top of page

Før kamp: Milan-Napoli


Milan står overfor en av sine verste motstandere i moderne historie. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 26. januar kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive

Innenfor målsetningen

Milan startet sesongen med et krystalklart mål om å klare kvalifisering til neste sesongs mesterliga, og etter at det på mandag ble seier i vårsesongens første kamp er det nettopp fjerdeplassen Milan innehar. Roma og Lazio følger kun 1 og 2 poeng bak, så et dårlig resultat mot Napoli kan sende Gattuso sine gutter nedover på tabellen.

Formen den siste tiden har vært høyst variabel for Milan sin del, men de tre siste kampene på italiensk jord har endt med seier. Unntaket er finalen i Supercoppa Italia hvor Juventus trakk det lengste strået. Hjemme på San Siro har ikke Milan lykkes med å skape et fort , men 6-2-2 er ingen skandale.

Lørdagens motstander er ett av de lagene som har voldt Milan størst problemer de senere  årene, og Rossoneri har ikke vunnet på de åtte siste (0-2-6). Den forrige seieren, som for øvrig kom etter mål og målgivende fra Bonaventura, er helt tilbake i 2014. Da lagene møttes i fjor høst ledet Milan tidlig 2-0, men endte opp med å tape 3-2.

For Gennaro Gattuso vender Calabria, Romagnoli og Kessie tilbake fra sine karantener, mens Zapata slutter seg til skadelisten som også inneholder Reina, Caldara, Biglia og Bonaventura. Siden sist har både Simic og Higuain forlatt klubben, mens Piatek er hentet inn for å være klubbens mann på topp. Gazzetta tror denne kampen kommer for tidlig på polakken som antageligvis er benket fra start.

Ingen gullkandidat

Under Maurizo Sarri utviklet Napoli seg til å spille en intens, ballbesittende fotball som begeistret mange, men de maktet aldri å vippe Juventus av pinnen i Serie A. Da han forsvant til England i sommer, var det mange som trodde at Ancelotti umiddelbart kunne tilføre nok til at Napoli kunne knipe gullet fra den gamle dame.

Fasiten etter 20 kamper er at selv om Napoli har levert en solid første halvdel, har Juventus vært utilnærmelige og ruver 9 poeng foran. Carlito har en betryggende avstand ned til Inter (7 poeng), men tap mot Sampdoria, Juventus og nettopp Inter i første halvdel har vært for svak. I tillegg har både Roma og Chievo robbet til seg et poeng fra den tidligere Milan-helten.

Samtlige av lagets tre nederlag har kommet på fremmed gress, men til tross av dette er de ligaens nest beste bortelag. De har dog kun spilt 1 bortekamp siden midten av desember, og den tapte de i Milano (Inter 1-0). Kan dette være med på å vippe kampen i hjemmelagets favør?

Carlo Ancelotti må klare seg uten Chiriches, men kan ha Hamsik tilbake. Allan har vært linket bort fra klubben i januar, og kan bli utelatt fra troppen.

Tidligere Napoli-spillere:

Ignazio Abate var på lån i Napoli sesongen 04/05, mens Reina kom til Milan fra Napoli i sommer.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i dagens Napoli-tropp har tidligere spilt for Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Jose Altafini, Giovanni Galli, Paolo Di Canio, Marek Jankulovski og Gonzalo Higuain har alle spilt for begge klubbene.

Managere som har ledet begge klubbene:

Nåværende Napoli-manager Carlo Ancelotti, som tok over etter Sarri i sommer, regjerte i Milan fra 2001 til 2009 og er en av de mest suksessfulle managerene Rossoneri noen sinne har hatt. Han ledet Milan blant annet til en Scudetto og to Champions League-trofeer.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

25.08.18 Napoli-Milan 3-2

15.04.18 Milan-Napoli 0-0

18.11.17 Napoli-Milan 2-1

21.01.17 Milan-Napoli 1-2

27.08.16 Napoli-Milan 4-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Bakayoko, Paqueta; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Napoli (4-4-2) :

Meret; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam ;Callejon, Ruiz, Diawara, Ziellinski; Milik, Insigne

Odds fra Betsson:

H: 3.65 U: 3.50 B: 2.00

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page