top of page

Før kamp: Milan-Torino


Lørdag kveld får Milan besøk fra Torino og hjemmelaget har noe å revansjere etter poengtapet på bortebane tidligere denne sesongen. Alt om kampen kan du lese her! 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 27.02.16 kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viaplay

Lenge siden forrige tap

Ingen kan argumentere i mot hjemmelagets form i den siste tiden. Ikke siden det ergerlige tapet hjemme mot Bologna den 6. januar har Mihajlovic´menn gått av banen uten poeng. Ubeseiret på de siste 8 kampene i Serie A i tillegg til en seier mot Alessandria i Coppa Italia er fasiten på de 9 siste kampene. Om man legger til at Inter, Roma, Fiorentina og Napoli er blant motstanderne i denne perioden vitner det for at Milan har noe på gang, og det er lenge siden laget har vært så nære en Europacup-plass. 4 poeng opp til Europa League og 8 poeng opp til Champions League er fasiten etter 26 runder og optimismen er stor på Milanello. Så vil tiden vise om laget evner å motivere seg til en svakere motstander denne helgen, noe som har vært en stor utfordring både denne sesongen og de siste par årene. Klarer Milan å få ut det samme man har gjort mot for eksempel Inter vil ikke Torino få det enkelt i motebyen på lørdag kveld.

Hverken fugl eller fisk

Torino ligger godt plassert i ingenmannsland når det gjenstår 12 kamper. Laget er langt unna nedrykksstriden og milevis unna en Europacup-plass. Torino har slitt voldsomt mye på fremmed gress denne sesongen og har tapt halvparten av kampene som ikke har vært spilt hjemme. På bortebane står laget med 3 seire på 12 forsøk og ingen seire har kommet mot noen av de 12 øverste lagene. Legger man til grunn den prekære tabellsituasjon hvor man ikke har mulighet til å oppnå noe særlig har ikke Venturas lag allverdens å spille for på San Siro lørdag kveld. Spillerne på sin side har litt å tenke på i forhold til sommerens store begivenhet, EM i Frankrike. Flere spillere, deriblant Immobile og Baselli, har nok et ønske om å være med i Antonio Contes landslagstropp. En sterk prestasjon mot Milan, hvor garantert utsendte fra landslagsledelsen vil være på plass kan være en fin arena for spillere som må imponere for å bli tatt ut.

Sinisa Mihajlovic:

«Giampiero Ventura forsøker å psyke opp spillerne sine, og det samme må jeg forsøke å gjøre. Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Jeg har mye respekt for Ventura og jeg liker måten lagene hans spiller på. Torino er et sterkt lag som har gode pasningsspillere. De er veldig farlige i angrep og hvis noen tror det blir en enkel seier i morgen tar de skammelig feil. Vi må forsøke å vinne for enhver pris i morgen. De neste 3-4 kampene blir veldig viktige for resten av sesongen. Vi har ikke råd til å gi vekk flere poeng mot lag som vi på papiret skal slå komfortabelt. Vi må kutte avstanden til lagene over oss slik at vi kommer i posisjon til å kjempe om 3.plassen mot slutten av sesongen. Vi har tatt poeng mot Napoli og Roma, i tillegg til seire mot Inter og Fiorentina. Vi må fortsette i det samme sporet. Vi er nødt til å vinne kampen i morgen. I det motsatte oppgjøret i høst kastet vi bort 2 poeng og deres utligning kom på det første skuddet de hadde på mål. Vi må hevne oss på Torino etter den kampen, og vi er et lag med en god moral som er i stand til å klare det. Vi har tro på oss selv, men vi må bli bedre til å drepe kampene. På det grunnlaget vil jeg gjenta at innbytterne ofte spiller en avgjørende rolle. Jeg forventer mye av spillerne som jeg bytter inn i løpet av en kamp.»

Ignazio Abate:

«Hvis vi sammenligner med de siste årene forbereder vi oss til kamper med en helt annen intensitet nå, og det er godt synlig på kampene våre. Vårt fysiske nivå hjelper oss i løpet av kampene, noe som var tilfelle mot Napoli. I morgen er det en massiv kamp og jeg tror de neste kampene vil gi oss en klar indikasjon på hvor vi vil ende ved sesongslutt. Det er helt vitalt med en seier i morgen og starten blir viktig. Vi skal gå utpå å vise hvem som bestemmer på San Siro.»

Tidligere spillere:

Milan: Christian Abbiati (Spilte for Torino i 06/07) og Ignazio Abate (Spilte for Torino i 08/09).

Torino: Maxi Lopez (Spilte for Milan våren 2012).

Spillere som har representert begge klubbene:

Cesare Maldini, Gianluigi Lentini, Diego Fuser, Giovanni Galli, Valter Birsa og Ferdinando Coppola.

Se opp for:

Ciro Immobile. Italieneren slo for alvor til i Torino-drakten i 13/14 sesongen hvor han noterte seg for 22 seriemål. Dette førte til landslagsspill og en overgang til den tyske storklubben Borussia Dortmund. Bevegelige Immobile fikk det aldri til i Bundesliga og dro i sommer på lån til Sevilla. Heller ikke i Spania fikk angriperen ut potensialet sitt, men etter at 26-åringen kom tilbake til Torino i vinter har også scoringen kommet. Etter 7 kamper og 1 innhopp har det blitt 3 scoringer og 3 målgivende pasninger og spissen er igjen den trusselen han var for et par sesonger siden. Ciro er på mange måter en komplett angrepsspiller. Hurtig, bevegelig og sterk spiller som er i stand til å avslutte med begge bein såvel som hodet. En Immobile i form er alltid på vei inn i de riktige rommene og kan fort bli den største trusselen mot Milans forsvarsrekke.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

17.10.15 Torino-Milan 1-1

24.05.15 Milan-Torino 3-0

10.01.15 Torino-Milan 1-1

01.02.14 Milan-Torino 1-1

14.09.13 Torino-Milan 2-2

Utilgjengelige spillere:

Milan: Diego Lopez, Rodrigo Ely, Philippe Mexes (alle er skadet) og Riccardo Montolivo (suspendert).

Torino: Cesare Bovo, Alessandro Gazzi, Danilo Avelar (skadet) og Marco Benassi (suspendert).

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2)

Donnarumma, Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Kucka, Bertolacci, Bonaventura; Bacca, Niang

Torino (3-4-1-2)

Padelli; Maksimovic, Glik, Moretti; Zappacosta, Baselli, Vives Acquah; Peres; Belotti, Immobile

Odds fra norsk tipping:

H: 1.65, U: 3.30, B: 4.40

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page