top of page

Før kamp: Milan-PalermoFørstkommende lørdag får Milan besøk av gjengen i rosa fra Sicilia til sesongens fjerde seriekamp. Trener Mihajlovic håper nok på at spillerne kan bygge videre på den gode prestasjonen fra forrige helg, og mulighetene bør da være gode for tre poeng mot en i utgangspunktet svakere motstander.

Hvor: San Siro, Milano

Når: lørdag 19.09.2015, kl. 20.45 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har per 17.09.15 sikret seg rettighetene

Variabel start

Etter 3 serierunder står Milan med en seier og to tap, og ligger like under midten. Tre poeng vil være kjærkommet for et lag som allerede ligger seks poeng bak forrige helgs motstander Inter, som leder etter tre strake seire. Spillemessig var det dog en stor opptur, men dessverre deles det ikke ut stilkarakter i fotball, og poengene ble liggende igjen i feil ende av stadion.

Jevne lag

Forrige sesong endte Palermo på plassen bak Milan, med kun tre poeng færre enn helgens verter Milan. Fjorårets oppgjør i Milano endte med 0-2 i favør Sicilianerne etter et selvmål av Zapata og scoring av nåværende Juventus-angriper Paulo Dybala. På Sicilia vant Milan 2-1 etter scoringer fra Alessio Cerci og fjorårets toppscorer Jeremy Menez.

Generelt har det vært jevnt mellom lagene de siste sesongene, Milan har 3-1-1 hjemme og 2-1-2 borte på de siste ti oppgjørene. I 13/14-sesongen møttes ikke lagene i Serie A, dette fordi Palermo var på en snarvisitt i Serie B, men rykket opp etter en sesong på nivået under toppserien.

Godt i gang

Palermo har fått en god åpning på årets sesong med seire over Genoa og Udinese, før det ble uavgjort mot nyopprykkede Carpi forrige helg. De har 4-2 i målforskjell på disse kampene, men ingen spillere som har mer enn en nettkjenning. Fjorårets sesong bød på mange artige kamper med en offensiv inngang, men fikk flere ganger svi på pungen, og endte på 55 baklengs.

”Et godt organisert lag”

Milans landslagsback Mattia De Sciglio pratet med Milan Channel på onsdag om helgens kamp.

«Vi må alle legge ned en ekstra innsats i denne kampen i forhold til derbyet forrige helg, siden Palermo er et godt organisert lag vil alltid har problemer mot.”

Gammel kjenning

Alberto Gilardino er den eneste nåværende Palermo-spilleren med en fortid i den rød/sorte delen av Milano. Spissen ble hentet fra Parma for €25 millioner i 2005 og spilte for Milan frem til han forlot klubben til fordel for Fiorentina i 2008, for omtrent €10 millioner mindre. Han startet bra, men det ble stadig mindre spilletid og færre scoringer før han forlot Milano til fordel for Firenze.

Den aldrende midtbanegeneralen Enzo Maresca er også et produkt av Milan-akademiet, men reiste videre til Cagliari som 14-åring, og fikk aldri noen obligatoriske kamper for AC Milan.

Se opp for:

Franco Vazquez. Den argentinsk-fødte offensive midtbanespilleren med italiensk pass leverte 20 målpoeng i Serie A forrige sesong (10 mål+10 assists) og har en fantastisk venstrefot som kan både servere motstandere og score selv.

Slik har de fem siste møtene med Palermo i Serie A endt:

04.04.15 Palermo-Milan 1-2

02.11.14 milan-Palermo 0-2

17.03.13 Milan-Palermo 2-0

30.10.12 Palermo-Milan 2-2

03.03.12 Palermo-Milan 0-4

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-1-2):

Lopez; Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Boneventura; Honda; Bacca, Adriano

Palermo (3-5-2):

Sorrentino; Vitiello, Gonzalez, El Kaoutari; Rispoli, Hiljemark, Jajalo, Quaison, Lazaar; Vazquez, Gilardino

Odds fra norsk tipping:

H: 1,63, U: 3,20, B: 4,75

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page