top of page

Før kamp: Milan-Shkendija


Et siste hinder gjenstår før Milan er tilbake i Europeisk midtuke-fotball.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Torsdag 17. august kl. 20.45 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har rettigheter til oppgjøret.

Enormt favorittstempel

For Milan er dette oppgjøret som en treningskamp å regne, til tross for at det er meget viktig å kvalifisere seg for Europa. Milan tok seg greit av Craiova (3-0) i forrige runde, og er store favoritter til å så makedonerne. Det vil sjokkere en hel verden dersom ikke Montella leder sine gutter til ett enkelt avansement, men Milan skal passe seg for å ikke bli selvgode. Det er nemlig et par ting som taler i mot favorittene.

Først ble nyervervelsen Lucas Biglia skadet. Den argentinske landslagsspilleren er mannen som skal styre midten for Milan, men en vond muskel gjør at han antageligvis må holde seg i ro resten av måneden.

I forrige treningskamp, der Milan møtte Betis på Sicilia, ble det tap 1-2. Det skal sies at Milan spilte en brukbar kamp i varmen og manageren lot flere spillere få prøve seg. I tillegg ble VAR avgjørende, både når Milan fikk en scoring annullert (korrekt) og da Betis scoret vinnermålet (kontroversiell straffe). Det var likevel mye positivt å ta med seg fra kampen, men effektiviteten må opp.

Varmt blir det også på torsdag, og Shkendija har allerede spilt tellende kamper i halvannen måned. Makedonerne bør være i vesentlig bedre kampform enn Milan, noe også Montella påpekte på pressekonferansen.

På skadefronten er nevnte Biglia ute, i tillegg ble ikke Romagnoli tatt ut. Midtstopperen har vært tilbake i trening sammen med lagkameratene i et par dager, men det blir ikke tatt noen sjanser med unggutten.

Fersk klubb

FK Shkendija er ikke mer enn knapt 38 år gammel og ble stiftet av albanere i det gamle Jugoslavia. De har, siden Makedonia erklærte seg uavhengige i 1991, spilt i det makedonske divisjonssystemet. De startet på nivå fire og rykket opp hvert år frem til de endte opp i den øverste divisjonen, hvor de fortsatt spiller. De er i dag et godt etablert lag og har ikke endt utenfor topp 5 siden 07/08. I 10/11 vant de sitt hittil eneste seriegull og spilte om en plass i Champions League høsten etter, men var aldri i nærheten.

Det har de heller aldri vært i Europa League-sammenheng. De har spilt kvalik i fire av de siste fem sesongene, men kun en gang tidligere har de kommet like langt som i år. Det var i fjor da de ble slaktet av Gent med 1-6 sammenlagt.

I år har de så langt sendt ut Dacia (7-0), HJK Helsinki (4-2) og Trakai (4-2), men det er ingen som forventer at lilleputtene fra Makedonia skal være i nærheten av Milan.

Vincenzo Montella:

«De er i bedre kampform enn oss. De har kommet seg gjennom de innledende rundene og slått den regjerende mesteren i hjemlandet. De har en klar kampstrategi og en veldig talentfull spiller på topp i Ibraimi. De er godt organiserte, men vi fokuserer på oss selv og konsentrerer oss om våre målsetninger. Alt er i våre hender, det eneste det kommer an på er egne prestasjoner.»

«Vi kommer i stadig bedre form og jeg har sett mye positivt på de siste treningene. Nå er det på tide å vise det i kamp. Vi skal spille fire kamper på 10 dager og jeg forventer ikke at de samme spillerne kan spille samtlige kamper.» 

Se opp for:

Besart Ibraimi. Angriperen har en meget innholdsrik karriere bak seg med et opphold hos den tyske storklubben Schalke 04 i 10/11 som det kanskje største høydepunktet. Der fikk han 6 kamper i Bundesliga, men tegnet seg aldri på scoringslisten og var ferdig i klubben etter kun en sesong.

Ibraimi signerte for Shkendija i 2015 og har scoret fantastiske 50 seriemål på 73 kamper, til tross for at det er et moderat nivå han spiller på er det ingen tvil om at han vet hvor målet står. I sommer har han spilt samtlige seks Europa League-kamper og nettet 5 ganger for klubben sin. Han er også makedonsk landslagsspiller, men siden debuten i 2009 har Ibraimi spilt 12 kamper uten å score. Han ble i 2016 kåret til årets spiller i Makedonia.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

G. Donnarumma; Conti, Bonucci, Musacchio, Rodriguez; Kessié, Locatelli, Çalhanoglu; Suso, Silva, Borini

Shkendija (4-2-3-1):

Zahov; Todorovski, Bejtulai, Cuculi, Celikovic; Alimi, Totre; Radeski, Hasani, Stenio; Ibraimi

Odds fra norsk tipping:

H: 1.13 U: 7.95 B: 24.00

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page