top of page

Før kamp: Milan-Sassuolo


Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 25.10.15 kl. 15.00

TV: Viaplay

Søndag er det duket for den niende runden av Serie A, når Milan får besøk av høytflyvende Sassuolo hjemme på San Siro. Les alt om kampen her!

Et lag i fremgang

Høsten 2013 var Sassuolo klar for landets øverste serie for første gang i historien, og har siden den gang etablert seg i Serie A. De reddet plassen med et nødskrik, to poeng foran Catania som rykket ned. Forrige sesong ble laget nummer 12, tre poeng bak Milan. Denne sesongen har laget tatt nye steg, og har foreløpig kun et tap på sine åtte første seriekamper. Napoli, Palermo og Lazio er bare noen av lagene de har beseiret så langt, i tillegg til at de spilte uavgjort borte mot en såpass god motstander som AS Roma. Akilleshælen de første to sesongene på det øverste nivået var en høy andel innslupne mål. I år kan det se ut som de har gjort de nødvendige justeringene, og står med kun 8 baklengs så langt. Kun Inter og serieleder Fiorentina er tettere foran eget mål. Dette har ført ”I Neroverdi” opp på en femte plass.

Målrike oppgjør

Kampene lagene imellom har, siden Sassuolo rykket opp, bydd på mye dramatikk og mange scoringer. Hele 21 mål har det blitt på de fem oppgjørene siden 2014 ( fire seriekamper og en kamp i Coppa Italia). Milan har 2-0-3 og 10-11 i målforskjell. Syv av målene Milan har sluppet inn på disse kampene har kommet fra en ikke ukjent angriper ved navn Berardi. Mer om han senere.

Lite tegn til bedring

Milan famler i blinde, og mens spekulasjonene går om både misnøye blant spillerne og stadig mindre tillitt til treneren fra styrets side, må gutta prøve å nok en gang reise kjerringa, etter 1-1 borte mot Torino sist. Selv om ikke resultatet er helt skandale, er det måten ting foregår på som gir flere tegn til bekymring. Det står skrevet i stjernene at laget kommer til å slippe inn mål om man tillater avslutninger mot egen keeper, og selv trenger Milan en drøss med muligheter for å få nettsus. Mihajlovic forsøkte seg med en formasjonsendring uten særlig hell sist, og det blir spennende å se hvordan han disponerer laget denne gangen. Det som virker sikkert er at ikke Montolivo kan starte om man ønsker balltempo sentralt i banen.

Montolivo før kampen

Milans kaptein Riccardo Montolivo deltok på lørdagens pressekonferanse sammen med Trener Mihajlovic og visekaptein Nigel De Jong. Dette hadde midtbanespilleren å si om kampen:

”Sassuolo er et godt lag, men vi fokuserer på oss selv. Vi må være besluttsomme og vise karakter. Jeg tror det er nøkkelfaktorene for å vinne denne kampen. For 10 år siden var Milan et dominerende lag på et høyt internasjonalt nivå. Det var et lag sammensatt av en rekke klassespillere. Når du mister stjerner av det kaliberet, er det vanskelig å levere samme resultater. Det er uansett ingen unnskyldning for hva vi har levert de 2-3 siste årene. Vi har kvalitet i laget vårt og jeg er sikker på at vi vil få skuta på rett kjøl.”

Se opp for:

Domenico Berardi. Den unge italieneren har alle kvaliteter som skal til for å utnytte ett til nå vaklende Milan-forsvar. Angrepsspilleren er hurtig, bevegelig og teknisk. Kun en nettkjenning så langt, og har litt igjen til forrige sesong, da han endte på 25 målpoeng (15+10). Det blir viktig å holde ekstra øye til den italienske landslagsspilleren. Han har en tendens til å bli litt het i toppen, noe som 13 gule og 1 rødt kort i forrige sesong vitner om. Denne svakheten bør rutinerte Milan-spillere utnytte for å få talentet til å miste fokus på kampen. Er han helt opptatt av arbeidsoppgavene på banen har Romagnoli & co. en stor oppgave foran seg. Forrige gang lagene møttes noterte unggutten seg for hattrick i Sassuolos 3-2 seier.

Siste fem møter mellom lagene:

17.05.15 Sassuolo-Milan 3-2

13.01.15 Milan-Sassuolo 2-1 (Coppa Italia)

06.01.15 Milan-Sassuolo 1-2

18.05.14 Milan-Sassuolo 2-1

12.01.14 Sassuolo-Milan 4-3

Forventede lagoppstillinger:

Sassuolo (4-3-3)

Consigli; Vrasljko, Acerbi, Cannavaro, Peluso; Missiroli, Magnanelli, Biondini; Berardi, Falcinelli, Sansone

Milan (4-3-3)

Diego Lopez; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Kucka, De Jong, Montolivo; Cerci, Adriano, Bonaventura

Odds fra norsk tipping:

H: 1.68 , U: 3.35, B: 4.10

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page