top of page

før kamp: milan-Napoli


Milan sto for sesongens desidert beste prestasjon da de for et par uker siden fullstendig latterliggjorde Napoli i seriespillet med å vinne 4-0 på bortebane i Napoli. Laget fra Sør-Italia som har tatt både Italia og Europa med storm med sin feiende flotte angrepsfotball, fremstod som tafatte og initativløse. Milan derimot, som stadig varierer veldig i prestasjonene, og som har slitt kraftig etter jul, så ut som et av de gamle milanesiske storlagene. Men vi husker også godt oppgjøret fra i høst på San Siro hvor Napoli tok med seg alle tre poengene hjem i det som var en tett og dramatisk kamp. Hvordan kveldens oppgjør vil se ende er derfor veldig vanskelig å spå.


Dette gjelder kanskje særlig fordi Napoli sliter med store skadeproblemer fremover på banen. Det blir ingen Viktor Oismhen eller Giovanni Simeone, og Giovanni Raspadori er ikke 100%. Det har derfor blitt spekulert i om Spaletti vil spille med Elmas, Lozano eller Kvaratskhelia som falsk nier.


For Milans del har vinteren og våren, ironisk nok, vært preget av få skadeproblemer. Og heller ikke i kveld er det betydelig fravær å notere. Det som imidlertid har vært Milans problem i år er at laget ikke har klart å prestere når Pioli roterer, slik vi eksempelvis så det nå sist helg mot Empoli. Dette har ført til at Pioli har sett seg tvunget til å spille sine beste menn ofte. Samtidig har Milan en spillestil som gjør det avhengig av høy intensitet for å fungere godt, og med lite rotasjon har derfor kvaliteten vært varierende også der førsteoppstillingen blir brukt. Hvor mye futt det finnes i beina til gutta som går ut på San Siro ikveld er derfor både et avgjørende, og åpent, spørsmål.


Summa summarum er det duket for et åpent og spennende oppgjør der en semifinale i CL står på spill for begge lag.


Antatt startoppstilling for Milan er den samme som ble brukt med suksess i Napoli for et par uker siden:


Maignan

Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez

Krunic, Tonali

Diaz, Bennacer, Leao

Giroud.


Tips: 1-1


Forza Milan!

107 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page