top of page

Før kamp: Milan-Udinese


Milan må finne formen før våren drar seg til. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Tirsdag 2. april 2019 kl. 19.00 norsk tid

TV: Strive Sport

To strake nederlag

For drøyt to uker siden kom Milan inn til Derby della Madonnina med en strålende rekke av resultater bak seg, men med et nederlag både mot Inter og Sampdoria i helgen begynner det å spøke for en topp 4-plassering. Et døgn etter at en gedigen tabbe fra Gianluigi Donnarumma forærte Gregorie Defrel kampens eneste scoring, gjorde Lazio jobben og knappet innpå bakfra. De lyseblå fra hovedstaden er ajour med Milan dersom de vinner hengekampen sin. Inter er 2 poeng foran mens Atalanta og Roma er henholdsvis 3 og 4 poeng bak.

På hjemmebane har Milan ligaens tredje beste statistikk, men med 9-3-3 kan Gattuso sine menn bli forbigått av både Inter, Roma og Lazio når de kommer opp i 15 kamper på eget gress. Apropos Gattuso så har hans fremtid naturligvis vært et tema etter to kamper med null poeng og svake prestasjoner både av laget og av enkeltspillere, men Leonardo har som seg hør og bør avfeid at dette er et tema. Likevel kan man være rimelig sikker på at Rino er ferdig dersom han ikke loser Milan tilbake til Champions League for første gang på 5 år.

Til dette oppgjøret er det kun langtidsskadde Giacomo Bonaventura som ikke er aktuell for en rolle på banen.

Stol-lek for managere

Som seg hør og bør har det vært kaos på managersiden i Giampaolo Pozzo sin klubb. De startet sesongen med spanske Julio Velazquez, men i november var det slutt etter kun tre seire på de første 12 kampene. Inn kom Davide Nicola, men italieneren fikk ikke ting på stell og for et par uker siden måtte han ta sin hatt og gå. Det hjalp heller ikke at Pozzo-familien tok grep i januar og flyttet Okaka, Zeegelaar og Wilmot fra Watford til Udinese. I tillegg ble Sandro og De Maio hentet inn, uten at noen innflytelsesrike forsvant ut portene.

Med minst et bein i nedrykksstriden har Igor Tudor, mannen som på de fire kampene han fikk reddet laget fra nedrykk i fjor vår (2-1-1),  kommet inn som en siste redning. Kroaten fikk en pangstart med 2-0 hjemme mot Genoa i helgen holder dem nedrykksplassen på en armlengdes avstand.

På fremmed gress er Udinese forferdelige og står med en fattig seier (Chievo) og på de 10 siste kampene har I Bianconeri skrapet sammen 2 bedrøvelige poeng.

Til denne kampen på Tudor klare seg uten Larsen og Sandro som soner karantene. I tillegg er både Barak, Samir, D`alessandro, Teodorczyk og Nuytinck ute med skade.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere hos søndagens verter har tidligere representert Milan.

Tidligere Udinese-spillere:

Cristian Zapata var i Udinese fra 2005 til 2011.

Spillere som har representert begge klubbene:

Oliver Bierhoff, Marek Jankulovski, Thomas Helveg, Giovanni Stroppa, Pablo Armero, Maxi Lopez og Stefano Borgonovo.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

04.11.18 Udinese-Milan 0-1

04.02.18 Udinese-Milan 1-1

17.09.17 Milan-Udinese 2-1

29.01.17 Udinese-Milan 2-1

11.09.16 Milan-Udinese 0-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Udinese (4-3-3):

Musso; Ter Avest, Troost-Ekong, De Maio, Zeegelar; Badu, Fofana, Mandragora; De Paul, Lasagna, Pussetto

Odds fra Betsafe:

H: 1.50 U: 4.05 B: 7.00

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page