top of page

Før kamp: Milan-Napoli


Milan får storfint besøk når serietreer Napoli gjester San Siro lørdag kveld. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 21 januar 2017, kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viasat Sport

Laber poengfangst

Milan var i ferd med å måtte dra tomhendt hjem fra Torino tidligere i uken, men en god andreomgang var med på å redde et poeng. Dessverre var det egentlig ikke nok til å holde følge med de andre rivalene, som alle tok tre poeng. Det betyr at (med en kamp mindre spilt) er det syv poeng opp til Roma, fire til Napoli og tre til Lazio.

Siden tapet mot Roma 12. desember har Milan spilt ytterligere tre kamper og kun fått med seg fire poeng, noe som en skuffende fangst etter den lovende høsten. I samme periode skal det nevnes at de har plukket med seg en pokal i Supercoppa Italia og sendt Torino ut av Coppa Italia, men å få med seg poeng hjemme mot Napoli kan bli helt avgjørende i jakten på Champions League.

Hjemme på San Siro har Milan vært solide og står med 7-2-1, men har kun vunnet to av de fire siste. Både Inter (2-2) og Atalanta (0-0) har fått med seg poeng fra den mektige arenaen og det blir ikke enkelt når et av ligaens vasseste bortelag og det store formlaget kommer på besøk. Det er verdt å merke seg at forrige gang Napoli gjestet San Siro valset de over Milan og vant med ishockey-sifrene 0-4.

Vincenzo Montella har noen utfordringer på skadefronten med Mattia De Sciglio, Andrea Poli, Matias Fernandez og Riccardo Montolivo ute. I tillegg soner Manuel Locatelli for gule kort mens Alessio Romagnoli ble utvist sist og må stå over her.

Gjester i storform

Laget som står på motsatt halvdel denne lørdagen er det definitive formlaget i Serie A, egentlig helt uten sidestykke. I runde syv og åtte gikk Sarri sine menn på nederlag, men siden har det kun blitt et fattig tap (Juventus borte) og Napoli er ubeseiret på sine ni siste ligakamper. Når et lag er i denne formen har det ofte lite å si hvor kampene spilles, og det er også tilfelle for gutta fra Campania. De ligger på tredjeplass i Serie A totalt, hjemme (8-2-1) og borte (4-3-2).

Napoli har brukt mye penger på overganger de siste årene (mange er også solgt for store summer, men hovedpoenget er at det er satt sammen et slagkraftig mannskap) og hadde nok håpet å utfordre Juventus på dette tidspunktet, men dessverre for Napolitanerne har de fortsatt ikke klart å sette sammen 38 serierunder av høy nok kvalitet til å utfordre den gamle dame. I år ligger de fire poeng bak med en kamp mindre spilt, og Sarri sine gutter har mer enn nok med å få en direkte plass i neste års Champions League.

På samme måte som Milan mangler noen profiler må også Maurizo Sarri unnvære en del spillere. Både El Kaddouri, Chirches. Ghoulam, Koulibaly og Milik mister oppgjøret på San Siro.

Vincenzo Montella:

«Vi trener veldig hardt. Vi vet at vi må spille en bortimot perfekt kamp for å slå dem. De er i toppform og vi er stolte over å møte et lag som dem, de har et mye mer erfarent lag enn oss. De er mer vant til denne typen oppgjør enn oss. Laget deres er bygget for å spille Champions League og de har et langt høyere budsjett en hva vi har. De har dobbel dekning i alle posisjoner hvor spillerne er omtrent like gode. Jeg forventer å møte et sterkt lag og det spiller ingen rolle hvilke elleve spillere Sarri sender på banen. Jeg tror de første minuttene blir avgjørende.»

«Vi har scoret mye etter pause, men er nødt til å forbedre våre førsteomganger. Det er bedre om vi klarer å være fokuserte gjennom samfulle 90 minutter.»

«Vår spillestil har forbedret seg mye siden seriestarten. Det er fortsatt mye å jobbe med, men jeg er overbevist om at vi tar de riktige valgene for fremtiden. Gutta viser sine forpliktelser overfor våre ideer og dette gjør meg stolt.»

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i dagens Napoli-tropp har representert Milan.

Tidligere Napoli-spillere:

Ignazio Abate var på lån i Napoli sesongen 04/05.

Spillere som har representert begge klubbene:

Jose Altafini, Giovanni Galli, Paolo Di Canio og Marek Jankulovski.

Se opp for:

Dries Mertens. Til tross for at belgieren scoret to mål i seriestarten havnet han raskt på benken og det var rykter om at han ønsket seg bort i januar for mer spilletid, men så ble nyinnkjøpte Arkadiusz Milik skadet og den lille driblefanten fant veien tilbake til startoppstillingen. Det har nok ikke Sarri angret mye på, for Mertens har regelrett herjet denne høsten og står med 12 mål på 12 starter og 6 innhopp i Serie A. I hans nye rolle som midtspiss vandrer 29-åringen mye ut på kantene og skaper masse rom for seg selv og andre som ofte blir utnyttet. Dette må Milan-forsvaret henge med på, ellers kan det bli en trivelig kveld for godeste Dries Mertens og Napoli.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

27.08.16 Napoli-Milan 4-2

22.02.16 Napoli-Milan 1-1

04.10.15 Milan-Napoli 0-4

03.05.15 Napoli-Milan 3-0

14.12.14 Milan-Napoli 2-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Gomez, Paletta, Antonelli; Kucka, Sosa, Bertolacci; Suso, Bacca, Bonaventura

Napoli (4-3-3):

Reina; Hysaj, Albiol, Tonelli, Strinic; Zielinski, Diawara, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne

Odds fra norsk tipping:

H: 3.20 U: 3.20 B: 1.95

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page