top of page

Før kamp: Milan-Palermo


Milan skal forsøke å reise kjerringa etter det skuffende poengtapet mot Pescara forrige helg.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 09. april kl. 15.00 norsk tid

TV: Kampen sendes på Viaplay

Alle muligheter

Forrige helg skulle Milan ta en oppskriftsmessig seier mot Pescara, men en gedigen keepertabbe fra Donnarumma gjorde at man kom på bakbeina tidlig og laget maktet bare å slå tilbake en gang. Til tross for et enormt spillemessig overtak og en del sjanser kom aldri seiersmålet. Det er et kampbilde vi har sett mange ganger, ikke bare denne sesongen men hvert eneste år siden 2013. I de avgjørende øyeblikkene mangler Milans disipler både taktiske og tekniske ferdigheter, noe som gjør slike kamper til et mareritt.

Bataljen mot Palermo er på mange måter en lik utfordring som sist. Rosanero kommer selvfølgelig ikke til San Siro for å underholde og selv om de ligger dårlig an i ligaen vil et poeng være som en seier for Diego Lopez og hans lag. Det blir antageligvis spill mot et mål hvor Milan dessverre ikke har de nevnte ferdighetene, slik at Palermo kommer til å få sine overgangsmuligheter. Der Montella sine spillere ser ut til å trenge 7-8 sjanser før de scorer er det gjerne motsatt for motstanderne, som har en helt egen evne til å utnytte de få mulighetene alle lag alltid klarer å skape i løpet av 90 minutter.

Status i forhold til tabellen er ikke forandret i særlig grad. Milan er nummer 7, et poeng bak Inter på plassen over. Opp til Napoli på den siste Champions League-plassen skiller det fortsatt 10 poeng, og mellom der ligger både Lazio og overraskelseslaget Atalanta. Med 8 kamper igjen og mange head-to-head-kamper i løpet av våren ligger alt til rette for at Milan klarer å bli minst nummer 4, men da må kampene vinnes og de bør begynne med Palermo på søndag.

En æra er over

Foran det første møtet mellom lagene fokuserte vi mye på å hylle det arbeidet Palermo har gjort gjennom de siste årene, hvor de har levert flere topplasseringer og videresolgt spillere i stor stil som har gitt klingende mynt i kassen. Samtidig ble den kontroversielle klubbeieren Maurizo Zamperini nevnt med både positive og negative sider.

Alt dette er nå historie. Zamperini har solgt klubben etter 15 år som President og Palermo er samtidig på vei tilbake i Serie B. Det er ingen tvil om Serie A blir en attraksjon fattigere uten Palermo og de banale manageransettelsene til Zamperini, men det kan virke som om tiden er moden for å ta et steg tilbake før de eventuelt tar to frem.

Årets sesong kan ikke beskrives som noe annet enn en enorm skuffelse for Palermo, til tross for at forventningene ikke var allverdens etter fjorårets sekstendeplass. Laget har kun vunnet 10 % av kampene (3 seire), kun et lag har scoret færre mål og det er 7 poeng opp til Empoli på trygg grunn. Det er i seg selv ikke avskrekkende, men for et lag ribbet for selvtillit og som ikke har vunnet en kamp før jul ser det fryktelig vanskelig ut.

Vincenzo Montella:

«Mot Pescara spilte vi ikke slik vi ønsket. Vi skulle gjort mer for å prege kampen og vi burde vært bedre til å holde fokus. Vi skulle spilt bedre, men likevel fikk vi med oss et poeng.»

«Dette blir ingen enkel kamp, men det er innen rekkevidde. Vi må jobbe hardt for å finne rom og må være tålmodige. Vi må spille slik som vi gjorde mot Genoa da vi hadde riktig avstand mellom lagdelene, noe vi slet med sist. Å vinne er det eneste som betyr noe for oss.»

«Vi må sannsynligvis gjøre det bedre for å komme til Europa, men på de 8 siste kampene har vi tatt 17 poeng. Det er nok til å kjempe om Europa League og kanskje til og med Champions League. Vi vil fortsette å gjøre vårt beste, forbedre oss og score mål. Jeg er fortsatt overbevist om at vi kan klare det. Å spille i Europa er alltid bedre enn å være hjemme, for det handler om å tilegne seg mer erfaring.»

«I første halvdel av sesongen var vi fantastiske, noe som har vært vanskelig å gjenta. Vi har slitt med skadene på Montolivo, Bertolacci og Bonaventura, men jeg har troa på at vi kan nærme oss våre rivaler. Vi har mye å utvikle oss på, men mange spillere har allerede tatt store steg i år.»

Spillere som har representert begge klubbene:

Christian Zaccardo, Matias Silvestre, Davide Di Gennaro, Massimo Donati, Massimo Maccarone, Matteo Darmian, Marco Amelia, Bryan Cristante og Alberto Gilardino.

Se opp for:

Ilja Nestorovski. Før kampen i høst advarte vi mot Palermos nyervervelse, og da fant han veien til nettet. Det har han gjort med ujevne mellomrom gjennom hele sesongen og Nestorovski er Palermos toppscorer med 10 mål. For et lag som har scoret skarve 25 ganger på 30 kamper er det intet annet enn imponerende og det er heller tvilsomt om makedoneren blir med de rosa ned i Serie B. Palermos nummer 30 har gått tre kamper uten scoring, men han er uansett den største trusselen på San Siro i morgen og Milans forsvarere må passe på så ikke han får stikke fritt inn i bakrommet.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

06.11.16 Palermo-Milan 1-2

03.02.16 Palermo-Milan 0-2

19.09.15 Milan-Palermo 3-2

04.04.15 Milan-Palermo 1-2

02.11.14 Milan-Palermo 0-2

Utilgjengelige spillere:

Riccardo Montolivo har flere treninger sammen med laget, men har litt jobb igjen før han er spilleklar. Ignazio Abate & Giacomo Bonaventura er ferdigspilte for sesongen, mens både Suso og Andrea Bertolacci kan være tilbake i troppen etter sine skadefravær.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; De Sciglio, Paletta, Romagnoli, Vangioni; Kucka, Sosa, Pasalic; Suso, Bacca, Deulofeu

Palermo (3-5-2):

Fulignati; Vitiello, Goldaniga, Gonzalez; Rispoli, Henrique, Gazzi, Chochev, Pezzella; Trajkovski, Nesterovski

Odds fra norsk tipping:

H: 1.23 U: 5.25 B: 7.50

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page