top of page

Før kamp: Milan-Sassuolo


Etter to kamper uten seier i Serie A på Milan tilbake på hesteryggen.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 08. april 2018 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasport 2

Adjø til Champions League

Etter at Milan vinket adjø til Europa League etter et dobbelt tap mot Arsenal (1-5) var topp fire i Serie A det eneste håpet for å kunne spille i Champions League til høsten, men et poeng på de to kampene mot Juventus og Inter gjør situasjonen vanskelig.

Milan er, til tross for disse fire kampene, i jevnt over god form og det er kun Juventus som har tatt flere poeng i ligaen gjennom 2018.

Både Roma, Inter og Lazio, de tre lagene som ligger foran Milan med henholdsvis 9, 8 og 6 poeng har alle noen tøffe kamper igjen på programmet, og selv om Gattuso sine menn ligger et stykke bak er det ikke umulig å ta igjen to av de lagene. Dersom det skulle skje er det et ubestridt krav at Sassuolo drar fra Milano uten poeng søndag kveld.

På San Siro kom det forrige tapet 23. desember og på det siste 5 seriekampene har det blitt fire seire og en uavgjort. Hjemmelaget bør dermed ha en god følelse når de løper ut på gresset foran sine fans.

Gennaro Gattuso mangler fortsatt Abate og Conti, men kan glede seg over at Biglia har sonet sin karantene og er tilbake her. Ellers er det ikke meldt om noen problemer på Milanello.

På bedringens vei

Etter opprykket i 2013 har I Neroverdi vært i konstant progresjon, men forrige sesong sa det stopp og for første gang ledet ikke Eusebio Di Francesco sitt mannskap til en bedre tabellposisjon enn året før. Sassuolo ble nummer 12, men 48-åringen ble likevel hentet til storklubben Roma og Cristian Bucchi tok over Sassuolo.

Likesom Milan hadde Sassuolo en fryktelig svak høst og den 27. november, samme dag som Vincenzo Montella fikk fyken i Milan, ble Cristian Bucchi løst fra sin kontrakt med Sassuolo. Inn kom Giuseppe Iachini, en mann i 50-årene med over 400 kamper i det italienske seriesystemet (deriblant over 100 for Fiorentina) og over 15 års trenererfaring fra de øverste nivåene i landet.

Managerskiftet fikk en umiddelbar effekt og I Neroverdi klatret oppover på tabellen, men da 2017 ble byttet ut med 2018 sa det stopp og laget gikk 9 strake kamper uten seier, deriblant tapte de 0-7 for Juventus og 0-3 både mot Lazio og Atalanta.

Det sendte laget tilbake i nedrykksstriden, men 2-3-0 på de fem siste kampene har gitt Iachini litt pusterom. Per dags dato er det 5 poeng ned til nedrykk og sjansene for den sjette strake sesongen i Serie A lever i beste velgående.

Til dette oppgjøret må Sassuolo klare seg uten Letschert og Goldaniga som begge er ute med skade, i tillegg er den store stjernen og Milan-dødaren Berardi tvilsom. Angriperen ble byttet ut etter en drøyt time i midtuken og situasjonen evalueres.

Tidligere Milan-spillere:

Francesco Acerbi og Alessandro Matri har begge en relativt trist fortid som Milanistas.

Tidligere Sassuolo-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere spilt for søndagens verter.

Spillere som har representert begge klubbene:

Andrea Poli spilte for Sassuolo på utlån fra Sampdoria sesongen 2008/09. Han fikk også 90 kamper for Milan før han gikk til Bologna i fjor sommer.

Managere som har ledet begge klubbene:

Juventus-manager Massimilliano Allegri har ledet begge lagene. Han styrte spakene i Sassuolo i sesongen 2007/08 mens han ledet Milan fra sommeren 2010 og fikk sparken i januar 2014.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

05.11.17 Sassuolo-Milan 0-2

26.02.17 Sassuolo-Milan 0-1

02.10.16 Milan-Sassuolo 4-3

06.03.16 Sassuolo-Milan 2-0

25.10.15 Milan-Sassuolo 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Biglia, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Sassuolo (3-5-2) :

Consigli; Peluso, Acerbi, Dell´Orco; Lirola, Sensi, Mazzitelli, Missiroli, Rogeiro; Babacar, Politano

Odds fra norsk tipping:

H: 3,00 U: 3,25 B: 2,02

25.10.15 Milan-Sassuolo 2-1

17.05.15 Sassuolo-Milan 3-2

Forventede lagoppstillinger:

Sassuolo (4-3-3) :

Consigli, Peluso, Acerbi, Cannavaro, Gazzola, Sensi, Manganelli, Missiroli, Politano, Ragusa, Falcinelli

Milan (3-4-1-2):

G.Donnarumma, Zapata, Bonucci, Romagnoli, Borini, Rodriguez, Kessie, Locatelli, Calhanoglu, Suso, Kalinic.

Odds fra Betsson:

H: 1.47 U: 4.40 B: 6.70

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page