top of page

Før kamp: Milan-Roma


Vi er ved veis ende hva årets sesong i Serie A angår og Roma kommer på besøk til San Siro for å gi ligaen en verdig avslutning på 2015/16. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 14. mai kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Avhengig av rivalens suksess

Det kunne bli skrevet side opp og side ned om Milans sesong og alle nedturene vi har vært vitne til denne sesongen, men den negativiteten som har preget 2015/16 skyves nå til side og vi er takknemlige for at det ikke er en betydningsløs kamp lørdag kveld. Milan har fortsatt muligheten til å kvalifisere seg for Europa League gjennom å bli nummer 6 i ligaen og for at det skal kunne skje er premissene klare. Inter må slå Sassuolo på bortebane samtidig som Roma må sendes tilbake til hovedstaden uten poeng. Om det skulle skjære seg finnes det enda et potensielt utfall for å få Milan ut i Europa, nemlig å beseire Juventus i Coppa Italia-finalen den 21. mai.

Formen til Milan under Brocchi har ikke vært spesielt mye å juble over og han står med 2-2-1 siden han tok over kontrollen etter Mihajlovic. Tallene i seg selv er ingen skandale, men motstanderne har vært av den svakere sorten og 3-3 mot Frosinone i forrige hjemmekamp skremmer neppe sølvjagende Roma. Mot Bologna sist ble det seier med 1-0, men Milan spilte mot 10 mann i 80 minutter og måtte ha et straffespark for å få inn sin eneste scoring i det oppgjøret.

Svake på vinterstid

Fra da startskuddet gikk i august og ut over høsten så Roma ut som et lag som kunne kjempe om Scudettoen helt inn, men etter kun en seier på de siste 10 kampene fikk Rudi Garcia sparken i den evige stad på nyåret og et ligagull så ikke lenger ut som en mulighet. Inn kom en gammel kjenning i Luciano Spalletti og sammen med blant andre innlånte Stephan El Shaarawy snuddde italieneren om på situasjonen i den evige stad. Siden managerens ankomst står Roma med råsterke 13-4-1 i seriesammenheng og ligger kun 2 poeng bak Napoli på sølvplass og Roma har for lengst sikret seg en ny sesong i Champions League. Kun den suverene seriemesteren Juventus har slått Roma under Spalletti, og det tapet kom helt tilbake i hans andre kamp som manager i slutten av januar. Siden det tapet har det blitt 16 kamper uten nederlag og blant triumfene finnes det nedsablinger av Lazio (4-1), Palermo (5-0) og Fiorentina (4-1), samt en 1-0 seier mot Napoli.

Cristian Brocchi:

«Det er en enorm kamp i morgen og jeg vil bruke den til å finne de spillerne jeg kan stole på i cupfinalen. De som spiller i morgen må vise meg hvor mye de ønsker det og de må ha den riktige innstillingen før finalen. På den korte tiden som vi har hatt med laget har jeg forsøkt å gi samtlige en mulighet. De eneste som ikke har startet en kamp er Locatelli og Simic og jeg har fulgt med på alle sammen. I morgen håper jeg å se en rekke spillere som er villige til å krige seg til en startplass i finalen. Jeg har i hele min karriere hatt et enormt ønske om å vinne. Min karakter og personalitet er bygd opp slik at jeg alltid gir 100% for å vinne. Noen ganger skjer det ting i løpet av kampene som gjør at du ikke får det resultatet du ønsker, men jeg har en vinnermentalitet. Jeg er skuffet over at vi har mistet sjetteplassen, men vi har gitt alt i tillegg til at vi har vært uheldige. Det at Sassuolo har tatt 9 poeng på de tre siste kampene har vært uheldig for oss. Vi har kastet bort en del poeng, og har tatt 8 poeng på 5 kamper, vi hadde bare trengt 2 poeng til for å være nummer 6. Vi spilte ikke så dårlig i første omgang mot Bologna, men utvisningen forandret kampen. Hadde de ikke blitt redusert til 10 mann ville de satset mer fremover. Så fort de fikk det røde kortet la de seg bakpå og vi flyttet ballen for sent. Vi har forbedret oss i forhold til ballbesittelsen, men det hjelper lite når vi ikke har vunnet kampene. Som manager er jeg nødt til å bruke fokus på spillere som ikke gjør det de har fått beskjed om.» 

Tidligere Milan-spillere:

Stephan El Shaarawy er på utlån fra Milan til Roma frem til sommeren.

 Tidligere Roma-spillere:

Philippe Mexes, Jeremy Menez, Andrea Bertolacci og Alessio Romagnoli har alle en fortid i Roma.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alberto Aquilani, Daniele Massaro, Cafu, Christian Panucci, Carlo Ancelotti og Aldo Maldera har spilt kamper for både Milan og Roma.

Managere som har ledet begge lag:

Nils Liedholm og Fabio Capello har styrt begge skutene.

Se opp for:

Stephan El Shaarawy. Det er av sine egne man skal få det. En kjent utsagn for de fleste og mange, uavhengig av hvilket lag det måtte dreie seg om, har opplevd nettopp det. Etter et mislykket halvår i Monaco valgte Milan å sende den lille faraoen på lån til Roma ut sesongen, og ingen andre enn Milan selv kan angre på den avtalen. El Shaarawy fikk raskt en nøkkelrolle i Spalletti sitt mannskap og har nettet 7 ganger og står med 2 målgivende pasninger på 14 seriekamper i den burgunderrøde drakten. Rask, smidig, bevegelig og sprudlende i spillestilen har kjennetegnet El Shaarawy anno 2016, og Roma har muligheten til å hente spilleren permanent for € 13 millioner i sommer. Målene har ikke kommet like hyppig som de gjorde ved hans ankomst, men han avgjorde Romas forrige bortekamp mot Genoa med sin 3-2 scoring like før full tid.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

09.01.16 Roma-Milan 1-1

09.05.15 Milan-Roma 2-1

20.12.14 Roma-Milan 0-0

25.04.14 Roma-Milan 2-0

16.12.13 Milan-Roma 2-2

Utilgjengelige spillere:

Ignazio Abate, Jeremy Menez, Luca Antonelli, Rodrigo Ely & M´baye Niang er alle ute med skade.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-1-2):

Donnarumma; Calabria, Mexes, Romagnoli, De Sciglio; Mauri, Montolivo, Kucka; Honda; Adriano, Bacca

Roma (4-3-3):

Szczesny; Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne; Nainggolan, Pjanic, De Rossi; Perotti, Salah, El Shaarawy

Odds fra norsk tipping:

H: 2.75  U: 3.40 B: 2.10

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page