top of page

Før kamp: Milan-Sampdoria


Det gjenstår kun fire seriekamper i 2015, og den første av disse er hjemme mot Mihajlovic´ tidligere arbeidsgiver Sampdoria. Les alt om kampen her!

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 28.11.15 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Svake gjester

Lørdagens gjester Sampdoria er virkelig ikke i form, og har en stor jobb foran seg om de skal kopiere fjorårets fine syvende plass. Det har kun blitt en seier på de siste åtte seriekampene, noe som gjør at de ligger på tolvte plass. Under Mihajlovic´ ledelse var Sampdoria i fjor blant de gjerrigste lagene i Serie A, og det var faktisk bare fire lag som slapp inn færre mål (deriblant tet-trioen Juventus, Roma og Lazio). I år er det helt andre arbeidsforhold for sisteskansen Viviano. Kun fem lag har sluppet inn flere mål. Det har ført til at Walter Zenga, som erstattet Mihajlovic i sommer, fikk sparken for et par uker siden. Han er erstattet med Vincenzo Montella. Han debuterte med et 0-1 tap borte for Udinese i forrige runde, og er følgelig på jakt etter sine første poeng som manager for ”Blucerchiati”.

Mulighet for å klatre 

For hjemmelagets del ble det en skuffende tur hjem fra Torino forrige helg. Laget tapte kun 1-0, men man fikk aldri følelsen av at det var en jevn kamp. Milan varierer fortsatt mye i prestasjonen, og er inne i en ny, svak periode. På tross av 3-1 seier borte mot Lazio står laget med kun fire poeng på de siste tre kampene. Dette gjør at klubben er nummer syv etter de første tretten rundene, hele ti poeng bak byrival Inter og åtte poeng opp til Champions League-kvalifisering. Napoli spiller hjemme mot Inter på mandag, så kampen mot Sampdoria bør vinnes for å knappe innpå teten.

Sinisa Mihajlovic:

” Vi gjorde noen endringer etter kampen mot Napoli, og etter det har vi tatt to poeng i snitt per kamp. Jeg er sikker på at vi kommer til å opprettholde det snittet i de kommende kampene. Vi har all den kvaliteten i laget for å ha samme snitt frem til sesongen er halvspilt. Vi kom tregt i gang med sesongen, men bortsett fra kampen mot Napoli, så spilte vi de tøffeste oppgjørene på bortebane. Jeg tror det betyr at vi kan gjøre det mye bedre i andre halvdel av sesongen. Sampdoria er et tøft lag å møte. Fra midten og opp har de spillere som kan avgjøre kamper når som helst. Det kommer til å bli en vanskelig kamp for oss. Jeg ønsker Montella og min tidligere president det beste.”

Ignazio Abate:

”Formasjonen vi bruker er ikke avgjørende, det er lagets innstilling og forberedelse til kampen som er viktig. I morgen må vi være besluttsomme og ta hjem tre poeng. Det har vært store endringer i klubben med en ny trener og mange nye spillere. Alt er en del av en prosess og vi kommer til å finne det riktige balansen etter hvert.”

Se opp for:

Eder. Den brasilianske-fødte italieneren har spilt i Italia siden overgangen til Empoli i 2006, og har i 2015 også spilt seg til en fast plass i Antonio Contes landslagstropp. Han er Samdorias toppscorer så langt med ni nettkjenninger, og selv om han har hatt ett brukbart antall scoringer de to siste sesongene har han aldri vært så het som nå. Kun Napoli-spiss Higuain har flere seriemål enn lørdagens motstander. Sammen med Muriel utgjør 29-åringen en særdeles bevegelig angrepsduo som fort kan gjøre livet surt for Romagnoli & co.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

12.04.15 Milan-Sampdoria 1-1

08.11.14 Sampdoria-Milan 2-2

23.02.14 Sampdoria-Milan 0-2

28.09.13 Milan-Sampdoria 1-0

13.01.12 Sampdoria-Milan 0-0

Spillertropper:

Milan:

Keepere: Abbiati, Donnarumma, Livieri.

Forsvar: Antonelli, Alex, Abate, Calabria, De Sciglio, Rodrigo Ely, Mexes, Romagnoli, Zapata.

Midtbane: Bonaventura, Nocerino, Josè Mauri, Kucka, Montolivo, Poli, Suso, Honda

Angrep: Bacca, Cerci, Luiz Adriano, Niang

Sampdoria:

Keepere: Brignoli, Puggioni, Viviano.

Forsvar: Cassani, De Silvestri, Mesbah, Pereira, Regini, Silvestre.

Midtbane: Barreto, Carbonero, Christodoulopoulos, Fernando, Ivan, Palombo, Rocca, Soriano.

Angrep: Bonazzoli, Cassano, Eder, Muriel, Rodriguez.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3)

Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Montolivo, Poli, Bonaventura; Cerci,

Bacca, Niang

Sampdoria (4-3-1-2)

Viviano; De Silvestri, Silvestre, Moisander,, Regini; Carbonero, Fernando, Barreto; Soriano; Muriel, Eder

Odds fra norsk tipping:

H:1.50 , U: 3.55, B: 5.30

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page