top of page

Før kamp: Milan-Sassuolo


Milan er i dytten og har favorittstempelet før hjemmekampen mot formsvake Sassuolo. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 2. mars 2019 kl. 18.00 norsk tid

TV: Strive Sport

I flytsonen

Ting er positivt i Milano om dagen som i midtuken dro til hovedstaden og gjorde det nødvendige mot Lazio (0-0). Det forrige serietapet kom på eget gress den 22. desember, og siden den gang har Milan spilt 8 kamper uten å avgi poeng. I tillegg har det blitt to seire og en uavgjort i Coppa Italia, samt det forsmedelige tapet mot Juventus i Supercupen.

Hjemme på San Siro flyter ting fint om dagen og Milan står med fire seire og en uavgjort på de fem siste. Helt der framme har Piatek vært en åpenbaring, men minst like viktig er det at Gattuso har satt laget defensivt og Donnarumma har kun sluppet inn 5 mål på  de siste 14 kampene.

Milans gode form, sett i lys av rivalenes, gjør at det ser positivt ut med tanke på en topp 4-plassering. Etter 25 serierunder er Milan kun 2 poeng bak Inter, mens Roma er ett poeng bak. Atalanta, Lazio, Sampdoria og Fiorentina ser alle ut til å falle av.

Til denne kampen mangler fortsatt Caldara, Zapata & Bonaventura. De to førstnevnte nærmer seg et comeback og det er planlagt at Caldara skal spille for Primavera-laget i helgen. For Jack sin del er han ut frem til neste sesong.

I ingenmannsland

Til tross for å ha blitt dømt nord og ned i sommer startet Sassuolo sesongen på ypperlig vis, men manglende evne til å sette sammen en skikkelig rekke med seire gjør at de har plassert seg under midten av tabellen.

På tross av fire poeng mot Inter og uavgjort mot Sampdoria, Lazio og Fiorentina har poengene stort sett kommet mot lag man hadde forventet at Sassuolo skulle kjempe mot, og plasseringen bør i så måte ikke være noen overraskelse. I skrivende stund er de 7 poeng unna sjetteplassen, og med kun en seier siden midten av desember ser det ikke ut til at Roberto De Zerbi sine gutter skal klare å melde seg på i kampen om en Europacup-plass. På den andre siden er laget et sjumilssteg unna nedrykk og I Neroverdi kan bruke våren på å forbedre seg uten for mye press på skuldrene.

I januar stod Sassuolo for en av de mest overraskende overgangene i Europa da Boateng forlot klubben til fordel for Barcelona, men utover det skjedde det ingen endringer av betydning i troppen.

Til helgens kamp må De Zerbi klare seg uten suspenderte Duncan samt Sernicola og Marlon som er ute med skade.

Tidligere Milan-spillere:

Alessandro Matri og Manuel Locatelli har en fortid i Milan. Sistnevnte er på lån i Sassuolo, som har forpliktet seg til å kjøpe den unge midtbanespilleren ved sesongslutt.

Tidligere Sassuolo-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere spilt for søndagens verter.

Spillere som har representert begge klubbene:

Andrea Poli og Kevin-Prince Boateng har representert både Milan og Sassuolo.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

30.09.18 Sassuolo-Milan 1-4

08.04.18 Milan-Sassuolo 1-1

05.11.17 Sassuolo-Milan 0-2

26.02.17 Sassuolo-Milan 0-1

02.10.16 Milan-Sassuolo 4-3

06.03.16 Sassuolo-Milan 2-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Bakayoko, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Sassuolo (4-3-3):

Consigli; Lirola, Peluso, Ferrari, Rogerio; Magnanelli, Locatelli, Sensi; Berardi, Babacar, Djuricic

Odds fra Betsafe:

H: 1.47 U:4.30  B: 6.85

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page