top of page

Før kamp: Milan-Torino


Torino kommer på besøk når Milan spiller sin tredje strake hjemmekamp.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 9. desember 2018, klokken 20.45 norsk tid

TV: Strive Sport

Kontakt med teten

Forrige helg snudde et skadeskutt Milan til seier hjemme mot Parma, og med flere andre resultater som gikk riktig vei er Milan nummer fire, med fire poeng opp til byrival Inter og et poeng ned til Lazio.

Seieren gjorde at Milan fortsatte sin sterke poengsanking på San Siro og etter syv hjemmekamper står Milan med solide 5-1-1, det er kun suverene Juventus som har dratt avgårde med alle tre poengene. Målforskjellen på eget gress er 14-10, noe som gjør Milan til et av lagene som både scorer og slipper inn mest foran egne fans. Kun Roma (18), Juventus (15) og Napoli (15) har scoret flere hjemme mens kun seks lag, inkludert de to som ligger sist, har sluppet inn flere.

Gennaro Gattuso må fortsatt klare seg uten Caldara, Romagnoli, Musacchio, Biglia og Bonaventura som er ute med skade, mens Strinic fortsatt ikke er klar til å bidra i kamp etter et langt opphold uten fotball. På den positive siden er Higuain tilbake etter suspensjon mens Andrea Conti kommer stadig nærmere A-lagsspill for hver dag som går.

Ubeseiret på bortebane

For et snaut år siden fikk Sinisa Mihajlovic fyken i Torino etter kun fire seire på de 19 første kampene. Inn kom Walter Mazzarri, og med gode resultater i siste halvdel av sesongen endte Torino innenfor topp 10. I sommer forsterket de seg kraftig og spillere som Zaza, Soriano, Meite, Izzo, Rincon og N`Koulou ankom Torino, mens Barreca var den mest profilerte spilleren som forsvant. Det var knyttet meget store forventninger til de to førstnevnte, men enn så lenge har de ikke slått til og blir til stadighet henvist til benken av Mazzarri.

Torino hadde en knalltøff seriestart med både Roma, Inter, Napoli og Atalanta på de første seks kampene, men kun Roma og Napoli maktet å ta alle tre poengene fra Mazzarri sine menn. Ellers har de slått SPAL, Chievo, Frosinone, Sampdoria og Genoa. Det plasserer dem på en flott sjetteplass før søndagens batalje på San Siro.

På fremmed gress har de delt poengene med både Inter, Udinese, Atalanta, Bologna og Cagliari, mens de har beseiret Chievo og Sampdoria. Ingen har så langt slått et gjestende I Granata. Torino er et av de gjerrigste lagene i Serie A og det er kun de tre tetlagene samt Fiorentina som har sluppet inn færre mål. Samtidig har de kun scoret 19 ganger og det er kun Parma av de 11 øverste lagene i ligaen som har scoret færre.

På torsdag spilte Torino cupkamp mot Serie C-laget Sudtirol, og favoritten tok seg enkelt videre med 3-0 på hjemmebane. Mazzarri valgte å bytte samtlige spillere fra seieren mot Genoa, og de kommer nok til kamp like uthvilte som sine motstandere. Av de som startet er det ventet at kun Baselli vil ta del i førsteelleveren på søndag.

Walter Mazzarri har helt andre forhold å arbeide i enn sine kollega, og kan skilte med et klink mannskap uten hverken skader eller suspensjoner.

Tidligere Milan-spillere:

M´baye Niang (Var i Milan i perioden 2012-17).

Tidligere Torino-spillere:

Ignazio Abate (Spilte for Torino i 08/09).

Spillere som har representert begge klubbene:

Cesare Maldini, Gianluigi Lentini, Diego Fuser, Giovanni Galli, Valter Birsa, Maxi Lopez og Ferdinando Coppola.

Managere somhar ledet begge klubbene:

Sinisa Mihajlovic ledet Milan fra sommeren 2015, men fikk fyken i april året etter. Allerede i slutten av mai ble han presentert som ny Torino-manager, men serberen fikk kun sitte i halvannet år før han igjen måtte ta sin hatt og gå.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

18.04.18 Torino-Milan 1-1

26.11.17 Milan-Torino 0-0

16.01.17 Torino-Milan 2-2

21.08.16 Milan-Torino 3-2

27.02.16 Milan-Torino 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2) :

G.Donnarumma; Calabria, Abate, Zapata, Rodriguez; Suso, Kessié, Bakayoko, Calhanoglu; Cutrone, Higuain

Torino (3-5-2-):

Sirigu; N´Koulou, Izzo, Djidji; De Silvestri, Baselli, Meite, Rincon, Ansaldi;  Falque, Belotti

Odds fra Betsson:

H: 1.86 U: 3.40 B: 4.45

2 visninger0 kommentarer

Kommentare


bottom of page