top of page

Før kamp: Milan-Napoli


Hvor: San Siro

Når: Søndag 04.10.15, kl.20.45 norsk tid

TV: Ingen norske selskaper har sikret seg rettighetene til Serie A.

Ny kamp, nye muligheter

Det er klart for en ny runde i Serie A, og søndag kveld får Milan besøk av Napoli og en sjanse til å reise kjerringa etter forrige helgs tap mot Genoa, denne gangen foran egne fans i Milano.

Jevnt innbyrdes

De siste ti kampene internt mellom lagene har endt med tre seire til Milan, tre uavgjorte og fire seire til Napoli med 13-15 i målforskjell i favør Napoli. Forrige møte med Napoli endte med et stygt 3-0 tap borte, etter at De Sciglio lagde straffe og fikk direkte rødt kort etter få minutter. Kampen var bortimot enveiskjøring, både hva ballbesittelse og sjanser angår. La oss håpe starten blir bedre denne gangen, selv om det er en kjensgjerning at Milan ofte kommer i trøbbel tidlig i kampene sine den siste tiden, både i form av kort og baklengs.

Midt på tabellen

I likhet med Milan har Napoli fått en middels start på sesongen, og ligger på plassen over Milan med bedre målforskjell. Napoli har riktignok ikke tapt siden første serierunde, men har problemer med å avgjøre kamper. Dette har endt i tre uavgjorte oppgjør på sesongens seks første kamper. Forrige helg tok Napoli en sterk seier mot regjerende mestere Juventus, og kommer til Milano med troen på at det er muligheter for å ta med seg alle tre poengene tilbake til Campania.

Tidligere spillere

I dagens tropper er det ikke mange spillere som har vært i begge klubbene. Unntaket i Napoli er Gabriel, den brasilianske keeperen som er på utlån fra Milan. Han er per i dag som et andrevalg å regne, og ventes ikke å spille noen rolle i helgens kamp. Vår skadde høyreback kjenner også til Napoli etter et utlån i 04/05-sesongen. Han vil uansett ikke være med i troppen denne helgen grunnet skade.

Mihajlovic om angrepskonstellasjonen

Hovedtreneren snakket om hvordan angrepsduoen kunne se ut søndag kveld, og gikk langt i å avsløre hvem som skulle starte sammen på topp.

”Mario har trent alternativt denne uken, men vi har fortsatt halvannen dag på oss. Slik det ser ut nå bør han kunne være tilgjengelig , i alle fall for en plass på benken. Jeg forventer litt mer fra Adriano og Bacca. De må vise mer karakter og komme med større bidrag. De har gjort det godt til nå, men jeg syns de kan prestere enda bedre. Av de tre angrepsspillerne vi har tilgjengelig, vil to starte og en sitte på benken.”

Nigel De Jong før kampen

Visekaptein delte sine tanker rundt kampen på pressekonferansen lørdag formiddag.

”Vi har snakket mye sammen denne uken, og vi vet at det blir en tøff kamp på søndag. Vi vet hva som kreves av oss for å få resultatet vi ønsker. Vi må levere bedre prestasjoner enn vi gjorde i vår forrige kamp mot Genoa.”

Se opp for: Gonzalo Higuain

Den argentinske midtspissen er godt kjent for alle som har fulgt europeisk toppfotball de siste ti årene. Etter å ha blitt hentet til Real Madrid som unggutt, vokste han til å bli en av de ypperste målscorerne på kloden. Etter å ha scoret over hundre mål for klubben mellom 2007 og 2013 gikk turen videre til Napoli, og målene har rent inn i Italia også. Denne sesongen har det blitt fem scoringer på de første seks kampene, og angrepsspilleren må ansees å være den største trusselen for et vaklende Milan-forsvar. ”Pipita” er kjent både som en hurtig, sterk og målfarlig spiller, og kan like gjerne spille frem medspillere som å avslutte angrepene selv. Skjønt det siste er argentinerens spesialitet. Spissen har scoret fire mål på de siste fire møtene mellom lagene.

Tvunget til endringer

Romagnoli pådro seg rødt kort mot Genoa forrige helg, og står dermed over denne. Rodrigo Ely kom inn da og gjorde en grei figur, og det er ventet at han går inn fra start til søndag. Et alternativ som har vært testet på trening er veteranen Alex. Midtbanen har ikke fungert optimalt med Montolivo og De Jong sammen, og Kucka vil antagelig gå inn og erstatte en av dem, etter et oppløftende innhopp sist etter en kort skadeperiode. Carlos Bacca kom også inn som innbytter sist, og han er nok også meget aktuell for en startplass. Både Balotelli og Honda trente alternativt på fredag, og er usikre til denne kampen.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

03.05.15 Napoli-Milan 3-0

14.12.14 Milan-Napoli 2-0

08.02.14 Napoli-Milan 3-1

22.09.13 Milan-Napoli 1-2

14.04.14 Milan-Napoli 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Napoli (4-3-3)

Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Higuain, Insigne

Milan (4-3-1-2)

Lopez; Calabria, Ely, Zapata, De Sciglio; Montolivo, Kucka, Bertolacci; Bonaventura; Adriano, Bacca

Odds fra norsk tipping:

H: 2.55, U: 3.05, B: 2.40

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page