top of page

Før kamp: Napoli-Milan


Mandag kveld skal Milan avslutte den 26. serierunden på bortebane mot et av ligaens beste lag som «aldri» taper hjemme på Stadio San Paolo, nemlig Napoli. Alt om storkampen får du her.

Hvor: Stadio San Paolo, Napoli

Når: Mandag 22.02.16 kl. 21.00 norsk tid

TV: Viasat fotball

Knallsterkt hjemmelag

Overskrifter har ofte en tendens til å enten juge eller vri på sannheten for å virke mer interessant for leseren. Det er ikke tilfellet her. San Paolo er et fort for Napoli og har ikke tapt der siden sesongavslutningen i fjor. Siden den gang har det blitt 10 seire og 2 uavgjorte kamper og de har allerede møtt alle andre topplag på eget gress bortsett fra Milan.

Napoli har vist en forrykende form og stod med 9 kamper uten tap før det ble et knepent nederlag borte i toppkampen mot Juventus forrige helg, noe som gjorde at den gamle dame klatret forbi og opp på toppen av tabellen. Det skiller dog kun 1 poeng mellom lagene og det vil ikke komme som noen bombe om «Gli azzurri» henter hjem det første seriegullet siden Diego Armando Maradonna herjet rundt på landets gresstepper for 26 år siden. Og for at historien skal bli riktig er det en ny argentiner som står fremst i rekkene, mer om det senere.

Nok et vendepunkt

Det har blitt snakket mye om «vendepunkt», «vinn eller forsvinn» og «milepæler» for Milan denne sesongen, og bortekampen mot Napoli er ikke annerledes. På samme måte som at det var viktig foran bortekampene mot Lazio og Roma, hjemmekampen mot Fiorentina og derbyet mot Inter, kan mandagens kamp i Napoli være et tegn på at Milan nærmer seg «helbredelse». Et godt resultat, ikke nødvendigvis seier eller poeng i det hele tatt, men en solid prestasjon å bygge videre på, kan være helt fundamentalt for «prosjekt Mihajlovic». Om det blir en reprise av hjemmekampen (0-4) kan fort mye av den positiviteten rundt klubben som har bygget seg opp gjennom de siste ukene kjapt rives ned igjen.

Det skal sies at Milan er i god form om dagen og har kun 6 poeng opp til den viktige 3.plassen, noe som virket som en fjern drøm for et par måneder siden er blitt fult mulig om man bevarer formen ut over våren. Mihajlovic´ mannskap er ubeseiret på sine syv siste seriekamper og det forrige bortetapet kom mot Juventus den 21.11.15. Siden den gang har Milan gjestet andre lags gress 5 ganger uten å tape. Men det er en mye større utfordring som venter Rossoneri mandag kveld.

Sinisa Mihajlovic:

«Hvis vi ser på tabellen etter den forrige kampen mot Napoli er vi nummer tre. Vi har levert jevne resultater og vi har vært solide. Det er en viktig kamp i morgen, og som jeg har sagt er vi nødt til å snu trenden i den andre halvdelen av sesongen. Napoli vet at en seier vil sende dem tilbake på tabelltopp. Vi møter et sterkt lag som fortjener å bli respektert, men vi kan gjøre livet surt for dem om vi er på vårt beste. Det vil bli en tøff kamp for begge lagene, men disse kampene er likevel enklere å forberede seg til i forhold til lag som ligger lavere på tabellen. Higuain vil selvfølgelig var en spiller vi må passe godt på, og det blir en fin duell mellom ham og våre stoppere som vi er nødt til å komme seirende ut av. Jeg har full tiltro til laget mitt. Det har vært noen arrangementer utenfor banen den siste uken, men vi har holdt det riktige fokuset. Jeg ønsker å vinne resten av kampene denne sesongen og jeg garanterer at laget går for seieren hver eneste gang.»

Riccardo Montolivo:

«Jeg føler at i har mer selvtillit og har funnet vår identitet. Vi har alt som skal til for å matche Napoli i morgen og vi er godt forberedt på deres angrep. Vi vil ha nok å henge fingrene i bakover på banen og vi må stenge rom effektivt. Vi må være på tå hev kampen igjennom.»

 Tidligere spillere:

Milan: Ignazio Abate (På lån hos Napoli i sesongen 2004/05).

Napoli: Gabriel (utlånt fra Milan til Napoli denne sesongen).

Spillere som har representert begge klubbene:

Jose Altafini, Giovanni Galli, Paolo Di Canio og Marek Jankulovski.

Se opp for:

Gonzalo «Pipita» Higuain. En nærmere forklaring på dette valget er neppe nødvendig men kommer allikevel. Den argentinske spissen har startet samtlige 25 seriekamper så langt og er lagets og ligaens suverene toppscorer med 24 mål. Legg til at 28-åringen har 2 målgivende pasninger og vips så er Higuain direkte involvert i halvparten av Napolis scoringer så langt. «Pipita» har vært en målscorer hele livet, både i River Plate, Real Madrid og nå i Napoli. Både sterk, hurtig, teknisk god og selvfølgelig evnen til å komme i scoringsposisjoner. Skal Milan få med seg noe som helst fra denne kampen er man nødt til å stoppe den argentinske målmaskinen, ellers må vi frem med kuleramma til pause.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

04.10.15 Milan-Napoli 0-4

03.05.15 Napoli-Milan 3-0

14.12.14 Milan-Napoli 2-0

08.02.14 Napoli-Milan 3-1

22.09.13 Milan-Napoli 1-2

Forventede lagoppstillinger:

Napoli (4-4-3)

Reina; Hysaj, Koulibaly, Albiol Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Insigne, Higuain, Callejon

Milan (4-4-2)

Donnarumma, Abate, Romagnoli, Alex, Anotnelli; Honda, Bertolacci, Montolivo, Bonaventura; Bacca, Niang

Odds fra norsk tipping:

H: 1.50, U: 3.60, B: 5.70

1 visninger0 kommentarer

Kommentare


bottom of page