top of page

Før kamp: Napoli-Milan


Etter tre fortjente, men noe heldige poeng hjemme i premieren tar Vincenzo Montella med sine gutter til Campania for å møte tittelutfordrer Napoli. 

Hvor: San Paolo, Napoli

Når: Lørdag 27 august 2016, kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viasat Sport

Suverent hjemmelag

På samme måte som i fjor startet Napoli sesongen svakt, men kom tilbake og reddet uavgjort i premieren mot Cesena takket være en målkåt innbytter( Mertens kom inn og scoret 2). I fjor tok det dog ikke mange kampene før nyansatte Sarri fikk fart på guttene sine, og de var kun tre poeng bak Juventus med åtte kamper igjen å spille. Avslutningen kunne dog ikke matche den gamle dame, og Napoli måtte ta til takke med sølvmedaljene.

Gjennom fjorårssesongen var Napoli rett og slett fenomenale på hjemmebane og vant 16 av 19 kamper, og det var kun Milan(1-1), Roma(0-0) og Sampdoria(2-2) som klarte å få med seg poeng fra San Paolo. Dessverre for Napoli har de mistet kanskje sin viktigste spiller foran årets sesong, Gonzalo Higuain. Den argentinske spissen som leverte 71 mål på 104 seriekamper har dratt til Juventus i en sensasjonell overgang verdt € 90 millioner. Den enorme mengden millioner ser ut til å være forvaltet relativt godt og Zielinski, Milik & Tonelli er blant de nye ansiktene på San Paolo denne sommeren. Spørsmålet er om det er godt nok til å erstatte en mann som feide inn 36 mål på 35 kamper i fjor.

Arkadiusz Milik kom fra en sterk sesong i Æresdivisjonen for Ajax ( 21 mål på 31 kamper), men prislappen på € 35 millioner er meget høy for en polakk som ikke har levert allverdens utenom forrige sesong, selv om han har vist seg frem som en akseptabel makker til superstjernen Robert Lewandowski på det polske landslaget. I seriestarten var det Manolo Gabbiadini som ble valgt som midtspiss av Sarri, uten å imponere. Får 300-millionersmannen sin debut fra start på lørdag?

Perfekt start

Vincenzo Montella fikk en perfekt start som Milan-manager med seier hjemme mot Torino, men det var kun perfekt med tanke på antall poeng som ble innkassert. Spillet var til tider meget svakt og tillot Torino til å styre mye av det som skjedde på San Siro. Kontringsspillet satt godt, men måten man kastet bort kampen og fikk fullstendig panikk i kampens avsluttende minutter er ikke et mesterlag verdig. Det er helt avgjørende at den nye manageren klarer å bygge opp spillerne på et slikt nivå at de klarer å håndtere slike situasjoner, for laget kastet bort mange kamper på uvørne feil i fjorårssesongen. Vi kan ikke alltid stole på at purunge Gianluigi Donnarumma skal levere over evne i målet. Dog var det flere positive ting å ta med seg. M´baye Niang virket like frisk som i fjor vinter og Carlos Bacca, som har vært linket bort, svarte med et hattrick og flere flotte bevegelser. Hvis man i tillegg får midtbanen til å opptre mer dynamisk og får luket bort enkle konsentrasjonsfeil bakerst kan det bli en meget hyggelig sesong.

Hva oppgjøret mot Napoli angår blir det interessant å se hvordan Montella angriper kampen. I fjor hadde Milan god suksess med å ligge lavt og kompakt mot de beste lagene, for deretter å kjøre hurtige overganger og ta vare på de få mulighetene som bød seg. Gjennom sommeren har ikke styrkeforholdet bedret seg nevneverdig i Milans favør (på papiret) og det er lett å tenke at samme oppskrift er det beste også i år, men kan Montella overraske?

På fremmed gress forrige sesong leverte Milan 6-6-7 med 21-21 i målforskjell, noe som skildret tabellposisjonen på en god måte. Det var kun de tre topplagene Juventus, Napoli og Roma som var nevneverdig bedre på ukjent grunn, men Milan anno 16/17 bør helt klart ha ambisjoner om å nærme seg 30 poeng på sine reiser (21 poeng i fjor). Det er dog ikke bort mot Napoli som er den avgjørende kampen, et lag som leverte knallsterke 16-3-0 på hjemmebane i fjor.

Vincenzo Montella:

«Vi må prøve å få ut våre ideer i kampen. De har noen spillere som er veldig farlige, så det er viktig for oss å holde fokus i de forskjellige fasene av spillet. Morgendagens kamp er helt essensiell for å finne ut av hva vi kan oppnå denne sesongen. Jeg bryr meg mer om prestasjonene enn resultatet enn så lenge.»

«Vi er et veldig ungt lag, og noen ganger kan det hjelpe deg med å gjøre ditt beste. Vi kan ikke frykte Napoli, for det er en viktig kamp for oss. Vi må være modige og selvsikre.»

«Poli sliter med en liten skade og vi ønsker ikke å ta noen risiko med ham. Etter pausen vil han være klar til dyst. Vi håper Bertolacci kan komme tilbake tidligere enn antatt, mens det er veldig uvisst med Zapata.»

«I fjor ble en god Milan-kamp ofte fulgt opp med en kamp der konsentrasjonen sviktet. Dette ønsker jeg å jobbe med og vi har 100% fokus på Napoli, det vi gjorde mot Torino er nå historie.»

«Det er litt vanskelig å si hvor vi står i forhold til våre konkurrenter. Vi må vente noen serierunder før vi kan gjøre oss opp en mening, det viktigste nå er å holde fokus og jobbe med teknisk og mental utvikling. Vårt overordnede mål er å kvalifisere oss for Europacupen.»

Tidligere Milan-spillere:

Ignazio Abate var på lån i Napoli sesongen 04/05.

 Tidligere Napoli-spillere:

Ingen spillere i dagens Napoli-tropp har representert Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Jose Altafini, Giovanni Galli, Paolo Di Canio og Marek Jankulovski.

Se opp for:

Marek Hamsik. Den slovakiske midtbanestjernen er selve limet i Napoli sitt offensive spill og har regelrett herjet med sine motstandere siden han kom til klubben for ni år siden. Siden ankomsten fra Brescia har 29-åringen et snitt på over 0.25 mål per kant, noe som må sies å være meget sterkt for en sentral midtbanespiller. Fra sin frie rolle faller ofte Hamsik dypt i banen for å diktere tempoet, noe som gjør at han blir vanskelig å plukke om når han kommer fra dypet og inn i farlige rom. Han spilte samtlige seriekamper for Napoli i fjor og noterte seg for seks scoringer og elleve målgivende pasninger, men har ikke scoret mot Milan i seriesammenheng siden mai 2008.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

22.02.16 Napoli-Milan 1-1

04.10.15 Milan-Napoli 0-4

03.05.15 Napoli-Milan 3-0

14.12.14 Milan-Napoli 2-0

08.02.14 Napoli-Milan 3-1

Milans tropp:

Keepere: Donnarumma, Gabriel & Diego Lopez.

Forsvar: Abate, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Ely, Gomez, Romagnoli & Vangioni.

Midtbane: Bonaventura, Honda, Mauri, Kucka, Locatelli, Montolivo & Sosa.

Angrep: Bacca, Lapadula, Adriano, Niang & Suso.

Forventede lagoppstillinger:

Napoli (4-3-3):

Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Milik, Mertens

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Gomez, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Bonaventura; Suso, Bacca, Niang

Odds fra norsk tipping:

H: 1.60 U: 3.50 B: 4.50

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page