top of page

Før kamp: Milan-Udinese


Søndag er det duket for den 24. serierunden og Milan får besøk av Udinese som ikke har fått det til å svinge skikkelig denne sesongen. Kan Milan fortsette den gode trenden mot et lag som er bedre borte enn hjemme? 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 07. februar kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasat Sport

Fulle av selvtillit

Søndagens verter har for alvor fått opp dampen, og bortsett fra et feilskjær hjemme mot Bologna har Milan levert på et jevnt godt nivå i 2016. Forrige helgs sterke seier i derbyet mot Inter ble fulgt opp med nok en solid prestasjon som førte til 2-0 seier bort mot Palermo i en kamp hvor Milan hadde fullstendig kontroll fra start til slutt. Det var en meget viktig seier med tanke på at Milan måtte evne det som har vært et problem tidligere i sesongen, nemlig det å styre kamper mot svakere motstand og beholde roen foran mål. Dette klarte Mihajlovic´ menn med bravur og det er ikke utenkelig at et lignende kampbilde venter på San Siro søndag ettermiddag. Status etter 23 serierunder er at det er 14 poeng opp til Napoli på topp, 12 poeng opp til Juventus på andre plass, Fiorentina er 6 poeng unna, Inter på fjerde ligger 5 foran mens Roma har 2 poeng mer enn Milan. De to topplasseringene som gir direkte innpass i Champions League virker ikke å være oppnåelig, både med tanke på avstanden og lagenes jevnt gode prestasjoner. De andre lagene varierer derimot mer og om Milan klarer å holde oppe intensiteten i spillet er det mulig å ta mange poeng i fremtiden. Det må heller ikke glemmes at Milan spilte mange tøffe bortekamper i høst og skal blant annet ha besøk av Juventus og Roma på San Siro i løpet av sesongavslutningen.

I fritt fall

Gjestene er i forferdelig form og står med 2-2-6 på sine 10 siste kamper og har ikke vunnet siden de slo Atalanta den 6. januar. Bortestatistikken er ikke spesielt mye bedre og det lekker som ei sil bak Karnezis. Kun fire lag har sluppet inn flere mål på bortebane og tre av dem ligger blant de fire lagene på bunnen av tabellen. Udinese var tidligere et lag man fryktet og regnet med i kampen om Europacup-plass, men salg av store stjerner som for eksempel Alexis Sanchez og Arturo Vidal har gjort det vanskeligere samtidig som at eierne, som også eier engelske Watford og spanske Granada, har flyttet noe av fokuset bort i fra Italia. De to siste sesongene har laget fra Udine, nord-øst i Italia havnet rundt midten på tabellen, men har gradvis klatret nærmere bunnen, og i år er det foreløpig 7 poeng ned til nedrykk. Det er ingen tvil om at Stefano Colantuono sitt mannskap må få opp dampen og sanke mer poeng, ellers kan det bli en slitsom vår for Zebrette.

Sinisa Mihajlovic:

«Vi ønsker å være offensive i tankegangen og går alltid for seieren. Vi er et angripende lag som spiller for å skape sjanser. Jeg håper vi fortsetter i samme spor mot Udinese og tar vare på mulighetene vi får. Hvis vi spiller på samme måte som vi har gjort i det siste vil resultatene fortsette å komme. Hver eneste spiller må utføre sine oppgaver når de blir valgt ut til å representere klubben på banen. Vi tar ut startelleveren etter treningen i ettermiddag. Hvis det i det hele tatt blir endringer blir det ikke mange. Bertolacci er en viktig spiller, men skader har gjort at han ikke har fått en lang rekke med kamper. Han vurderes fortsatt som et førstevalg. Om han spiller, noe han kan gjøre mot Udinese, vil han prege kampen. Jeg var fornøyd med kommentarene fra Presidenten og respekten går begge veier. Menez er med oss og er et godt alternativ, men han er ikke helt kampklar enda. Om Bonaventura ikke spiller finnes det tre alternativer, og et av de er Boateng. Luiz Adriano nærmer seg også et comeback, men selv om han har begynt å løpe igjen har han fortsatt litt smerter. Han er ikke med i morgen, men vi håper at han snart vil være tilgjengelig.»

Riccardo Montolivo:

«Vi er klare til å håndtere presset som følger med å være oppe i teten, men det blir feil å se for langt frem. Vi må kanalisere all energien vår til hver enkelt kamp i fremtiden. Selv om du spiller godt er det alltid rom for å forbedre seg, og det er vår tankegang. Både vi og fansen lever for magiske kvelder slik som derbyet var, og det var kanskje den første opplevelsen av den typen siden vi slo Barcelona 2-0 for noen år siden. Jeg føler at laget er klare for å bringe fansen tilbake på San Siro.»

Tidligere spillere:

Milan: Cristian Zapata (I Udinese fra 2005 til 2011).

Udinese: Pablo Armero (I Milan sesongen 2014/15) og Alexander Merkel (Kom gjennom akademiet og forlot klubben i 2012).

Spillere som har representert begge klubbene:

Oliver Bierhoff, Marek Jankulovski, Thomas Helveg, Giovanni Stroppa og Stefano Borgonovo.  

Se opp for:

Emmanuel Badu. Det ghanesiske rivjernet sentralt på midten har spilt for Udinese siden januar 2010 og har over 120 Serie A-kamper for klubben til tross for at han fortsatt bare er 25 år. Han er ikke stor av vekst (172 cm), men dekker enorme rom og er en meget god førsteforsvarer. Det blir viktig for Milans sentrale midtbaneduo å flytte ballen raskt nok, ellers kan Badu være spilleren som bryter og setter i gang kontringer som Milan kan få problemer med.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

22.09.15 Udinese-Milan 2-3

25.04.14 Udinese-Milan 2-1

30.11.14 Milan-Udinese 2-0

08.03.14 Udinese-Milan 1-0

19.10.13 Milan-Udinese 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Kucka, Boateng; Bacca, Niang

Udinese (3-5-2)

Karnezis; Heurtaux, Felipe, Piris; Widmer, Badu, Lodi, Fernandes, Adnan; Thereau, Zapata

Odds fra norsk tipping:

H: 1.48, U: 3.75, B: 5.15

1 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page