  og står med syv seire og kun et nederlag på sine ti siste kamper. I helgen ble det 1-1 borte mot Xanthi og Olympiacos ligger på tredjeplass i serien.

Til dette oppgjøret mangler Pedro Martins angriperen Ahmed Hassan som er ute med en kneskade, ellers stiller vertene skadefritt. Som i de tidligere rundene er det ventet at Olympiacos hviler noen spillere da den hjemlige serien har størst prioritet. På mandag ble det klart at Yaya Toure er ferdig i klubben kun få måneder etter at han vendte «hjem», og laget er dermed en stjerne fattigere.

Kan avansere med tap

Milan åpnet med to seire mot Dudelange og Olympiacos, men gjorde det deretter verre for seg selv med kun 1 poeng på to kamper mot Betis. Deretter ble det en oppskriftsmessig seier mot Dudelange hjemme i Milano, og Gattuso sine gutter står dermed med 10 poeng før finalen i gruppe F. Betis topper med 11 poeng, og kommer med stor sannsynlighet til å vinne gruppen ettersom de har poengløse Dudelange i siste kamp. Tre poeng bak Milan ligger Olympiacos. Grekerne har en målforskjell på 8-5 mot Milan sin 11-6, og dersom det blir hjemmeseier med to mål vil Milan være ute av Europa League før sluttspillet. Med ettmålsseier til Olympiacos, uavgjort eller borteseier vil Milan ta seg videre.

Olympiacos tok faktisk ledelsen mot et relativt sterkt Milan-mannskap på San Siro, men Gennaro Gattuso traff godt med byttene og duoen Cutrone/Calhanoglu ble helt avgjørende med to mål og to målgivende pasninger.

I helgen tok Milan et poeng mot Torino (0-0), og Donnarumma holdt nullen for andre gang denne sesongen. Milan er i god form med og står med to seire og to uavgjorte siden tapet mot Juventus. På de ni siste kampene står Milan med 5-3-1, noe som må sies å være over all forventning med så mange viktige spillere ute.

Til denne kampen er fortsatt Caldara, Romagnoli, Biglia og Bonaventura ute med skade, men rapportene vil ha det til at Musacchio kan være med til Hellas. Videre er media samstemte i at kaptein Romagnoli kan returnere mot Bologna neste uke, så det er virkelig i ferd med å lysne for Milan. Strinic blir fortsatt ikke vurdert for spill, mens Conti var under oppvarming i helgen og et comeback er nærmere enn noen gang. Gattuso innrømte etter poengdelingen på søndag at Higuain sliter med smerter i ryggen, men siden Milan ikke skal i aksjon igjen før tirsdag (Bologna) er nok angriperen med fra start. Ellers er det ventet at Milan vil gå ut i 4-4-2 og at Donnarumma og Calhanoglu hviles.

Forventede lagoppstillinger:

Olympiakos (4-3-3) :

Sa; Elabdellaoui; Cisse, Vukovic, Tsimikas; Guilherme, Camara, Bouchaiakis; Podence, Fortounis, Podence, Nahuel

Milan (4-3-3):

Reina; Calabria, Abate, Zapata, Rodriguez; Suso, Kessié, Bakayoko, Castillejo; Higuain, Cutrone.

Odds fra Bettson:

H: 2.80  U: 3.30  B: 2.70

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page