top of page

Før kamp: Milan-Torino


På søndag sparkes endelig en ny sesong med Serie A igang igjen på San Siro når Milan får besøk av Torino. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 21. august kl. 18.00 norsk tid

TV: Viasat Sport

Vanskelig overgangsvindu

Som seg hør og bør i Milan de siste årene starter også denne sesongen med en ny manager og nå er det den tidligere storscoreren Vincenzo Montella som skal forsøke å styre skuten i riktig retning. Han hadde flere gode år i Fiorentina, men fjoråret gikk med til å redde Sampdoria fra nedrykk. Nå står han på Milanello og er i ferd med å legge bak seg en vrien sommer. Flere profiler har forlatt klubben gratis, deriblant Mario Balotelli og Alex. Samtidig har Milan vært under oppkjøp og det har vært svært begrensede ressurser knyttet til overganger så langt, men noen nye fjes har det blitt. Gianluca Lapadula scoret i bøtter og spann i Serie B i fjor, men har slitt mye med skade i sommer og det kan ta en stund før han er tilbake. Da er det godt at Carlos Bacca ser ut til å ha bestemt seg for å bli værende. Man forventer mye av fjorårets toppscorer, men colombianeren er avhengig av et godt lag rundt seg for å fungere optimalt. I tillegg har vi fått midtstopperen Gustavo Gomez på plass, men ting tyder på at tilbakevendte Gabriel Paletta blir foretrukket som Romagnoli sin makker i midtforsvaret søndag kveld.

Gammel kjenning

Bak spakene i Torino står en mann som vi kjenner godt til, nemlig Sinisa Mihajlovic. Serberen tok over som manager i Milan for et drøyt år siden, men i april ble han sparket i klubben etter flere svake resultater. Det ble dog ikke mange månedene uten arbeid, for da Giampero Ventura forlot Torino til fordel for det italienske landslaget i sommer ble Mihajlovic ansatt i Serie A-klubben. Det er liten tvil om at vi møter et lag med en ekstremt revansjelysten herre på benken, men det spørs om det er nok for Torino. Flere markante spillere har forlatt klubben i sommer og spesielt kapteinen Kamil Glik vil bli sterkt savnet i midtforsvaret, i tillegg til angriperne Fabio Quagliarella og Ciro Immobile som begge er borte fra i fjor. Inn har blant annet Adem Ljajic og Lorenze De Silvestri kommet, men laget ser unektelig svekket ut i forhold til i fjor. Forrige sesong endte med en 12. plass i Serie A hvor de hverken var involvert i nedrykk eller Europacup-kvalifisering.

Vincenzo Montella:

«Nå er det resultatene som teller og det er ingen tid for å eksperimentere. Vi må spille for å vinne ved å gjøre de tingene som vi har jobbet med så langt. Kampene mot Chelsea og Freiburg er gode eksempler på hvordan vi ønsker å fremstå.»

«Torino har byttet noen spillere fra forrige sesong, og Mihajlovic er en manager som kan gi mye energi til sine spillere. Vi kjenner hverandre som managere og våre spillere kjenner til hans filosofi, men det viktigste fokuset har lagt på oss selv og ikke vår motstander.»

«Det er noen lag som på papiret er bedre enn oss, men det er bare fint å ha noe å jobbe mot. Jeg stoler på at spillerne vil vise seg tilliten verdig og at de alltid går for å vinne. Vårt mål er å kvalifisere oss for Europa, mens jeg personlig ønsker å få gruppen til å jobbe som en enhet og øke spillernes tro på egne ferdigheter. Får vi til det kan vi nå veldig langt.»

«Honda er klar til å spille, han har skjønt hvordan jeg vil at vi skal fremstå og han kommer til å være med i morgen. Bacca jobber hardt for laget når vi ikke har ball, men hans beste kvalitet er hans nese for mål. Niang har alt som kreves for å bli en strålende spiller, men han trenger å få kontinuitet i arbeidet sitt. Han er dog fortsatt ung og kan utvikle seg mye i fremtiden.»

«Det er ikke lett for våre fans. Jeg forstår dem godt og håper at vi klarer å bringe glede tilbake til deres tilværelse ved å spille fin fotball og vinne kamper. Våre fans har en stor verdi og er vår tolvte mann i kamp. Det har de vært i fortiden og vil også være det i fremtiden.»

Tidligere spillere:

Milan: Ignazio Abate (Spilte for Torino i 08/09).

Torino: Maxi Lopez (Spilte for Milan våren 2012).

Spillere som har representert begge klubbene:

Cesare Maldini, Gianluigi Lentini, Diego Fuser, Giovanni Galli, Valter Birsa og Ferdinando Coppola.

Se opp for:

Adem Ljajic. Den fotrappe serberen spilte forrige sesong på lån i Inter, men vår nabo ønsket ikke å benytte seg av kjøpsklausulen de hadde. I Roma var det intet rom for 24-åringen og da Torino la € 8.5 millioner på bordet flyttet han på seg. Dette er en spiller som Montella kjenner godt og som presterte meget godt i Fiorentina, men har ikke slått helt til de siste årene. Ljajic kan spille i alle offensive roller og har et ekstremt farlig høyrefot. Det blir viktig å fange opp serberen i mellomrommet når han kommer inn fra kanten, for der kan han lage mye ugang.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

27.02.16 Milan-Torino 1-0

17.10.15 Torino-Milan 1-1

24.05.15 Milan-Torino 3-0

10.01.15 Torino-Milan 1-1

01.02.13 Milan-Torino 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Romagnoli, Gomez, De Sciglio; Bertolacci, Montolivo, Bonaventura; Suso, Bacca, Niang

Torino (4-3-3):

Padelli; Ajeti, Bovo, Moretti, Molinaro; Acquah, Vives, Baselli; Martinez, Belotti, Ljajic

Odds fra norsk tipping:

H: 1.78 U: 3.20 B: 3.80

3 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page