top of page

Før kamp: Milan-Udinese


Etter en alt for lang landslagspause er det endelig klart for Serie A-fotball igjen og Milan får besøk av tabellnabo Udinese. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 11. september kl. 15.00 norsk tid.

TV: Viaplay

Forventet start

Milan har fått en helt grei start på sesongen, med seier hjemme mot Torino og tap borte mot Napoli. Om man ser bak resultatet i begge oppgjørene er det selvfølgelig mye å jobbe med. Mot Torino kollapset laget fullstendig i hektiske sluttminutter, men heldigvis stod det en tenåring bakerst med hodet på riktig plass. I forrige serierunde fikk vi se at med litt flaks er det mulig å få til noe mot de antatte topplagene, men avstanden er i utgangspunktet skremmende stor.

Mot Udinese er det forventet at Montellas menn viser seg fra en positiv side og henter tre poeng, hvertfall om ambisjonene om Europacup-spill neste år skal oppfylles. Siden forrige kamp mot Napoli er det skjedd flere endringer i troppen. Jose Mauri og Diego Lopez har forlatt klubben mens Mario Pasalic og Mati Fernandez er kommet inn. Alle overgangene er lån, og man håper at de to sistnevnte kan tilføre sårt savnet kreativitet for Milan.

For Vincenzo Montella blir det viktig å få inn en struktur defensivt, for i motsetning til under Mihajlovic er det der det har sviktet så langt. Det var langt i fra perfekt forrige sesong, men serberen valgte å begynne bakfra på banen. Montella er langt mer offensivt anlagt, noe som også beskriver de to tidligere spillernes posisjon på banen. Offensivt har Milan til dels begeistret så langt, men det hjelper lite når det lekker som en sil bakover. Selv om ikke Udinese er der de var for noen år siden har de spillere som kan lage trøbbel for Milans bakre rekker.

En falmende kjempe

Helgens gjester var for noen år siden et fryktet lag i Serie A og anført av strålende spillere som Alexis Sanchez, Arturo Vidal og evigunge Antonio Di Natale stabiliserte de seg som et topplag i Italia. Den æraen er nå over og de siste årene har det nå handlet om å overleve, noe de klarte med et nødskrik i vår. Ledet av Stefano Colantuono (sparket i mars) og Luigi De Canio (sparket i mai) havnet de på 16. plass for andre år på rad, ett fattig poeng over Carpi som måtte ta den tunge veien ned i Serie B. Ny manager for sesongen er Giuseppe Iachini, med over 300 kamper som spiller i Serie A. Etter spillerkarrieren gikk han raskt inn i trenerrollen og Udinese er hans tiende klubb på femten år.

Det ble ikke enklere arbeidsvilkår i Udinese da den polske vingen Piotr Zielinski forlot klubben til fordel for Napoli, i tillegg til floppene Valerio Verre og Nico Lopez. Selv med en del innkommende summer har ikke Pozzo-familien investert nevneverdig i klubben, og deres fokus ser ut til å være rettet mot Watford og Premier League.

Udinese åpnet sesongen med å tape hele 4-0 borte mot Roma der de ble fullstendig utspilt, spesielt den siste halvtimen var fæl for gjestene. I andre serierunde vant de 2-0 hjemme mot Empoli etter en scoring tidlig (3 min) og sent (95 min). Det som var gjennomgående i de to kampene var at Udinese i svært liten grad ønsket å ha ballen, men heller ligge dypt å kontre. Det blir spennende å se om Milan er i stand til å styre spillet på San Siro til søndag, for i slike kamper fikk man stadig trøbbel forrige sesong.

Vincenzo Montella:

«Udinese er et lag med mange sterke spillere og de spiller god defensiv fotball. Vi må være oppmerksomme på deres ferdigheter og deres svake områder. Dette har vi jobbet mye med. Jeg kjenner deres manager Iachini og har respekt for ham og hans spillere. Det blir en tøff kamp, men vi har mer kvalitet enn dem og må få vist det på banen.»

«Som manager er det viktig at du klarer å formidle dine tanker og ideer til spillerne. På samme måte må spillerne gjøre de oppgavene de får beskjed om. Vi må forbedre oss mye defensivt som lag, og jeg ønsker å se flere spillere ta del i vårt forsvarsarbeid.»

«Jeg tror ikke på en perfekt taktisk plan, men jeg tror på klare prinsipper i fotballen. Når vi har fininnstilt det kan vi forandre våre planer.»

Tidligere Milan-spillere:

Pablo Armero var på lån i Milan sesongen 2014/15.

 Tidligere Udinese-spillere:

Cristian Zapata var i Udinese fra 2005 til 2011, men er skadet og vil ikke bli å se i søndagens kamp.

Spillere som har representert begge klubbene:

Oliver Bierhoff, Marek Jankulovski, Thomas Helveg, Giovanni Stroppa og Stefano Borgonovo.

Se opp for:

Duvan Zapata. Den colombianske spissen tar fatt på sin andre sesong i Udinese etter å ha skrevet under på en toåring leieavtale sommeren 2015. Den første sesongen endte på 8 seriemål mens han på de to første kampene i år står med smultring i protokollen. Han scoret dog mot Milan på egen hjemmebane i fjor og midtstopperne bør ha et ekstra øye på den fysisk robuste spilleren. På et lag hvor fokuset stort sett ligger på å forsvare seg godt og ta kontringene når de kommer er spissen en viktig brikke i overgangsspillet. Hans evne innenfor sekstenmeteren er hevet over enhver tvil, både i etablert spill og på dødballer. I tillegg er han modig nok på egen hånd til å skape trøbbel for Milans så langt svake forsvar, så det er viktig å komme tidlig opp i kroppen for å forstyrre 25-åringen.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

07.02.16 Milan-Udinese 1-1

22.09.15 Udinese-Milan 2-3

25.04.15 Udinese-Milan 2-1

30.11.14 Milan-Udinese 2-0

08.03.14 Udinese-Milan 1-0

Utilgjengelige spillere:

Milan: Cristian Zapata, Mati Fernandez, Andrea Bertolacci (alle skadet), Juraj Kucka & M´baye Niang (begge er suspendert).

Udinese: Heurtaux, Samir og Faraoni (alle skadet).

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-1-2):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Poli, Montolivo, Sosa; Suso, Bacca, Bonaventura

Udinese (4-3-2-1):

Karnezis; Widmer, Danilo, Felipe, Armero; Hallfredsson, Kums, Badu; Thereau, De Paul; Zapata

Odds fra norsk tipping:

H: 1.60  U: 3.30 B: 4.80

1 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page