top of page

Før kamp: Napoli-Milan


En utsatt premiere gjør at Milan får en tøff jobb når de sparker i gang sesongen mot en gammel kjenning. 

Hvor: San Paolo, Napoli

Når: Lørdag 25. august kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive

En ny æra

Etter fjorårssesongen, hvor Napoli var så nære det var mulig å være den første Scudettoen siden Diego Maradonna ledet dem til det i 1990, forsvant suksessmanageren Maurizio Sarri til Premier League og Chelsea. Italieneren hadde gjennom tre sesonger bygd sten på sten og implementert en offensiv og dynamisk spillestil, men han klarte aldri å bringe Scudettoen tilbake til Napoli. Resultatet ble tre strake tredjeplasser, ingen trofeer og relativt svake prestasjoner i Europa.

Inn har Milan-legenden Carlo Ancelotti kommet, en manager kjent for sin tilpasningsevne, gode forhold til spillerne og et fritt spillsystem. To av nøkkelspillerne under Sarri, Jorginho og Reina, er begge borte. For å erstatte dem har Napoli hentet inn Ruiz (Betis) på midten og keeperne Karnezis (Udinese), Meret (Udinese) og Ospina (Arsenal). I premieren var det førstnevnte som voktet buret, men det er enda usikkert hvem som blir lagets førstevalg. Meret er for tiden skadet, mens Ospina kom sent i Mercatoen. I tillegg er troppen krydret med Verdi (Bologna), Malcuit (Lille), Morais (Real SC) og Younes (Ajax), men de fleste regner med det vil ta litt tid til å tilpasse seg en ny manager og en ny stil. Likevel vil de naturligvis være en tittelutfordrer og en favoritt til å sikre seg Champions League-spill også neste sesong.

Napoli åpnet sesongen borte mot Lazio forrige helg, og kom unna det hele med tre poeng etter at Immobile hadde sendt hjemmelaget i ledelsen. I kjent Napoli-stil hadde de mye ball (65%) og nesten dobbelt så mange pasninger som motstanderen (746-401), noe som kan tyde på at de ikke kommer til å fremstå ulike i forhold til tidligere sesonger.

Carlo Ancelotti må fremdeles klare seg uten skadde Meret, Ghoulam og Younes, men i premieren mot Lazio klarte Partenopei seg greit uten trioen.

Utsatt premiere

Milan skulle i utgangspunktet sparket i gang sesongen hjemme mot Genoa forrige helg, men på grunn av den tragiske bro-kollapsen i Genova fikk både Genoa og Sampdoria utsatt sine kamper. Milan åpner dermed borte mot Napoli og det kunne knapt blitt vanskeligere.

Som for et år siden har det skjedd mye på Milanello denne sommeren. I fjor stod Yonghong Li, Marco Fassone og Massmiliano Mirabelli i bresjen for en Mercato man knapt hadde sett maken til og med over €200 millioner inn i troppen forventet de fleste at Vincenzo Montella skulle lede Milan tilbake til Champions League. Dessverre famlet den tidligere angriperen med startelleveren og mange spillere brukte mye energi på Europa League-kvalifisering uten å ha fått gjennomført en skikkelig oppkjøring. Det hele endte med trenerbytte midtveis og en ny sjetteplass i Serie A. I tillegg ble Arsenal for sterke i Europa og Juventus stakk på ny av med cuptittelen etter at Milan tapte sin andre finale på tre år.

Nå er kineserne borte og Milan eies av et amerikansk hedgefond som har vært tydelige på at klubbens verdi må opp før de kan tjene penger på handelsen. Gennaro Gattuso er blitt værende og i den sportslige ledelsen har han fått følge av Leonardo og klubblegenden Paolo Maldini.

Gjennom mercatoen har Antonelli, Bacca, Bonucci, Gomez, Kalinic, Locatelli, Storari og Silva forsvunnet fra A-troppen, mens Bakayoko, Caldara, Castillejo, Halilovic, Higuain, Laxalt, Reina og Strinic har kommet inn. Dersom Gattuso klarer å ta spillet ett steg videre vil mange påstå at laget er sterkere enn i fjor. Reina bør gi Donnarumma, som var meget ustabil i fjor, kamp om plassen mellom stengene. I midtforsvaret erstatter Caldara eller Musacchio forrige sesongs kaptein Bonucci, og det trenger ikke å bety allverdens. Strinic, Laxalt, Halilovic og Castillejo gir muligheter i bredden mens Bakayoko bør forsterke sentrallinjen. På topp blir nok Higuain et soleklart førstevalg med Cutrone i bakhånd.

Napoli, både hjemme og borte, har vært en marerittmotstander for Milan de siste sesongene og Milan har blitt slaktet gang på gang (3-0, 3-1, 4-2, 4-0 for å nevne noen). Forrige seier mot Partenopei kom helt tilbake i februar 2011, den gang på eget gress. Forrige gang Milan vant på San Paolo var i 2011. Den gang het målscorerne Robinho & Zlatan og det hele endte med Scudetto. Det skjer ikke denne sesongen. Det forrige møtet mellom lagene endte 0-0 på San Siro, så vil tiden vise om Milan klarer å følge opp det også på bortebane.

På skadefronten har Conti fremdeles noen uker igjen før han er tilbake for fullt, og situasjonen rundt Strinic sine hjerteproblemer er ikke avklart. I tillegg er Zapata skadet mens Calhanoglu soner karantene.

Tidligere Napoli-spillere:

Ignazio Abate var på lån i Napoli sesongen 04/05, mens Reina kom til Milan fra Napoli i sommer.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i dagens Napoli-tropp har tidligere spilt for Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Jose Altafini, Giovanni Galli, Paolo Di Canio og Marek Jankulovski.

Managere som har ledet begge klubbene:

Nåværende Napoli-manager Carlo Ancelotti, som tok over etter Sarri i sommer, regjerte i Milan fra 2001 til 2009 og er en av de mest suksessfulle managerene Rossoneri noen sinne har hatt. Han ledet Milan blant annet til en Scudetto og to Champions League-trofeer.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

15.04.18 Milan-Napoli 0-0

18.11.17 Napoli-Milan 2-1

21.01.17 Milan-Napoli 1-2

27.08.16 Napoli-Milan 4-2

22.02.16 Napoli-Milan 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Biglia, Bakayoko; Suso, Higuain, Bonaventura

Napoli (4-3-3) :

Karnezis; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui ;Allan, Hamsik, Ziellinski; Callejon, Milik, Insigne

Odds fra Betsson:

H: 1.60 U: 4.00 B: 5.25

5 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page