top of page

Før kamp: Milan – Udinese


Udinese kommer på besøk når Milan skal forsøke å vinne sin andre seriekamp på hjemmebane for sesongen.  

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 17. september kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasport 2

Kjerringa må reises

Sesongstarten var oppløftende for «Nye» Milan med fire enkle seire i Europa League-kvalifiseringen og seire i de to første seriekampene. Borte mot topp 4-utfordrer Lazio forrige helg kom Milan ettertrykkelig ned på jorden, men Montellas gutter la taper fort bak seg og feide Austria Wien av banen i midtuken. Det er dog viktig å komme tilbake på vinnersporet i ligaen også.

Milan hentet i sommer inn mange spillertyper som tilsa at laget fort kunne få 3-5-2 som sin utgangsformasjon, men i starten på sesongen har Vincenzo Montella valgt den trygge 4-3-3 som laget stort sett brukte gjennom hele fjorårssesongen. Mot Austra Wien la manageren om til tre bak med stor suksess, og det er ikke utenkelig at han velger det samme hjemme mot Udinese. Til tross for at Bianconeri Friuliani er et vesentlig bedre lag enn østerrikerne er Milan store favoritter og det er ventet et lignende kampbilde som torsdag kveld.

På skadefronten var det før helgen knapt utfordringer for Milan, men fredag kveld kom den nedslående nyheten om at Andrea Conti har pådratt seg en korsbåndsskade og må opereres. Høyrebacken er ute i 6 måneder og det er tvilsomt om han i det hele tatt er tilbake i kampform før sesongen er over. I tillegg til Conti er Gustavo Gomez fortsatt usikker etter skaden han pådro seg under forrige landslagssamling. Det er ventet at hverken Paletta, Gabbia eller Zanellato vil få en plass på benken til søndag.

Skuffende seriestart

Udinese har endret mye på spillermaterialet i sommer uten å hverken bruke eller tjene spesielt mye penger. Ut har blant andre Bruno Fernandes, Guilherme, Gabriel Silva, Cyril Thereau, Felipe og Emmanuel Badu forsvunnet, mens Riad Bajic, Giuseppe Pezzella, Jens Stryger Larsen og Maxi Lopez er hentet inn som erstatter.

Luigi Delneri fikk sitte over sommeren etter å ha ledet laget til en trettendeplass, langt unna alt som heter nedrykksstrid, men om de fortsetter i samme stil er det ikke overraskende om Pozzo-familien sier at nok er nok.

De startet sesongen med et skuffende tap hjemme mot Chievo Verona, før de tapte borte mot nyopprykkede SPAL i runden etter. Forrige helg fikk Delneri seg et etterlengtet opptur da de slo Genoa på hjemmebane med 1-0, men de møter et lag bestående av helt andre individuelle spillere søndag ettermiddag. De siste fire sesongene har Udinese kun vunnet 15/78 bortekamper (29%), men de har fire poeng på de to siste seriekampene på San Siro. Klarer Bianconeri Friuliani å overraske igjen?

Delneri må klare seg uten venstrebacken Pezzella som fikk marsjordre sist, i tillegg er Silvian Widmer ute med en strekk. Den sveitsiske høyrebacken har fortsatt til gode å spille denne sesongen. Unggutten Simone Pontisso er usikker, men 20-åringen ville neppe vært aktuell for en plass i startoppstillingen uansett. Midtbanespilleren kommer fra en sesong på lån for SPAL i Serie B hvor han kun spilte 5 kamper.

Vincenzo Montella:

«Noen ganger fokuserer vi for mye på hvilket system vi spiller i, for vi skal uansett ha den samme spillestilen. I Wien endret vi mest på innstillingen vår, vi flyttet ballen raskere og spilte derfor en bedre kamp. Å spille hver tredje dag betyr at alle vil få muligheten og vi trenger samtlige spillere i troppen. Jeg bestemmer foran hver kamp hvem som skal starte.»

«Vi må spille hver kamp som om det skulle vært den siste. Vi er fortsatt i sesongstarten og vi har vunnet to av tre kamper. Nå skal vi spille to hjemmekamper på fire dager og er nødt til å ta seks poeng. Noen ganger vinner du på grunn av taktikk og teknikk, men jeg håper vi også vil vinne på grunn av sult og vilje. Det holder ikke å kun vinne. Jeg forventer et sultent mannskap i morgen som virkelig ønsker å vinne kampen, det er et viktig ledd på veien mot å gjøre Milan til et vinnende lag igjen.»

Tidligere Milan-spillere:

Maxi Lopez var på lån i Milan våren 2012.

Tidligere Udinese-spillere:

Cristian Zapata var i Udinese fra 2005 til 2011,

Spillere som har representert begge klubbene:

Oliver Bierhoff, Marek Jankulovski, Thomas Helveg, Giovanni Stroppa, Pablo Armero og Stefano Borgonovo.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

29.01.17 Udinese-Milan 2-1

11.09.16 Milan-Udinese 0-1

07.02.16 Milan-Udinese 1-1

22.09.15 Udinese-Milan 2-3

25.04.15 Udinese-Milan 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (3-5-2) :

G.Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Abate, Kessié, Biglia, Calhanoglu, Rodriguez; Suso, Kalinic

Udinese (4-5-1):

Scuffet; Larsen, Danilo, Nuytinck, Samir; De Paul, Barak, Behrami, Jankto, Lasagna; Lopez

Odds fra norsk tipping:

H: 1.33 U: 4.05 B: 7.25

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page