top of page

Før kamp: Milan-Sassuolo


Etter et sterkt poeng borte mot Fiorentina venter en av Milans marerittmotstandere hjemme på San Siro.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 02. oktober kl. 18.00 norsk tid

TV: Viasat Sport

Solide

Milan er kommet inn i en fin flyt og har ikke sluppet inn mål på de tre siste kampene, noe som har gitt Montella sine gutter syv poeng. Både defensivt og offensivt ser det bedre ut enn på lenge, og spesielt sammensetningen av laget og flyten virker å nærme seg noe Milanistas kan være bekjent av.

Det ble med et poeng borte mot Fiorentina sist, en kamp som kunne bikket begge veier. Milan var svært nære på slutten, men dommeren så ikke at Adriano ble feid over ende langt inne i overtiden og dermed endte det 0-0. Laget har ikke sluppet inn mål på sine tre siste kamper og kun et på de fire siste. Om laget har tatt noen steg i angrepsspillet er det lov til å håpe på tre nye poeng på San Siro i morgen.

Sassuolo er langt i fra noen drømmemotstander for Milan, det heller mer mot et mareritt. Siden Sassuolo rykket opp for første gang i 2013 har lagene møtt hverandre seks ganger i seriesammenheng og Milan har 2-0-4. Man har altså kun maktet å slå et ferskt lag to ganger på seks oppgjør, og en spesiell spiller skal få mye av æren for det. Domenico Berardi har regelrett herjet med Milan og hvem glemmer vel hans fire scoringer mot Milan i januar 2014? I sesongen etter leverte han to målgivende pasninger i det første oppgjøret før han selv satte inn tre kuler på hjemmebane. Milan skal prise seg lykkelig for at italieneren ikke har vært på banen på over en måned og neppe blir å se på San Siro på søndag heller.

Eventyret Sassuolo

Sassuolo avsluttet fjorårets sesong på sjette plass, fire poeng foran Milan. I år spiller de dermed i Europa League, og I Neroverdi har hatt en enorm fremgang siden opprykket i 2012/13-sesongen. Høsten 2013 var deres første opptreden i Serie A noen sinne, og laget har tatt store steg hele veien. I deres første møte med toppdivisjonen reddet de så vidt plassen før de fulgte opp med en 12-plass i 2014/15. I fjor ble det altså en sjetteplass og i høst vant de sin første Europacup-kamp mot spanske Athletic Club med 3-0.

Anført av Eusebio Di Francesco har laget begeistret mange og spesielt den tidligere trioen på topp (Berrardi-Zaza-Sansone) var et mareritt å møte. Simone Zaza (nå West Ham) mistet de allerede før fjoråret, men han ble erstattet av Gregoire Defrei fra Atalanta og Zaza ble aldri savnet nevneverdig. Nå er det kun Domenico Berardi som er igjen fra den dødelige trioen, men han har vært ute med skade siden 0-3 tapet mot Pescara i slutten av august og blir neppe å se på søndag.

Foran årets sesong mistet de både Sime Vrsaljko og Nicola Sansone, to helt sentrale spillere i fjorårets sesong. Så langt har Di Francesco forsøkt med flere alternativer på back og kant, uten å helt finne den riktige kombinasjonen. For Milans del er det lov å håpe at de famler i blinde en liten stund til.

Sassuolo har startet årets Serie A på varierende vis, og står med 3-0-3 etter seks serierunder. Hjemme har de vunnet to og tapt en, mens på bortebane er det en seier og to nederlag. De to siste bortekampene har endt med tap (Juventus og Chievo), men som nevnt har Sassuolo hatt et meget godt tak på Milan siden opprykket.

Vincenzo Montella:

«Vi møter et veldig sterkt lag, og det blir for dumt å tro at de er slitne selv om de spilte i Europa på torsdag. De har spilt sammen ganske lenge nå, og det går mye på automatikk. De er også gode på dødballer så det er ingen tvil om at det blir en både vanskelig og viktig kamp for oss .Vi vil gjøre alt for å vinne, spesielt siden Presidenten nylig hadde bursdag.»

«Det er ingen behov for å rullere på laget. Jeg har flere muligheter og jeg forsøkte Adriano på trening, men ingen avgjørelser er tatt enda. Jeg vurderer ulike alternativer.»

Tidligere Milan-spillere:

Franceso Acerbi spilte for Milan høsten 2012, mens Alessandro Matri dro fra Milan til Sassuolo foran årets sesong.

 Tidligere Sassuolo-spillere:

Andrea Poli spilte for Sassuolo sesongen 2008/09.

Ledere som har representert begge klubbene:

Juventus-manager Massimilliano Allegri har ledet begge lagene. Han styrte spakene i Sassuolo i sesongen 2007/08 mens han ledet Milan fra sommeren 2010 og fikk sparken i januar 2014.

Se opp for:

Gregoire Defrel. Etter at Simone Zaza forlot klubben i fjor sommer ble Defrel hentet inn som erstatter, og det har fungert bortimot optimalt for Sassuolo. Forrige sesong stod franskmannen for syv mål og tre assists, mens han i år har åpnet med tre scoringer på fem kamper. Han har til stadighet blitt sammenlignet med tidligere Milan-spiller Jeremy Menez, og det med god grunn. Han er både hurtig og meget teknisk, i tillegg til gode avslutningsegenskaper. Det som er det største forskjellen mellom de to franskmennene er at Defrel gjerne serverer sine lagkamerater, noe Menez forsøkte å unngå så langt det var mulig. Med Berardi ute er Defrel den største offensive trusselen Sassuolo kommer med og det er viktig at men ikke bruser opp i 25-åringen, for han er virkelig mannen til å dra av sin oppasser.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

06.03.16 Sassuolo-Milan 2-0

25.10.15 Milan-Sassuolo 2-1

17.05.15 Sassuolo-Milan 3-2

06.01.15 Milan-Sassuolo 1-2

18.05.14 Milan-Sassuolo 2-1

Utilgjengelige spillere:

Luca Antonelli, Cristian Zapata, Mati Fernandez og Andrea Bertolacci (alle skadet).

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli; De Sciglio; Kucka, Montolivo, Bonaventura; Suso, Bacca, Niang

Sassuolo (4-3-3):

Consigli; Lirola, Acerbi, Letschert, Peluso; Biondini, Magnaelli, Pellegrini; Politano, Defrel, Ragusa

Odds fra norsk tipping:

H: 1.62 U: 3.45 B: 4.35

1 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page