top of page

Før kamp: Milan-Sampdoria


Milan står foran en tøff utfordring når de møter ubeseirede Sampdoria på bortebane.

Hvor: San Siro

Når: Søndag 18. februar 2018 klokken 20.45 norsk tid

TV: Viasport 2

Ubeseiret i 2018

Milan er  i fin form foran møtet med Sampdoria og kommer rett fra to storseire ( 0-4 & 0-3), men det har vært mot relativ svak motstand og det er noe helt annet son venter her.

I møtene med lag som ligger over på tabellen har Milan levert fryktelig svakt så langt, men fikk sesongens første seier mot teten da de slo Lazio i slutten av februar. Totalt sett er Gattuso sine gutter i fin form og har solide 5-3-0 på de åtte siste kampene (inkludert uavgjort i Coppa Italia & seier i Europa League). Enda mer gledelig er det at laget ser bedre ut både offensivt og defensivt enn på lenge, og det har bare blitt 4 baklengs i løpet av nevnte periode.

Dette har gjort at Milan i det minste er på skuddhold i kampen om Europa. Det er fortsatt langt opp til fjerdeplassen (9 poeng), men det er kun 3 poeng opp til søndagens motstander som for øyeblikket har den siste Europa League-plassen. Milan går inn i en ekstremt viktig periode og både Roma, Inter og Juventus venter i løpet av den neste drøye måneden.

Gennaro Gattuso må garantert unnvære Storari og Conti som begge er skadet, mens det er noe tvil om Kalinic kan bli klar til oppgjøret. I tillegg er viktige Kessié suspendert (5 gule kort) og det blir spennende å se hvordan midtbanen ser ut i den første seriekampen uten ivorianeren denne sesongen.

Fin form, men svake borte

Sampdoria tok en sterk seier forrige gang lagene møttes og var ubeseiret helt frem til runde 7, hvor de fikk juling av Udinese (0-4). De kom kjapt tilbake på hesten og da de i den 13. runden slo Juventus på hjemmebane stod Giampaolo sine gutter med 26 poeng på 13 kamper. Deretter plukket Doria kun 1 poeng på de neste fem kampene og laget falt ned fra en meget sterk posisjon. På 2017 sin nest siste dag var de tilbake på vinnersporet og siden har laget, anført av en strålende Quagliarella, tatt 17 poeng på 7 kamper. Det er med andre ord et formsterkt mannskap som gjester San Siro, og i skrivende stund ligger de 3 poeng foran Milan.

Det er først og fremst på eget gress Sampdoria har vært solide denne sesongen, og det er kun Napoli og Juventus som har tatt flere poeng på hjemmebane. Det betyr, tabellposisjonen tatt i betraktning, at de sliter relativt mye på bortebane. Kun tre ganger har de vunnet, men i forrige bortekamp mot Roma (0-1) brøt de en rekke på fire kamper uten seier (0-1-3). I Blucerchiati bør dermed være stinn av selvtillit før dommeren blåser i gang kampen på San Siro.

Til dette oppgjøret må Giampaolo klare seg uten den suspenderte keeperen Belec og den belgiske midtbanespilleren Praet.


Slik gikk det sist

Da lagene møttes i Genova i fjor høst gjorde Duvan Zapata stort sett som han ville med Milans trebacksinje bestående av Bonucci, Romagnoli og Zapata. Colombianeren var et konstant uromoment og sendte vertene i ledelsen med 20 minutter igjen. Eks-Interista Ricky Alvarez avgjorde kampen på overtid, en kamp som fra Milans side var preget av mange personlige feil og utallige balltap.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i dagens Sampdoria-tropp har tidligere spilt for Milan.

Tidligere Sampdoria-spillere:

Alessio Romagnoli var på lån fra Roma til Sampdoria for tre år siden og spilte 30 seriekamper for klubben gjennom 2014/15.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alberigo Evani, Ruud Gullit, Pietro Vierchowod, Clarence Seedorf, Luca Antonini, Antonio Cassano, Djamel Mesbah & Andrea Poli.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

24.09.17 Sampdoria-Milan 2-0

05.02.17 Milan-Sampdoria 0-1

16.09.16 Sampdoria-Milan 0-1

17.04.16 Sampdoria-Milan 0-1

28.11.15 Milan-Sampdoria 4-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Montolivo, Biglia, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Sampdoria (4-3-1-2) :

Viviano; Berezynski, Silvestre, Ferrari, Murru; Barreto, Torreira, Linetty; Ramirez; Quagliarella, Zapata

Odds fra norsk tipping:

H: 1.65 U: 3.45 B: 4.15

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bình luận


bottom of page