top of page

Før kamp: Milan-Torino


Etter seier og avansement i Europa League på torsdag venter Sinisa Mihajlovic og Torino til et nytt intenst oppgjør i Serie A.  

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 26. november 2017 kl. 15.00 norsk tid

TV: Viaplay

Status quo

Milan tok seg greit av Austria Wien og sendte østerrikerne hjem med 5-1 i sekken i midtuken, og sikret med det avansement til sluttspillet i Europa League. Dessverre er det ikke like lystig i den hjemlige serien.

Kun to seire på de siste syv kampene har gjort at avstanden opp til teten er blitt meget stor allerede før en tredjedel av sesongen er ferdigspilt, og før den 14. serierunden skiller det 11 poeng mellom Milan og Roma (en kamp mindre spilt) som innehar den siste Champions League-plassen. Mellom der befinner også Lazio og Sampdoria seg, og uavhengig av helgens resultater vil ikke Milan kunne klatre på tabellen.

Vincenzo Montella famler i blinde hva laguttak gjelder og på de 22 offisielle kampene som er spilt i 17/18 har manageren fortsatt til gode å stille med samme ellever to ganger. Han virker å være fast bestemt på å spille med en treer bak og på torsdag var endelig Ricardo Rodriguez tilbake der de fleste mener han bør spille, nemlig på venstre vingback. Det er ventet at han vil beholde den plassen på søndag. På topp startet han med Cutrone og Silva, som begge svarte med å score to ganger. Til tross for det er det ventet at Kalinic vil være ensom svale mot I Granata, støttet opp av Bonaventura og Suso i fremskutte roller.

Sistnevnte måtte stå over på torsdag grunnet ryggproblemer, men er klar til denne. Det er ikke Andrea Conti, Davide Calabria og Ignazio Abate. Skader på samtlige høyrebacker i klubben gjør at Fabio Borini med stor sikkerhet starter sin 11. kamp i Serie A for sesongen.

Hakk i hæl

Gjennom fjorårssesongen ble den da nyansatte Sinisa Mihajlovic båret frem av Andrea Belotti som hamret inn mål på bestilling, og I Granata endte på en fin niendeplass. I sommer klarte de mot alle odds å beholde sin toppscorer, men mistet blant annet høyreback Zappacosta (Chelsea) og Benassi (Fiorentina). I tillegg gikk låneavtalene med Hart (Manchester City), Juan Iturbe (Roma) og Castan (Sampdoria) ut. Inn kom blant andre den unge stopperen Lyanco (Sao Paulo), keeperen Sirigu og rutinerte Burdisso (Genoa), mens Niang (Milan), Rincon (Juventus), Ansaldi (Inter) N´Koulou (Lyon) og Sadiq (Roma) er blitt hentet på lån.

Det har godt bra for den serbiske manageren så langt denne sesongen også, og klubben ligger kun et poeng bak søndagens verter. Det til tross for at Andrea Belotti har mistet tre kamper med skade og kun scoret 3 ganger på de 10 opptredenene han har hatt. Det var godt hjulpet av en solid start på høsten, for i den siste tiden har det lugget fælt for Toro. Etter å ha vært ubeseiret på de fem første kampene (3-2-0) har det kun blitt 7 poeng på de siste åtte (2-2-4). Torino har dog ikke tapt på sine tre siste kamper og da de var på besøk i Milano for tre uker siden tok de et kruttsterkt poeng mot Inter (1-1).

Vincenzo Montella:

«Torino er et godt mannskap med en god manager. De er et velbalansert lag med mange alternativer og bred erfaring. De har sin egen identitet og en positiv mentalitet. Det er ingen enkel kamp å spille, men vi må ha 3 poeng.»

«Laget begynner å bli mer konstant i sine prestasjoner kampene igjennom, men vi må være ærlige å si at vi ikke har fått så gode resultater som vi burde. Vi kommer til å redusere avstanden til teten, men vi må endre mentaliteten når vi møter svakere motstand. Vi må minske avstanden mellom oss og toppklubbene.»

Tidligere Milan-spillere:

M´baye Niang (Var i Milan i perioden 2012-17)

Tidligere Torino-spillere:

Ignazio Abate (Spilte for Torino i 08/09).

Spillere som har representert begge klubbene:

Cesare Maldini, Gianluigi Lentini, Diego Fuser, Giovanni Galli, Valter Birsa, Maxi Lopez og Ferdinando Coppola.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

16.01.17 Torino-Milan 2-2

21.08.16 Milan-Torino 3-2

27.02.16 Milan-Torino 1-0

17.10.15 Torino-Milan 1-1

24.05.15 Milan-Torino 3-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (3-4-2-1) :

G.Donnarumma; Zapata, Bonucci, Romagnoli; Borini, Kessié, Montolivo, Rodriguez; Suso, Bonaventura; Kalinic

Torino (4-3-3):

Sirigu; De Silvestr, N´Koulou, Lyanco, Ansaldi; Baselli, Rincon, Obi; Falque, Belotti, Ljajic

Odds fra norsk tipping:

H: 1.65 U: 3.45 B: 4.15

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page