top of page

Før kamp: Napoli-Milan


Milan har en knalltøff oppgave foran seg når de står ovenfor Serielederne på bortebane.  

Hvor: San Paolo, Napoli

Når: Lørdag 18. november kl. 20.45

TV: Viasport 2 & Viaplay

Råsterk serieleder

Napoli har åpnet sesongen på fenomenalt vis og topper Serie A, ett fattig poeng foran Juventus. På de 12 første kampene har Partenopei vunnet 10 og spilt uavgjort to ganger og det har så langt blitt tre poeng både mot Roma & Lazio, samt uavgjort mot  Inter. Hjemme på San Paolo har Napoli spilt fem kamper, noe som har resultert i fire seire og en uavgjort. De har scoret 15 ganger og kun sluppet inn 2 mål foran egne supportere.

Til tross for at de ligger der de gjør og har hatt en fenomenal høst, har Napoli ide to siste kampene vist tegn på svakhet. Først tapte de 2-4 hjemme for engelske Manchester City, mens de i sin siste seriekamp før pausen spilte 0-0 borte mot Chievo Verona. Det skal sies at de dominerte stort på Stadio M. A. Bentegodi, men de fikk aldri ballen i nota. Maurizo Sarri står for en attraktiv form for fotball som stiller store krav til sine spilleres arbeidsmoral både med og uten ball, men italieneren lar sjeldent sine stjerner hvile og Napoli har ved flere anledninger dabbet av utover sesongen. Begynner det å komme rusk i maskineriet allerede i midten av november?

Maurizo Sarri har noen bekymringer med tanke på laguttaket på lørdag. Han klare seg uten sitt førstevalg på venstrebacken, Ghoulam, mens Arkadiusz Milik også ute en god stund til etter kneskaden polakken pådro seg i sesonginnledningen. På den positive siden er Pepe Reina sannsynligvis tilbake mellom stengene.

Marerittmotstander

Milan tok tre etterlengtede poeng borte mot Sassuolo før spillerne dro på landslagsoppdrag, men det er noe helt annet som venter her. Napoli, både hjemme og borte, har vært en marerittmotstander for Milan de siste sesongene og Milan har blitt slaktet gang på gang (3-0, 3-1, 4-2, 4-0 for å nevne noen). Forrige seier mot Partenopei kom helt tilbake i februar 2011, den gang på eget gress. Forrige gang Milan vant på San Paolo var i 2011. Den gang het målscorerne Robinho & Zlatan og det hele endte med Scudetto. Det skjer ikke denne sesongen.

Vincenzo Montella kjøpte seg litt tid med seier sist, og det er neppe overraskende om han blir sittende uavhengig av resultatet her. Etter denne kampen møter han ikke et topplag før i slutten av januar, så det er gode muligheter for å klatre på tabellen gjennom vinteren. Det er han også avhengig av, for i skrivende stund er det 9 poeng opp til fjerdeplassen (med en kamp mer spilt) og 13 poeng opp til Napoli på toppen av tabellen.

På skadefronten ser det litt lysere ut. Giacomo Bonaventura og Lucas Biglia har trøblet litt i det siste, men begge er i aktivitet og bør være med til Napoli. Sistnevnte blir dog neppe å finne i startoppstillingen. Ricardo Rodriguez har spilt kvalikkamper for Sveits til tross for et muskulært problem. Det var tydeligvis ikke verre enn at han tålte to ganger 90 minutter mot Nord-Irland og er ventet å starte i trebackslinja. Hakan Calhanoglu er dessverre ikke med på grunn at et muskulært problem, og i tillegg er det fravær på høyrebackene Davide Calabria og Andrea Conti.

Vincenzo Montella:

«I denne type kamper er det ikke bare resultatet, men også hvordan man spiller, som er viktig. En god prestasjon kan gi den selvtilliten og motivasjonen laget trenger. Når det er sagt er det tre poeng i potten og vårt fokus er å ta dem med hjem til Milano.»

«Napoli spiller best fotball i Europa, men det er ingen unnskyldning for oss. Vi har alt som skal til for å skape trøbbel for dem gjennom 90 minutter.»

«Vi er i ferd med å finne vår identitet som lag. Vi har vunnet de to siste bortekampene mot tøff motstand og har gjenskapt vår stil og spillesystem. Dessverre har vi ikke hele troppen tilgjengelig, men vi kan gjøre det bra.»

«Taktikken blir viktig, men det samme gjelder selvtilliten. Vi må hindre dem i å flytte ballen raskt, vi må være aggressive og klare å beholde ballen. Slik kan vi tvinge dem til å løpe mye imellom og bruke krefter uten ball.»

Tidligere Napolo-spillere:

Ignazio Abate var på lån i Napoli sesongen 04/05.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i dagens Napoli-tropp har tidligere spilt for Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Jose Altafini, Giovanni Galli, Paolo Di Canio og Marek Jankulovski.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

21.01.17 Milan-Napoli 1-2

27.08.16 Napoli-Milan 4-2

22.02.16 Napoli-Milan 1-1

04.10.15 Milan-Napoli 0-4

03.05.15 Napoli-Milan 3-0

Forventede lagoppstillinger:

Napoli (4-3-3) :

Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui ;Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne

Milan (3-4-2-1):

G.Donnarumma; Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Abate, Kessie, Montolivo, Borini; Suso, Bonaventura; Kalinic

Odds fra norsk tipping:

H: 1.40 U: 4.30 B: 5.30

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page